Zoekmachine optimalisatie

Als eigenaar van een website krijg je er ongetwijfeld mee te maken: SEO zoekmachine optimalisatie. Dit is vandaag de dag onmisbaar, omdat je hiermee jouw online resultaten kunt verbeteren. En hoewel SEO zoekmachine optimalisatie inmiddels heel wat bekendheid heeft verkregen, betekent dit niet dat iedereen dit voor zijn eigen website kan toepassen. Er komt meer bij kijken dan je wellicht denkt. Hier lees je de belangrijkste informatie over SEO.

zoekmachine optimalisatie

Wat is Google zoekmachine optimalisatie?

Google zoekmachine optimalisatie is een manier om jouw website beter gevonden te laten worden door je doelgroep in de zoekmachines (voornamelijk Google). Er zijn miljoenen websites op het internet en de kans is groot dat je niet de enige bent in jouw vakgebied. 

Er zijn waarschijnlijk tientallen of zelfs honderden bedrijven die dezelfde diensten of producten aanbieden als jij. Dit maakt het erg lastig om goed gevonden te worden. Zoekmachine optimalisatie helpt je om jouw resultaten te verbeteren.

Zoekmachine optimalisatie is ook bekend onder de afkorting SEO (afgekort van de Engelse benaming) en houdt in dat je een website gaat optimaliseren om zo de vindbaarheid in zoekmachines als Google te verbeteren. Door de optimalisatie stijgt een website in de zoekresultaten van Google of een andere zoekmachine. Onder Google zoekmachine optimalisatie vallen verschillende onderdelen, waaronder content, linkbuilding, technische optimalisatie en het creëren van een online strategie.

De belangrijkste onderdelen van zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een term die wordt gebruikt om een proces aan te tonen waarmee een website geoptimaliseerd wordt voor een zoekmachine als Google. Er zijn meerdere facetten van SEO. 

Een belangrijk onderdeel van SEO is het schrijven van goede content op de website. Aan de hand van belangrijke zoekwoorden uit een zoekwoorden-analyse worden teksten geschreven die voldoen aan de belangrijkste SEO-normen. 

Verder heeft zoekmachine optimalisatie ook een technische kant. Onder andere de snelheid van een website, de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid hiervan zijn erg belangrijk in het verkrijgen van een hogere positie in de zoekresultaten.

Een derde onderdeel is het gebruik van links, ook wel linkbuilding genoemd. Hierbij draait het om het vergaren van zoveel mogelijk kwalitatieve links, zodat de autoriteit van een website vergroot en de website populairder wordt. Ook dit is een manier om de vindbaarheid in de zoekmachine te vergroten.

Het bereik van zoekmachine optimalisatie

Wat bereik je met de toepassing van SEO op je website? Het is niet voor niets dat zoekmachine optimalisatie zeer populair is. Door SEO op de juiste manier toe te passen kunnen zeer goede resultaten worden bereikt. De bovenstaande onderdelen van SEO zorgen er samen voor dat je hoger in Google rankt, beter gevonden wordt en daardoor meer bezoekers krijgt. Meer bezoekers op je website vergroot de kans op meer conversie. Vragen je bezoekers een offerte op, kopen ze een product of dienst of schrijven ze zich in voor de nieuwsbrief? Dit zijn manieren waarop je successen behaald met zoekmachine optimalisatie.

zoekmachine optimalisatie 2

Is zoekmachine optimalisatie gratis?

Zoekmachine optimalisatie is, in tegenstelling tot SEA, gratis! Je optimaliseert verscheidene dingen aan je website en zult hierdoor hoger in Google komen te staan. Bij SEA betaal je per advertentie een bepaald bedrag voor het genereren van bezoekers. Bij zoekmachine optimalisatie komen de bezoekers zelf naar jouw website toe. 

Om optimalisaties aan je site door te voeren kun je onder andere zelf aan de slag gaan met het verbeteren van je content of de technische kant van jouw website. Ook kun je zoekmachine optimalisatie uitbesteden. 

Een snelle en gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat je al een stuk aantrekkelijker bent voor Google om hoger geplaatst te worden. Maar ook goede content speelt hier een belangrijke rol in. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. 

Toch heb je hier niet alleen ervaring, maar ook de juiste kennis voor nodig om de beste resultaten behalen. Vakbekwame SEO consultants weten niet alleen precies wat er speelt rondom zoekmachine optimalisatie in Google, maar zorgen ervoor dat je de doelgroep aanspreekt die jij wilt bereiken. Dit wordt gedaan door middel van goede teksten, maar ook door het versnellen en gebruiksvriendelijk maken van je website en linkbuilding. Op deze manier kun jij je bezighouden met het runnen van je bedrijf; terwijl een SEO consultant ervoor zorgt dat je online resultaten nog beter worden. Benieuwd naar je opties? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Doe jij al aan zoekmachine optimalisatie? 

Zoekmachine optimalisatie is een populaire en duurzame vorm van marketing. Google wordt door 99% van de mensen geraadpleegd om dingen op te zoeken. Zorg daarom dat jouw website bovenaan staat! 

Wil je meer weten over zoekmachine optimalisatie? Neem contact met ons op!