Online CMS

Als je een eigen website wilt maken, heb je een online CMS nodig om je website te ontwikkelen en te onderhouden. Wat betekent deze term en wat is de waarde hiervan?

Hier lees je alle informatie over online CMS.

Wat is online CMS?

Online CMS is een platform met alle tools voor het maken en onderhouden van een website. Je beheert alle content in CMS, waaronder teksten, afbeeldingen, video’s en plug-ins. WordPress en Drupal zijn voorbeelden van online CMS.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit is de waarde van online CMS

Online CMS maakt het een stuk makkelijker om zelf een goed werkende website te creëren. Bijna een derde van de websites op internet werken op online CMS WordPress. Andere voorbeelden van CMS zijn Wix en Joomla. Hoewel er altijd beperkingen zijn in een systeem, bieden plug-ins mogelijkheid deze uit te breiden.

Met online CMS krijg je te maken met zowel het technische gedeelte als het visuele gedeelte. Het technische gedeelte is als het ware de ‘achterkant’ van de website: dit zie alleen jij als beheerder. Hier doe je alle aanpassingen, zoals het installeren van plug-ins of het schrijven van blogs. Het visuele gedeelte is de website zoals de bezoeker deze ziet.

Online CMS | Begrippenlijst

De impact van online CMS op SEO

Online CMS heeft een directe invloed op de SEO van een website of pagina. Een goed werkende website is een belangrijk onderdeel van SEO. Bij zoekmachine optimalisatie is een goede website van groot belang.

Een website moet snel laden, goede en relevante content bevatten en daarnaast ook gebruiksvriendelijk zijn. Een goede online CMS biedt de mogelijkheid om veranderingen in deze zaken door te voeren.

Ons advies

Online CMS biedt jou als ondernemer de mogelijkheid een mooie en toegankelijke website te ontwikkelen. We raden aan om een CMS te kiezen die genoeg mogelijkheden biedt om jouw website uit te breiden waar en wanneer je dit wilt. Daarnaast is het slim om de taken te verdelen tussen contentmakers en technische ontwikkelaars: zo heb je zelf geen omkijken naar de website, maar weet je wel zeker dat het onderhoud op de juiste manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Wat is een Online CMS?

Een Online CMS oftewel Content Management System, is een platform waarop je je een website kunt bouwen en onderhouden. Alle content zoals teksten, afbeeldingen, video’s et cetera worden hierin opgeslagen. Een heel bekend voorbeeld van een online CMS is WordPress.

Wat is de impact van Online CMS op SEO?

Een online CMS heeft een grote impact op de SEO van jouw website. Voor SEO is een soepel draaiende website en goede content van groot belang. Een online CMS helpt je om dit te kunnen realiseren.

Voor wie hebben wij dit artikel over online cms geschreven?

Het artikel over online cms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over online cms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals online cms?

Wij schrijven over begrippen als online cms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

online cms is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over online cms in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals online cms, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip online cms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van online cms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van online cms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende online cms.

Het voorbeeld dat wij geven van online cms , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over online cms van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z