WooCommerce

Online producten verkopen? Een webshop starten is dan een goed idee: een van de programma’s die hiervoor geschikt is, is WooCommerce. Wat is WooCommerce en hoe werkt dit precies? Je bent hier op de juiste plek voor duidelijke uitleg van dit begrip.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plugin voor WordPress, waarmee het mogelijk is een webshop systeem via een WordPress website te runnen. WooCommerce is een onderdeel van het bedrijf WooThemes. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van WooCommerce

WordPress is een van de belangrijkste opties voor CMS: een derde van de websites op het internet draait op WordPress. En ook wanneer je een webshop gaat runnen is het mogelijk om dit via WordPress te doen: het is hierbij wel belangrijk de juiste plugin te installeren, WooCommerce. 

WooCommerce is een gratis plugin voor WordPress: het biedt niet alleen verschillende thema’s, maar ook vele andere extra’s voor het optimaliseren van je webshop. Voor meer premium opties is er wel een betaalde versie beschikbaar. WooCommerce kent veel verschillende plugins, waaronder een nieuwsbrief aanmeldingsformulier toevoegen aan de bestelpagina. Deze en vele andere extra’s zijn mogelijk met WooCommerce.

WooCommerce _ Begrippenlijst

De impact van WooCommerce op de SEO

WooCommerce heeft mogelijk impact op de SEO van een webshop of pagina. Het juiste gebruik van deze plugin zorgt niet alleen voor meer verkeer op je website, maar ook meer omzet en winst. Dit draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie van je website, maar is niet leidend. Het is dan ook belangrijk om te investeren in andere zaken omtrent SEO, zoals goede content: hier gebruik je onder andere de WordPress plugin Yoast voor. 

Ons advies

Ga je een webshop starten? Het is zeker mogelijk om dit met WooCommerce te doen. We raden aan om gebruik te maken van WooCommerce wanneer je graag een makkelijk en overzichtelijk programma gebruikt voor het runnen van je webshop. Je bent hierdoor in staat alles zelf te regelen. Het is aan jou om te bepalen of je de gratis versie blijft gebruiken of dat je overstapt op een premium versie met nog meer mogelijkheden. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een van de beschikbare plugins voor het pakket WordPress. Hiermee wordt het mogelijk om via een WordPress site een webshop te runnen.

Wat is de impact van Woocommerce op SEO?

Als je deze handige plugin op juiste wijze gebruikt, kan het voor meer bezoekers en dus mogelijk meer omzet gaan zorgen. Op deze manier heeft het dus zeker impact op je SEO. Maar er zijn wel meer factoren van belang, zoals relevante en kwalitatief goede content.

Voor wie hebben wij dit artikel over woocommerce geschreven?

Het artikel over woocommerce hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over woocommerce in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals woocommerce?

Wij schrijven over begrippen als woocommerce om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

woocommerce is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over woocommerce in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals woocommerce, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip woocommerce in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van woocommerce. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van woocommerce op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende woocommerce.

Het voorbeeld dat wij geven van woocommerce , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over woocommerce van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z