WPRocket

Je websitesnelheid verhogen zonder te coderen? Dat doe je met WPRocket. WP Rocket is een WordPress plug-in waarmee je je website sneller maakt. Ze zeggen de meest krachtige caching plug-in te zijn. Daar betaal je dan ook voor. Mocht het je niet bevallen in de eerste twee weken, dan is het mogelijk je geld terug te krijgen.

Wat is WPRocket?

Er zijn een hoop WordPress plug-ins en ook flink wat met hetzelfde doel als WP Rocket. WP Rocket is een plug-in die het vertrouwen van WordPress in ieder geval heeft. Het doel van WP Rocket is je website optimaliseren zodat de laadsnelheid zo kort mogelijk wordt.

Waarom en mogelijkheden

Waarom zou je een snellere website willen? Omdat dat goed is voor je ranking. Een snelle website krijgt een hogere waardering van Google en andere zoekmachines. Zo krijg je ook een hogere positie in de zoekresultaten. En dat zorgt weer voor meer bezoekers en klanten.

WP Rocket heeft 3 abonnementen. Daarvoor krijg je support voor 1 website, 3 websites of een onbeperkt aantal websites. Hoe meer websites, hoe meer je betaalt. Met een WP Rocket licentie krijg je toegang tot de functies van de plug-in. 80% van de set-up gaat automatisch en vereist geen codering. Ze bieden verschillende tools om je web performance te verbeteren. En WPRocket is compatibel met alle e-commerce plug-ins. 

WPRocket _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact op de SEO van de WPRocket plug-in is duidelijk. Je website performance in algemene zin en de snelheid waarmee een pagina of site geladen wordt, zijn beide van belang voor de SEO. Deze aspecten worden namelijk meegenomen in de ranking van zoekmachines. Een goede performance en korte laadtijd zorgen voor een hogere positie in de zoekresultaten. 

Mijn advies

Een vertrouwde plug-in die het meeste werk automatisch verricht en compatibel is met e-commerce plug-ins is een mooie deal. De prijzen zijn niet uitzonderlijk en je krijgt bovendien toegang tot verschillende features. Dit is dus een goede optie wat ons betreft voor een plug-in die je performance en snelheid verbetert. De plug-in is zelfs beschikbaar in meerdere talen. 

Veelgestelde vragen

Wat is WP Rocket?

WP Rocket is een plug-in voor WordPress. De tool helpt je om jouw website te optimaliseren, zodat deze sneller zal laden.

Wat is de impact van WP Rocket op SEO?

De impact op SEO door WP Rocket zal helder zijn. De performance van jouw website is een van de componenten die belangrijk zijn voor SEO. Door de performance van jouw site aan te pakken, kan je dus een betere ranking in de zoekresultaten verkrijgen, mits je ook voldoende aandacht aan de overige SEO componenten schenkt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies