Host

Stel je voor: je bent aan het bellen met je oma, vriendin of een zakelijke klant. Je wilt veel vertellen of moet het juiste zeggen in een korte tijd. Het laatste wat je wilt is dat je een slechte verbinding hebt en steeds wegvalt. Je wilt gewoon dat je verbinding optimaal en consistent werkt. Toch? 

Dit geldt ook voor je website. Dit doe je door een goede webhost te vinden. In dit artikel vertellen we meer over webhosting en de invloed hiervan op je SEO.

Wat is SEO hosting? 

Webhosting is een dienst waarbij er een stuk ruimte wordt aangeboden voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Het is dus een soort stukje server wat je huurt of koopt om je website op te draaien. 

De webhosting die je kiest bepaalt de algemene consistentie van de site en de ervaring die je jouw bezoekers biedt. 

Een solide webhosting voorkomt dat gebruikers van je website afgaan. Dit komt omdat er dan minder serverfouten of pagina time-outs zijn. Uiteindelijk wil je een webhosting die jouw inspanningen ondersteunt, in plaats van deze te belemmeren.

Ons advies

Wanneer je niet over een consistente webhost beschikt, zul je te maken krijgen met meer laadtijd, serverfouten, time-outs en meer beperkingen van je website. Dit is vervelend voor jezelf, maar ook zeker voor de bezoeker en de zoekmachines. Bezoekers zullen, zoals bovenstaand al benoemd te hebben, sneller geneigd zijn om jouw website te verlaten. De zoekmachines zien dit als ‘minpunten’. 

Een slecht werkende webhost heeft daarom weldegelijk invloed op je SEO. Daarbij is het ook minder fijn te werk gaan, dan een webhost/server die wel optimaal presteert. 

Ons advies is dan ook voor de grotere websites of bedrijven om een eigen host aan te schaffen. Meer verkeer naar een website vraagt om een betere en consistente webhost. 

Wanneer je net een website opstart en nog in de beginnende fase zit, is een shared hosting nog wel aan te raden. 

host

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat host inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over host geschreven?

Het artikel over host hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over host hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over host in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals host?

Wij schrijven over begrippen als host om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Host is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over host en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip host in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van host. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van host op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende host.

Het voorbeeld dat wij geven van host geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over host van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z