Impact host op SEO

Impact van de hosting op SEO

De webhosting die je kiest bepaalt de algemene consistentie van de site ervaring die je organische bezoekers (en alle bezoekers overigens) biedt. Als je serverfouten en paginatime-outs wilt voorkomen en dat gebruikers teruggaan naar Google, heb je een solide webhosting nodig waarop je kunt vertrouwen. Uiteindelijk wil je een webhosting die jouw inspanningen ondersteunt, in plaats van deze te belemmeren.

Laten we eens kijken naar verschillende functies die een SEO-vriendelijke webhosting bedrijf definiëren.

 High Uptime garantie
De uptime garantie van jouw host is aantoonbaar de belangrijkste factor in de vraag of ze SEO-vriendelijk zijn. Uptime verwijst naar het percentage van de tijd dat jouw site online en toegankelijk is. Hoe hoger jouw uptime, hoe minder waarschijnlijk het is dat bezoekers jouw site bezoeken om te ontdekken dat deze down is.

En dat de bezoekers dit terugsturen naar de zoekmachines en mogelijk het risico van jouw ranking in het proces. Betere, betrouwbaardere hosts bieden hogere uptime garanties. Voor de beste resultaten kies je een host met minimaal 99,9 procent uptime garantie (of hoger, als je die kunt krijgen). Dat vertaalt zich in ongeveer 1,44 minuten downtime per dag en 8,8 uur per jaar. Wees echter op jouw hoede voor elke host die 100 procent uptime claimt. Er zal altijd wel een paar minuten downtime zijn.

De oplossing is om het zo kort te houden als mogelijk. Op die manier heeft het geen invloed op jouw SEO-prestaties. 

Serverlocatie
Hoewel uptime verwijst naar de inhoud van jouw site die toegankelijk is voor gebruikers, kan de locatie van jouw server bepalen hoe snel deze voor hen toegankelijk is. Als je een gedeeld, VPS- of toegewijd serverhostingplan hebt, woont jouw site op een fysieke server in een datacenter ergens in een datacenter (in tegenstelling tot Cloud hosting, waar jouw gegevens in de Cloud zijn ondergebracht). Idealiter wilt je dat het datacenter zich zo dicht mogelijk bij de meeste bezoekers van jouw site bevindt.

Hoe verder weg jouw server is, hoe langer het kan duren voordat jouw site wordt geladen. Serverlocatie kan ook verdacht lijken voor zoekmachines, wat jouw SEO kan beïnvloeden. Als je actief bent in een land, maar gebruik maakt van een host die zich aan de andere kant van de wereld bevindt, kan er iets fouts aan de hand zijn. Het spreekt voor zich dat servers zelf ook snel moeten zijn, en dat de host de prestaties verder moet verhogen door middel van een Content Delivery Network (CDN).

Hier zijn enkele van de SEO-vriendelijke die je wilt zien:

– Automatische back-ups: Als er ooit iets misgaat, wilt je een site back-up die je snel kunt herstellen. Kijk of jouw host gratis is of tegen een prijs automatische back-ups aanbiedt;
– SSL: HTTPS is al jaren een ranking factor. Als je nog niet bent overgestapt naar een beveiligde site, moet je jouw zaken op orde hebben. Zorg ervoor dat jouw host SSL ondersteunt, bij sommige zitten ze zelfs gratis bij jouw hostingpakket;
– Meerdere hosting plannen: Naarmate jouw site groeit, zullen jouw hostingbehoeften waarschijnlijk veranderen (dit is een goede zaak!).

Uiteindelijk kunnen jouw verkeersaantallen groot genoeg zijn om de overstap naar jouw eigen toegewijde server te rechtvaardigen. Deze overgang zal gemakkelijker (en goedkoper) zijn als je niet tegelijkertijd van hosting provider hoeft te veranderen.

Vele opties
We houden allemaal van opties. je zou er ook van moeten profiteren met jouw webhosting. Naast hosting zelf bieden veel hostingbedrijven optionele toegevoegde waardes die jouw site kunnen upgraden.

 Goede beoordelingen
Oké, Laten we zeggen dat je deze lijst daadwerkelijk gebruikt om hosts te vergelijken.

Op dit punt heb je hun hostingfuncties doorgelezen en het lijkt erop dat ze de juiste dingen controleren. Nu is het tijd om te valideren of de marketingeisen waar zijn. Voordat je zich aanmeldt bij een host, neem een paar minuten de tijd om hun online recensies door te nemen. Een waarschuwing, de hosting ruimte heeft de neiging om meer ongelukkige recensies aan te trekken dan de meeste andere.

Als een barista jouw koffie verknoeit, is het onwaarschijnlijk dat je de moeite neemt om een vernietigende recensie te schrijven voor het café op Yelp. Maar als jouw site naar beneden zakt, zelfs voor een moment, of zelfs als je een fout maakt (dit kan gebeuren als je kiest voor een ongeschikt hosting plan voor jouw verkeer), word je heel boos op jouw host en tweet, post en blogt je heel luidruchtig over deze gebeurtenissen.

Dit gezegd hebbende, je kunt nog steeds veel waardevolle informatie verzamelen uit recensies. Kijk voor hosts die steeds opnieuw verschijnen op Top Web Hosts lijsten, en lees de beoordelingen om te verifiëren dat het hosting plan dat je overweegt voldoende is om je te geven wat je nodig hebt. Je zult geen moeite hebben om deze lijsten te vinden. Een snelle Google-zoekopdracht voor [beste webhosting] levert een heleboel resultaten op van PCMag, CNET en andere hosts.

Ondersteunend team
Let bij het doorlezen van de recensies vooral op de manier waarop mensen over hun steun praten. In het onwaarschijnlijke geval dat jouw site uitvalt, wilt je deze onmiddellijk kunnen herstellen. Meestal gaat het daarbij om het spreken met een ondersteunend medewerker. Een goede host biedt 24/7 gratis ondersteuning. Controleer de openingstijden van het ondersteuningsteam van jouw potentiële host en kijk hoe je precies met hen in contact kunt komen. Is er een telefoonnummer, live chat of e-mail? Bekijk ook hun sociale profielen.

Webhosts die hun klanten willen helpen, hebben de neiging om klantenondersteuning op grote schaal beschikbaar te stellen op sociale media, misschien zelfs via speciale ondersteuning Twitter-accounts. Bonus: Gemakkelijk te gebruiken CMS Deze is niet echt gerelateerd aan hosting, maar het is toch belangrijk. De mogelijkheid om gemakkelijk uitstekende content te creëren is de sleutel tot jouw SEO succes.

Je wilt dus een host die integreert met een CMS waarmee je al bekend bent of die je gemakkelijk kunt leren. Anders maakt je het jezelf gewoon moeilijk! Gelukkig bieden de meeste hosts tegenwoordig hun eigen drag-and-drop hulpmiddelen voor het maken van content. Velen integreren ook met WordPress en andere populaire content management systemen.

Conclusie
Wat definieert een SEO-vriendelijke webhosting? Goede, betrouwbare webhosting is een van die dingen die op de achtergrond loopt zonder dat je er ooit aan hoeft te denken. Dat is in essentie een SEO-vriendelijke webhosting.