Widget

Een website veranderen en verbeteren is op tal van manieren mogelijk. Het installeren van een widget heeft heel veel voordelen voor jouw website. Wat is widget en hoe werkt dit precies? We leggen het op deze pagina aan je uit. 

Wat is widget?

Widget is een term voor een visueel onderdeel voor het aanduiden van een grafische omgeving. Een widget is vaak een kleine applicatie die een bepaalde functionaliteit toevoegt in een programma.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zichtbare plugins voor een website

Een website, maar ook een applicatie of besturingssysteem heeft heel wat functies waar bezoekers gebruik van maken. Toch zijn er altijd bepaalde functies die niet standaard in een programma of software zitten. In dit geval is het mogelijk om gebruik te maken van een widget voor het verbeteren van de functies.

Hoe werkt dit in de praktijk? Bij een website is het onder andere mogelijk om te denken aan een kalender, een widget om naar de Instagram van een bedrijf te gaan, een chatbox met een medewerker en meer. Widgets zijn als het ware zichtbare plugins voor een website. 

Widget _ Begrippenlijst

De impact van widget op SEO

Een widget heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina. Met een widget verbeter je de functionaliteit van een website: dit maakt het voor gebruikers makkelijker en prettiger om hier gebruik van te maken. Dit betekent ook dat bezoekers mogelijk langer op je website blijven: de relevante traffic op je website neemt toe en dit is gunstig voor de SEO. Daarnaast maken consumenten ook gebruik van widgets om een betaling te voltooien: ook dit helpt het optimaliseren van je website voor de zoekmachine. 

Ons advies

Het gebruik van een of meerdere widgets biedt veel mogelijkheden voor jouw website. Het is dan ook zeker aan te raden om hiermee aan de slag te gaan. We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden op jouw website: waar zijn verbeteringen nodig en wat voor widgets gaan hierbij helpen? Een professionele ontwikkelaar helpt je graag bij het installeren van de juiste widget om de functionaliteit van je website te verbeteren.

Veelgestelde vragen

Wat is een widget?

Een widget is een visueel onderdeel voor het maken van aanduidingen in een grafische omgeving. Veelal is het een kleine toepassing die bepaalde functionaliteiten aan software toevoegt.

Wat is de impact van Widget op SEO?

Een widget biedt meer functionaliteit op een website. Gebruikers zullen hierdoor makkelijker gebruik maken van je website. Hierdoor is de kans groot dat ze blijven hangen en vaker terugkomen.

Voor wie hebben wij dit artikel over widget geschreven?

Het artikel over widget hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over widget in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals widget?

Wij schrijven over begrippen als widget om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

widget is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over widget in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals widget, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip widget in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van widget. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van widget op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende widget.

Het voorbeeld dat wij geven van widget , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over widget van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z