Online CMS

Als je een eigen website wilt maken, heb je een online CMS nodig om je website te ontwikkelen en te onderhouden. Wat betekent deze term en wat is de waarde hiervan?

Hier lees je alle informatie over online CMS.

Wat is online CMS?

Online CMS is een platform met alle tools voor het maken en onderhouden van een website. Je beheert alle content in CMS, waaronder teksten, afbeeldingen, video’s en plug-ins. WordPress en Drupal zijn voorbeelden van online CMS.

Dit is de waarde van online CMS

Online CMS maakt het een stuk makkelijker om zelf een goed werkende website te creëren. Bijna een derde van de websites op internet werken op online CMS WordPress. Andere voorbeelden van CMS zijn Wix en Joomla. Hoewel er altijd beperkingen zijn in een systeem, bieden plug-ins mogelijkheid deze uit te breiden.

Met online CMS krijg je te maken met zowel het technische gedeelte als het visuele gedeelte. Het technische gedeelte is als het ware de ‘achterkant’ van de website: dit zie alleen jij als beheerder. Hier doe je alle aanpassingen, zoals het installeren van plug-ins of het schrijven van blogs. Het visuele gedeelte is de website zoals de bezoeker deze ziet.

Online CMS | Begrippenlijst

De impact van online CMS op SEO

Online CMS heeft een directe invloed op de SEO van een website of pagina. Een goed werkende website is een belangrijk onderdeel van SEO. Bij zoekmachine optimalisatie is een goede website van groot belang.

Een website moet snel laden, goede en relevante content bevatten en daarnaast ook gebruiksvriendelijk zijn. Een goede online CMS biedt de mogelijkheid om veranderingen in deze zaken door te voeren.

Mijn advies

Online CMS biedt jou als ondernemer de mogelijkheid een mooie en toegankelijke website te ontwikkelen. We raden aan om een CMS te kiezen die genoeg mogelijkheden biedt om jouw website uit te breiden waar en wanneer je dit wilt. Daarnaast is het slim om de taken te verdelen tussen contentmakers en technische ontwikkelaars: zo heb je zelf geen omkijken naar de website, maar weet je wel zeker dat het onderhoud op de juiste manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Wat is een Online CMS?

Een Online CMS oftewel Content Management System, is een platform waarop je je een website kunt bouwen en onderhouden. Alle content zoals teksten, afbeeldingen, video’s et cetera worden hierin opgeslagen. Een heel bekend voorbeeld van een online CMS is WordPress.

Wat is de impact van Online CMS op SEO?

Een online CMS heeft een grote impact op de SEO van jouw website. Voor SEO is een soepel draaiende website en goede content van groot belang. Een online CMS helpt je om dit te kunnen realiseren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z