WordPress

Een website bouwen is op heel veel manieren mogelijk: een van de meest bekende is WordPress. Wat is WordPress precies en wat is de impact hiervan op de SEO? Op deze pagina leggen we dit aan je uit.

Wat is WordPress?

WordPress is een platform voor het maken van gratis websites. Een dergelijk platform krijgt ook wel de naam Content Management Systeem (CMS). Het is goed mogelijk om een WordPress website te maken, ook zonder technische kennis van code.

De populariteit van WordPress

Met WordPress bouw je een eigen website: zo’n 41% van de bestaande websites op het internet is gemaakt met WordPress. WordPress biedt tal van mooie templates die je gebruikt voor het invullen en vormgeven van je website. Daarnaast heb je nog de keuze om diverse tools te gebruiken die jouw website naar een hoger niveau tillen. Je gebruikt thema’s, plugins en widgets voor het verbeteren van je website. Deze zijn beschikbaar gemaakt door ontwikkelaars.

De populariteit van WordPress is groot: het is goed mogelijk om een gratis website te maken, zonder dat je technische kennis nodig hebt. De meeste zaken hoef je alleen nog maar in te vullen om een mooie website te krijgen.

WordPress _ Begrippenlijst

De impact van WordPress op SEO

WordPress heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar de inhoud van de website is nog belangrijker. Het is onder andere belangrijk dat een website van WordPress de juiste content bevat, waardoor je beter vindbaar bent. Daarnaast moet de website snel zijn en goed werken op alle apparaten. Met WordPress is het goed mogelijk om een website te bouwen die aan al deze eisen voldoet: daarom gebruiken steeds meer mensen WordPress voor het bouwen van een SEO vriendelijke website. 

Mijn advies

Het gebruik van WordPress biedt veel mogelijkheden, ook wanneer je een beperkt budget hebt maar toch een mooie website nodig hebt.

We raden aan om een WordPress website te maken wanneer je een website nodig hebt waar je zelf mee aan de slag gaat. Zijn er meer uitgebreide opties waar je gebruik van wilt maken? Dan is het aan te raden een specialist in te schakelen die je hierbij helpt. Zo haal je het optimale uit je website en ben je ook verzekerd van betere resultaten.

Veelgestelde vragen

Wat is Wordpress?

WordPress is een zogenaamd CMS oftewel een Content Management Systeem. Het is een platform waar je websites op kunt maken. Dit is relatief eenvoudig. Je hebt geen uitgebreide kennis nodig. Bovendien is het ook nog eens gratis.

Wat is de impact van Wordpress op SEO?

Een tool als WordPress heeft zeker wel impact op SEO. Maar de content zelf is veel belangrijker. Dit maak je beter vindbaar op internet. Wordpress geeft je de mogelijkheid om een website te maken die aan alle belangrijke SEO criteria voldoet.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies