Tips ranking: dit zijn dé manieren om in Google te winnen

Wist je dat 95% van de mensen tijdens een zoektocht in Google alleen naar pagina #1 kijkt? Kom op pagina #1 te staan en genereer vandaag nog meer bezoekers. Tijdens onze opleiding SEO laten wij jou zien hoe je dit in een handomdraai zelf doet.

Wat is ranking?

Ranking in SEO verwijst naar de locatie van een website tussen de zoekresultaten van Google. Er zijn verschillende ranking factoren die van invloed zijn of een website hoger in de zoekresultaten verschijnt. De meest relevante resultaten staan bovenaan pagina #1 in Google.

Tips ranking | Organisch verkeer

Een website die bovenaan de eerste pagina verschijnt, krijgt meer bezoekers. Meer bezoekers, en ook meer omzet!

Wat zijn de criteria voor je ranking?

Om meer verkeer te genereren, moet jouw website op pagina #1 staan. Google toont de meest relevante resultaten namelijk bovenaan pagina #1. Om de ranking van een website te bepalen, moet Google weten hoe relevant jouw website is voor de zoeker. Dit wordt bepaald op basis van onder andere de volgende factoren:

  • Hoe oud is de website?
  • Wat is de kwaliteit van het backlinkprofiel?
  • Hoe relevant is de pagina?
  • Hoe betrouwbaar is de pagina?
  • Is de website expert in de desbetreffende branche?
  • Wat is de laadsnelheid van een pagina?

Wat is het nut van je ranking verbeteren?

Een hoge positie in Google zorgt voor versteviging van de klantrelatie. Jouw onderneming is online beter zichtbaar en hierdoor straal je vertrouwen uit. De klant ziet jouw website bovenaan staan en komt de volgende keer ook terecht op jouw website.

Tips ranking | Een pagina inladen

Sommigen ranking factoren zijn bekend, en anderen houdt Google geheim. De factoren die wél naar buiten zijn gekomen, optimaliseer je om een zo hoog mogelijke positie te verkrijgen. 

Leer hoe je de ranking van jouw website verbetert

Kom erachter hoe je op pagina #1 verschijnt in Google. Buiten ranking leer je nog veel meer over SEO tijdens onze training. We bespreken onder andere hoe je hoogwaardige content creëert, hoe je jouw website sneller maakt en hoe je kwalitatieve links verkrijgt via bijvoorbeeld gastbloggen.

Tips ranking | gebruik de gegevens

Verbeter zelf je eigen SEO en bespaar hoge agencykosten. Onze SEO-cursus is praktijkgericht en goed behapbaar voor iedere ondernemer. Ook is de cursus altijd en overal terug te kijken.

Kom op pagina #1 in Google, leer het tijdens onze SEO-training!

Je weet nu welke criteria cruciaal zijn voor je ranking. Tijd om je ranking te verbeteren! Welke tools je hiervoor gebruikt? Wij leggen het je uit tijdens onze SEO-training. Als tipje van de sluier delen wij alvast 4 handige tips voor in 2021 om jouw positie in Google te verbeteren:

  1. Één van de allerbelangrijkste: schrijf hoogwaardige content. Blijf relevant en actueel voor de doelgroep van jouw onderneming.
  2. Update jouw content! Speel direct in op de updates van Google en lever structureel content van hoge kwaliteit.
  3. Zorg dat jouw metadata een goed beeld geeft van jouw content. Google gebruikt de meta titel en meta omschrijving direct om jouw positie te bepalen. 
  4. Afbeeldingen zijn uitermate belangrijk voor de ranking van jouw website. Gebruik alt-tags. Alt attributen bevorderen de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Een grote factor die van invloed is op jouw positie in Google.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

SEO-specialisten blijven iedere dag op de hoogte van SEO veranderingen en updates vanuit Google. Dit vergt tijd en energie. Gelukkig hoef jij dat niet zelf te doen. 

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Verbeter vandaag nog jouw positie in Google!

Tips ranking | Opleidingen

Veelgestelde vragen

Wij krijgen veel vragen rondom de SEO-cursus en SEO zelf. Hieronder staan de antwoorden op veelgestelde vragen.

Voor wie is de zoekmachine optimalisatie training?

Ondernemers, marketing professionals en zzp’ers met eigen website. Kortom, iedereen die online wil groeien als bedrijf en zijn/haar online zichtbaarheid wil vergroten. Voor iedereen die de expertstatus beoogt binnen dit vakgebied.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

In de cursus zit inbegrepen:6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.Het actuele tarief voor de training is in totaal €249. De factuur voor de trainingskosten ontvang je na de betaling. Na de training weet jij alles over SEO.

Hoe lang duurt het voordat ik SEO-succes behaal?

Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet.Effectieve zoekmachine optimalisatie is afhankelijk van duizenden factoren. Het hangt dus af hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. In een handomdraai voer jij zelf SEO uit. Als je een goede SEO-strategie hebt, heb je er voor lange tijd profijt van.

Hoe pas ik de kennis toe na de training?

Google Search Console en Google Analytics leggen wij zodanig uit, dat je zelf jouw SEO na de training blijft verbeteren en monitoren. Wij monitoren iedere dag verschillende blogs om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in het algoritme van Google.Daarnaast is het blog van Google zelf leidend voor updates. Op basis hiervan maken wij beslissingen.Je krijgt 3 checklists mee die je helpen om jouw content, techniek en linkbuilding te perfectioneren. De checklists zijn gratis bij de training.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus