SEO-tips voor een betere online vindbaarheid

Ben jij het zat om relevante bezoekers mis te lopen? Kom erachter hoe jij hoog in Google komt te staan. Benieuwd hoe je dit in een handomdraai realiseert? Wij geven alvast een tipje van de sluier weg. Als je serieus wilt beginnen aan SEO, leren wij jou hoe het wél moet tijdens onze SEO-tips.

SEO en jouw bedrijf

Bovenaan in de zoekmachines komen te staan zonder torenhoge marketingkosten? Ga zelf aan de slag met SEO! 

Een webpagina die niet goed gevonden wordt in Google, is slecht voor conversies. Jouw website moet vindbaar zijn voor jouw doelgroep. Google zet websites bovenaan die relevante antwoorden geven op vragen van zoekers.

SEO-tips | Meer verkeer verkrijgen

 

Het doel van jouw website is om conversie te verhogen. Het is daarom belangrijk dat jouw online vindbaarheid uitstekend is.

Veel gemaakte SEO fouten

  1. Richten op verkeerde zoekwoorden

De meest effectieve zoekwoorden om de focus op te leggen zijn longtail-zoekwoorden (tussen 3-5 woorden). Deze zoekwoorden hebben vaak een hoog zoekvolume maar lage concurrentie. Wanneer jij je richt op zoekwoorden met veel concurrentie, wordt die nummer één positie nog lastig.

SEO-tips | Linkbuilding
  1. Te veel trefwoorden in content

Je bent nu op de hoogte van de relevante zoekwoorden. Deze moet je hierna verwerken in content. Google straft ‘keyword stuffing’ af met penalties (boetes). Een grote fout is dan ook om de content vol te proppen met zoekwoorden. Dit doet afbreuk aan de relevantie en kwaliteit van de content. 

  1. Duplicate content 

Google waardeert uniek content. Duplicate of dubbele content is niet positief voor de ranking van jouw website binnen de zoekresultaten. Google weet namelijk niet welke versie relevant is. De crawlers weten dan ook niet welke versie ze moeten rangschikken in de resultaten. Om deze situatie te vermijden is het van belang om te allen tijde louter unieke content te plaatsen.

SEO-tips | SEO-content schrijven
  1. Ontbrekende SEO title tags en meta descriptions

Deze tags helpen Google te begrijpen waar een webpagina over gaat wanneer de crawlers jouw website crawlen. Zorg ervoor dat de title tags en meta descriptions verrijkt zijn met strategische zoekwoorden. Nogmaals, voorkom ‘keyword stuffing’.

  1. Ontbrekende alt-attributen voor afbeeldingen

Alt-attributen helpen bij de toegankelijkheid voor degenen met een visuele beperking. Alt-attributen helpen hen door de website navigeren door de alt-tekst voor te lezen. Google gebruik alt-attributen om een goed beeld te krijgen van wat er op de afbeelding te zien is.

SEO-tips | Technische SEO
  1. Slechte links

Google ziet het als een pluspunt wanneer er doorverwezen wordt naar relevante informatie. Aanvullende informatie helpt de bezoeker naar verwante onderwerpen. Wanneer interne links niet relevante informatie leveren aan de bezoeker, is dit een minpunt voor Google.

Daarnaast moeten backlinks van kwaliteit zijn. De relevantie en kwaliteit van de link moeten hoog zijn. Google merkt het direct wanneer er sprake is van een slechte link. 

SEO-cursus voor een betere vindbaarheid

Haal alles uit jouw website: genereer vandaag nog meer omzet met de seo cursus. Het uitvoeren van zoekmachine optimalisatie blijkt vaak lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Er is informatie genoeg op het internet. Echter is het vaak lastig om de informatie die echt nuttig is eruit te filteren. Nog meer tips krijgen? Volg de SEO-cursus! 

De RalfvanVeen.com SEO-cursus is bedoeld voor ondernemers die relevante en kwalitatieve bezoekers op hun website willen. Deze effectieve no-nonsense cursus helpt je meer omzet genereren. Tijdens de cursus zoekmachine optimalisatie leggen wij alles uit over SEO. Wij behandelen voorbeelden uit de praktijk. Zoals het dan écht moet.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Het verschil tussen de RalfvanVeen.com cursus en die van andereren

Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen. Wij laten op video zien hoe een SEO-specialist te werk gaat. Én wij delen eigen ervaringen van hoe wij als SEO-bureau te werk gaan voor klanten.

SEO leren van een expert? Wanneer je SEO-consultant of SEO-freelancer intypt in Google, staat RalfvanVeen.com op de eerste positie zoals hieronder te zien is. Dit is het resultaat van ervaring en expertise. 

Wanneer je écht wilt scoren in Google, is het slim om kennis alleen van een expert over te nemen. Onze zoekmachine optimalisatie workshop is praktijkgerichter dan anderen.

Wij laten op video zien hoe een echte SEO-specialist te werk gaat. Wij delen eigen ervaringen van hoe wij als SEO-bureau te werk gaan voor klanten. We leggen met voorbeelden uit de praktijk uit hoe jij je website optimaliseert. 

Op het gebied van content, techniek en linkbuilding. Snel aan de slag!


Veelgestelde vragen

Hieronder de meest gestelde vragen

Hoe is de SEO-cursus opgebouwd?

Wij zetten maximaal in op alle drie de elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Van ieder element benutten wij het maximale potentieel. Dit doen wij door rekening te houden met code, sitestructuur, snelheid en andere statistieken.Daarnaast richten wij ons op gebruikerservaring. Dit is de meest belangrijke pijler voor Google. Je moet elke SEO beslissing maken ten goede van jouw bezoeker.Op deze manier halen wij het maximale uit SEO voor jouw website. Veel andere bureaus bieden slechts één facet aan van SEO. Wij duiken de diepte in met alle drie tijdens de cursus.

Wat zijn de voordelen van SEO zelf doen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het zelf doen van SEO voor je bedrijf. Het eerste voordeel is dat je controle hebt over de werkwijze. Het tweede voordeel is geldbesparing. Het derde voordeel is dat de lijntjes kort zijn. Iemand binnen je onderneming kan in directe lijn overleggen over strategie. Wanneer het resultaat uitblijft, is het een optie om hulp te vragen aan een SEO-specialist.

Wat zijn de kosten van de training zoekmachine optimalisatie?

Het actuele tarief voor de training is in totaal €249. De factuur voor de trainingskosten ontvang je na de betaling. Na de training weet jij alles over SEO.In de cursus zit inbegrepen: 6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.

Moet ik technisch ingesteld zijn voor SEO?

Nee. De SEO-training is exclusief voor ondernemers die online willen groeien. Techniek is een belangrijk component van SEO. Echter is het niet nodig om hiervoor technisch ingesteld te zijn. De kennis die wij overdragen, formuleren wij op toegankelijke wijze. Voor de SEO-training heb je dan ook geen achtergrond in of ervaring met developing en programmering nodig. Wij leggen alles stapsgewijs uit zodat iedereen mee kan doen.

Hoe lang duurt het voordat ik zoekmachine optimalisatie succes behaal?

Effectieve SEO is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat onder andere hoeveel aanpassingen je doet en hoe structureel je te werk gaat. In een handomdraai voer jij zelf SEO uit. Het grote voordeel is dat je er lang profijt van hebt.Wanneer jij je eerst richt op laaghangend fruit, boek je al snel resultaten. Tijdens de workshop laten wij jou zien hoe je dit doet.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus