WooCommerce

Online producten verkopen? Een webshop starten is dan een goed idee: een van de programma’s die hiervoor geschikt is, is WooCommerce. Wat is WooCommerce en hoe werkt dit precies? Je bent hier op de juiste plek voor duidelijke uitleg van dit begrip.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plugin voor WordPress, waarmee het mogelijk is een webshop systeem via een WordPress website te runnen. WooCommerce is een onderdeel van het bedrijf WooThemes. 

De werking van WooCommerce

WordPress is een van de belangrijkste opties voor CMS: een derde van de websites op het internet draait op WordPress. En ook wanneer je een webshop gaat runnen is het mogelijk om dit via WordPress te doen: het is hierbij wel belangrijk de juiste plugin te installeren, WooCommerce. 

WooCommerce is een gratis plugin voor WordPress: het biedt niet alleen verschillende thema’s, maar ook vele andere extra’s voor het optimaliseren van je webshop. Voor meer premium opties is er wel een betaalde versie beschikbaar. WooCommerce kent veel verschillende plugins, waaronder een nieuwsbrief aanmeldingsformulier toevoegen aan de bestelpagina. Deze en vele andere extra’s zijn mogelijk met WooCommerce.

WooCommerce _ Begrippenlijst

De impact van WooCommerce op de SEO

WooCommerce heeft mogelijk impact op de SEO van een webshop of pagina. Het juiste gebruik van deze plugin zorgt niet alleen voor meer verkeer op je website, maar ook meer omzet en winst. Dit draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie van je website, maar is niet leidend. Het is dan ook belangrijk om te investeren in andere zaken omtrent SEO, zoals goede content: hier gebruik je onder andere de WordPress plugin Yoast voor. 

Mijn advies

Ga je een webshop starten? Het is zeker mogelijk om dit met WooCommerce te doen. We raden aan om gebruik te maken van WooCommerce wanneer je graag een makkelijk en overzichtelijk programma gebruikt voor het runnen van je webshop. Je bent hierdoor in staat alles zelf te regelen. Het is aan jou om te bepalen of je de gratis versie blijft gebruiken of dat je overstapt op een premium versie met nog meer mogelijkheden. 

Veelgestelde vragen

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een van de beschikbare plugins voor het pakket WordPress. Hiermee wordt het mogelijk om via een WordPress site een webshop te runnen.

Wat is de impact van Woocommerce op SEO?

Als je deze handige plugin op juiste wijze gebruikt, kan het voor meer bezoekers en dus mogelijk meer omzet gaan zorgen. Op deze manier heeft het dus zeker impact op je SEO. Maar er zijn wel meer factoren van belang, zoals relevante en kwalitatief goede content.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies