Host

Stel je voor: je bent aan het bellen met je oma, vriendin of een zakelijke klant. Je wilt veel vertellen of moet het juiste zeggen in een korte tijd. Het laatste wat je wilt is dat je een slechte verbinding hebt en steeds wegvalt. Je wilt gewoon dat je verbinding optimaal en consistent werkt. Toch? 

Dit geldt ook voor je website. Dit doe je door een goede webhost te vinden. In dit artikel vertellen we meer over webhosting en de invloed hiervan op je SEO.

Wat is SEO hosting? 

Webhosting is een dienst waarbij er een stuk ruimte wordt aangeboden voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Het is dus een soort stukje server wat je huurt of koopt om je website op te draaien. 

De webhosting die je kiest bepaalt de algemene consistentie van de site en de ervaring die je jouw bezoekers biedt. 

Een solide webhosting voorkomt dat gebruikers van je website afgaan. Dit komt omdat er dan minder serverfouten of pagina time-outs zijn. Uiteindelijk wil je een webhosting die jouw inspanningen ondersteunt, in plaats van deze te belemmeren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Ons advies

Wanneer je niet over een consistente webhost beschikt, zul je te maken krijgen met meer laadtijd, serverfouten, time-outs en meer beperkingen van je website. Dit is vervelend voor jezelf, maar ook zeker voor de bezoeker en de zoekmachines. Bezoekers zullen, zoals bovenstaand al benoemd te hebben, sneller geneigd zijn om jouw website te verlaten. De zoekmachines zien dit als ‘minpunten’. 

Een slecht werkende webhost heeft daarom weldegelijk invloed op je SEO. Daarbij is het ook minder fijn te werk gaan, dan een webhost/server die wel optimaal presteert. 

Ons advies is dan ook voor de grotere websites of bedrijven om een eigen host aan te schaffen. Meer verkeer naar een website vraagt om een betere en consistente webhost. 

Wanneer je net een website opstart en nog in de beginnende fase zit, is een shared hosting nog wel aan te raden. 

host

Veelgestelde vragen

Wat is een Host?

Een host is een deel van een server waar jouw website op draait. Webhosting is specifieke dienst waarbij je als bedrijf of particulier ruimte hiervoor kunt afnemen. Hier worden alle benodigde bestanden et cetera op opgeslagen.

Wat is de impact van Host op SEO?

Een stabiele host die weinig of geen uitval kent, is erg aantrekkelijk en zal de voor zorgen dat gebruikers minder snel afhaken. Dit zal de ranking van jouw site in de zoekresultaten dan ook ten goede komen.

Voor wie hebben wij dit artikel over host geschreven?

Het artikel over host hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over host in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals host?

Wij schrijven over begrippen als host om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

host is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over host in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals host, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip host in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van host. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van host op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende host.

Het voorbeeld dat wij geven van host , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over host van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z