WordPress

Een website bouwen is op heel veel manieren mogelijk: een van de meest bekende is WordPress. Wat is WordPress precies en wat is de impact hiervan op de SEO? Op deze pagina leggen we dit aan je uit.

Wat is WordPress?

WordPress is een platform voor het maken van gratis websites. Een dergelijk platform krijgt ook wel de naam Content Management Systeem (CMS). Het is goed mogelijk om een WordPress website te maken, ook zonder technische kennis van code.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De populariteit van WordPress

Met WordPress bouw je een eigen website: zo’n 41% van de bestaande websites op het internet is gemaakt met WordPress. WordPress biedt tal van mooie templates die je gebruikt voor het invullen en vormgeven van je website. Daarnaast heb je nog de keuze om diverse tools te gebruiken die jouw website naar een hoger niveau tillen. Je gebruikt thema’s, plugins en widgets voor het verbeteren van je website. Deze zijn beschikbaar gemaakt door ontwikkelaars.

De populariteit van WordPress is groot: het is goed mogelijk om een gratis website te maken, zonder dat je technische kennis nodig hebt. De meeste zaken hoef je alleen nog maar in te vullen om een mooie website te krijgen.

WordPress _ Begrippenlijst

De impact van WordPress op SEO

WordPress heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, maar de inhoud van de website is nog belangrijker. Het is onder andere belangrijk dat een website van WordPress de juiste content bevat, waardoor je beter vindbaar bent. Daarnaast moet de website snel zijn en goed werken op alle apparaten. Met WordPress is het goed mogelijk om een website te bouwen die aan al deze eisen voldoet: daarom gebruiken steeds meer mensen WordPress voor het bouwen van een SEO vriendelijke website. 

Ons advies

Het gebruik van WordPress biedt veel mogelijkheden, ook wanneer je een beperkt budget hebt maar toch een mooie website nodig hebt.

We raden aan om een WordPress website te maken wanneer je een website nodig hebt waar je zelf mee aan de slag gaat. Zijn er meer uitgebreide opties waar je gebruik van wilt maken? Dan is het aan te raden een specialist in te schakelen die je hierbij helpt. Zo haal je het optimale uit je website en ben je ook verzekerd van betere resultaten.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Wordpress?

WordPress is een zogenaamd CMS oftewel een Content Management Systeem. Het is een platform waar je websites op kunt maken. Dit is relatief eenvoudig. Je hebt geen uitgebreide kennis nodig. Bovendien is het ook nog eens gratis.

Wat is de impact van Wordpress op SEO?

Een tool als WordPress heeft zeker wel impact op SEO. Maar de content zelf is veel belangrijker. Dit maak je beter vindbaar op internet. Wordpress geeft je de mogelijkheid om een website te maken die aan alle belangrijke SEO criteria voldoet.

Voor wie hebben wij dit artikel over wordpress geschreven?

Het artikel over wordpress hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over wordpress in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals wordpress?

Wij schrijven over begrippen als wordpress om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

wordpress is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over wordpress in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals wordpress, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip wordpress in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van wordpress. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van wordpress op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende wordpress.

Het voorbeeld dat wij geven van wordpress , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over wordpress van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z