Intranet

Je gebruikt het internet voor heel veel zaken: niet alleen als individu, maar ook als bedrijf. Het is mogelijk dat je als bedrijf meer behoefte hebt aan privacy en veiligheid. Het inzetten van intranet is dan een van je opties. Wat is intranet en hoe gebruik je dit? Dat lees je hier!

Wat is intranet?

Intranet is een computernetwerk voor het uitvoeren van diensten en uitwisselen van informatie binnen een organisatie. Intranet is alleen toegankelijk voor werknemers van de organisatie in kwestie, en daardoor niet voor externe partijen. Intranet heeft veel overeenkomsten met internet, maar heeft wel een beperkte toegankelijkheid. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van intranet

Data delen met collega’s en andere belanghebbenden is erg belangrijk voor een grotere organisatie. Het gebruik van intranet is hierbij heel interessant: het biedt veel mogelijkheden. Intranet biedt een wat meer gecontroleerde omgeving voor de personen die direct bij een organisatie betrokken zijn. Er zijn diverse manieren waarop intranet ingericht is, maar de belangrijkste redenen om hier gebruik van te maken zijn:

  • Het veiligstellen van data;
  • Minder gevoelig voor hacken;
  • Makkelijkere samenwerking tussen meerdere afdelingen;
  • Eenvoudig gebruik van specifieke software
Intranet _ Begrippenlijst

De impact van intranet op SEO

De impact van intranet op SEO is minimaal. Het is vooral een systeem dat voor intern gebruik zeer bruikbaar is. Buiten een bedrijf om heeft niemand anders de toegang tot dit systeem en hier is dan ook niets van te merken. Het hebben of gebruiken van intranet heeft dan ook geen invloed op de SEO van een website of pagina. 

Ons advies

Het is niet voor ieder bedrijf nodig om gebruik te gaan maken van intranet. Vooral de grotere bedrijven hebben hier baat bij. We raden aan om intranet te gebruiken wanneer je betere en veiligere samenwerking wilt tussen diverse afdelingen binnen je bedrijf. Ook wanneer je als bedrijf gevoelige informatie verspreidt is het wellicht belangrijk om over te stappen op intranet, om zo minder gevoelig te zijn voor datalekken.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Intranet?

Een Intranet lijkt heel veel op internet maar dan binnen een specifieke organisatie. Het is alleen toegankelijk voor medewerkers van de betreffende organisatie en dus niet voor externe partijen.

Wat is de impact van Intranet op SEO?

Impact van een intranet op SEO is er nauwelijks. Alleen de interne organisatie heeft er toegang toe. Externe partijen of klanten kunnen er geen gebruik van maken.

Voor wie hebben wij dit artikel over intranet geschreven?

Het artikel over intranet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over intranet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals intranet?

Wij schrijven over begrippen als intranet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

intranet is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over intranet in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals intranet, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip intranet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van intranet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van intranet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende intranet.

Het voorbeeld dat wij geven van intranet , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over intranet van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z