Online CMS

Als je een eigen website wilt maken, heb je een online CMS nodig om je website te ontwikkelen en te onderhouden. Wat betekent deze term en wat is de waarde hiervan?

Hier lees je alle informatie over online CMS.

Wat is online CMS?

Online CMS is een platform met alle tools voor het maken en onderhouden van een website. Je beheert alle content in CMS, waaronder teksten, afbeeldingen, video’s en plug-ins. WordPress en Drupal zijn voorbeelden van online CMS.

Dit is de waarde van online CMS

Online CMS maakt het een stuk makkelijker om zelf een goed werkende website te creëren. Bijna een derde van de websites op internet werken op online CMS WordPress. Andere voorbeelden van CMS zijn Wix en Joomla. Hoewel er altijd beperkingen zijn in een systeem, bieden plug-ins mogelijkheid deze uit te breiden.

Met online CMS krijg je te maken met zowel het technische gedeelte als het visuele gedeelte. Het technische gedeelte is als het ware de ‘achterkant’ van de website: dit zie alleen jij als beheerder. Hier doe je alle aanpassingen, zoals het installeren van plug-ins of het schrijven van blogs. Het visuele gedeelte is de website zoals de bezoeker deze ziet.

Online CMS | Begrippenlijst

De impact van online CMS op SEO

Online CMS heeft een directe invloed op de SEO van een website of pagina. Een goed werkende website is een belangrijk onderdeel van SEO. Bij zoekmachine optimalisatie is een goede website van groot belang.

Een website moet snel laden, goede en relevante content bevatten en daarnaast ook gebruiksvriendelijk zijn. Een goede online CMS biedt de mogelijkheid om veranderingen in deze zaken door te voeren.

Ons advies

Online CMS biedt jou als ondernemer de mogelijkheid een mooie en toegankelijke website te ontwikkelen. We raden aan om een CMS te kiezen die genoeg mogelijkheden biedt om jouw website uit te breiden waar en wanneer je dit wilt. Daarnaast is het slim om de taken te verdelen tussen contentmakers en technische ontwikkelaars: zo heb je zelf geen omkijken naar de website, maar weet je wel zeker dat het onderhoud op de juiste manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat online cms inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over online cms geschreven?

Het artikel over online cms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over online cms hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over online cms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals online cms?

Wij schrijven over begrippen als online cms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Online cms is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over online cms en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip online cms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van online cms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van online cms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende online cms.

Het voorbeeld dat wij geven van online cms geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over online cms van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z