Marketing

Er zijn veel termen die je tegenkomt wanneer je een eigen bedrijf gaat starten. Een van de meest belangrijke termen is marketing: hiermee behaal je grote successen, mits je dit goed uitvoert. Wat is marketing en wat is hier de waarde van? We leggen het je graag uit!

Wat is marketing?

Marketing is een term voor het aanduiden van alle acties en processen binnen een bedrijf die zijn gericht op het maken, delen en bezorgen van berichten aan de klant. Met een marketingcampagne is het goed mogelijk een product of dienst beter te verkopen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een goede marketingstrategie

Bij ieder bedrijf komt marketing kijken, omdat ieder bedrijf een product of dienst verkoopt. De mate van marketing en de vorm waarop dit plaatsvindt, verschilt per bedrijf. Onder andere gedrukte media, radio, televisie en online marketing zijn mogelijkheden binnen een marketingstrategie.

Om een goed marketingstrategie op te stellen is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo moet een doelstelling duidelijk zijn voor de doelgroep, moet de kwalitatieve en kwantitatieve aspecten meetbaar zijn en moet de informatie een ontvanger aanzetten tot actie. Verder is een marketingstrategie relevant en is er sprake van een tijdsindicatie waarin de doelstelling behaald wordt.

Marketing _ Begrippenlijst

De impact van marketing op SEO

Marketing heeft een zeer grote invloed op de SEO van een website of pagina. Een goed uitgevoerde marketingcampagne zorgt niet alleen voor meer bekendheid, maar ook voor meer bezoekers op je website en meer conversie. Online marketing is een onmisbaar onderdeel van marketing: het meet views, kliks en conversies waardoor je nog beter veranderingen doorvoert om de relevantie van een website te verbeteren.

Ons advies

Met marketing heb je de mogelijkheid om je bedrijf bekender te maken, maar zorg je ook voor zoekmachine optimalisatie en hogere omzet. Het is dan ook van groot belang om je hier als bedrijf mee bezig te houden.

We raden aan om marketing te gebruiken voor het verkopen van een product of dienst. Marketing is zeer waardevol voor ieder bedrijf en met een goede uitvoering pluk je hier als bedrijf de vruchten van. Om zeker te zijn van succes is het aan te raden om een gespecialiseerd marketingbureau in te schakelen.

Veelgestelde vragen

Wat is Marketing?

Marketing is een overkoepelende naam waarmee alle activiteiten en processen die binnen een organisatie zijn gericht op het die zijn gericht op het overbrengen van de waarde van een dienst, product of merk. Het doel ervan is om de omzet ervan te verhogen. Marketing kan betrekking hebben op het vergroten van het imago en de naamsbekendheid maar ook het verleiden van potentiële klanten tot een aankoop.

Wat is de impact van Marketing op SEO?

De impact van marketing op SEO is enorm. Een goede marketing campagne zorgt voor een betere naamsbekendheid. Het zal er tot leiden, dat je meer bezoekers op jouw website zult krijgen. Je zult ook een hogere omzet gaan behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over marketing geschreven?

Het artikel over marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals marketing?

Wij schrijven over begrippen als marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over marketing van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z