Widget

Een website veranderen en verbeteren is op tal van manieren mogelijk. Het installeren van een widget heeft heel veel voordelen voor jouw website. Wat is widget en hoe werkt dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is widget?

Widget is een term voor een visueel onderdeel voor het aanduiden van een grafische omgeving. Een widget is vaak een kleine applicatie die een bepaalde functionaliteit toevoegt in een programma.

Zichtbare plugins voor een website

Een website, maar ook een applicatie of besturingssysteem heeft heel wat functies waar bezoekers gebruik van maken. Toch zijn er altijd bepaalde functies die niet standaard in een programma of software zitten. In dit geval is het mogelijk om gebruik te maken van een widget voor het verbeteren van de functies.

Hoe werkt dit in de praktijk? Bij een website is het onder andere mogelijk om te denken aan een kalender, een widget om naar de Instagram van een bedrijf te gaan, een chatbox met een medewerker en meer. Widgets zijn als het ware zichtbare plugins voor een website. 

Widget _ Begrippenlijst

De impact van widget op SEO

Een widget heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Met een widget verbeter je de functionaliteit van een website: dit maakt het voor gebruikers makkelijker en prettiger om hier gebruik van te maken. Dit betekent ook dat bezoekers mogelijk langer op je website blijven: de relevante traffic op je website neemt toe en dit is gunstig voor de SEO. Daarnaast maken consumenten ook gebruik van widgets om een betaling te voltooien: ook dit helpt het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. 

Mijn advies

Het gebruik van een of meerdere widgets biedt veel mogelijkheden voor jouw website. Het is dan ook zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan. We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden op jouw website: waar zijn verbeteringen nodig en wat voor widgets gaan hierbij helpen? Een professionele ontwikkelaar helpt je graag bij het installeren van de juiste widget om de functionaliteit van je website te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Wat is een widget?

Een widget is een visueel onderdeel voor het maken van aanduidingen in een grafische omgeving. Veelal is het een kleine toepassing die bepaalde functionaliteiten aan software toevoegt.

Wat is de impact van Widget op SEO?

Een widget biedt meer functionaliteit op een website. Gebruikers zullen hierdoor makkelijker gebruik maken van je website. Hierdoor is de kans groot dat ze blijven hangen en vaker terugkomen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z