SEO Specialist Amersfoort

Ik ben Ralf van Veen, een ervaren SEO consultant.
SEO consultant Amersfoort
Een SEO consultant met 8 jaar ervaring

8 jaar ervaring

Met meer dan 8 jaar ervaring binnen SEO tackle ik ieder SEO-gerelateerd vraagstuk efficiënt.

Ik werk op een transparante wijze

Transparante & duurzame werkwijze

Per fase leg ik uit waar ik aan werk en waarom ik dit doe. Mijn duurzame werkwijze zorgt voor langdurig resultaat.

Ik werk als SEO consultant zonder vast contract

Geen vast contract

Ik werk als SEO consultant zonder vast contract. Ik bewijs mijn waarde iedere maand opnieuw.

SEO specialist Amersfoort

Ben je werkzaam in de omgeving van Amersfoort en op zoek naar een ervaren SEO specialist? Ik help je graag met de organische vindbaarheid van jouw website binnen Google, Bing en Yahoo. Als SEO specialist Amersfoort heb ik veel verschillende klanten uit verschillende branches al geholpen met de SEO. Voor al mijn klanten werk ik op een transparante en duurzame manier. Deze manier van werken maakt dat ik langdurig resultaat behaal binnen de zoekmachines.

Meer over mij weten? Bekijk de over mij pagina!

Ik help je graag met het verwezenlijken van de gestelde doelstellingen in de Google, Bing en Yahoo. Met jarenlange (7 om precies te zijn!) ervaring als freelance SEO specialist Amersfoort bied ik alle facetten van SEO aan. Deze facetten kunnen grofweg in drie grote onderdelen worden onderverdeeld.

Ik heb over SEO geschreven voor

Logo Frankwatching
Logo SERoundtable
Logo Marketingfacts
Logo Emerce
Logo IMU
Logo Twinkle
Logo SEOBlog
Logo LBMedia
Logo DutchCowboys
Logo Dutch IT channel
Logo Marketing Tribune
Logo WPLounge
Logo Bloovi
Logo MTSprout
Logo Ondernemers.com

Ik heb als SEO consultant gewerkt voor

Logo Vacanceselect
Logo Kruidvat
Logo Zivver
Logo Sendcloud
Logo Ista
Logo Rotterdam The Hague Airport
Logo NederlandFietsland
Logo Rituals
Logo Van den Berk
Logo Startselect
Logo Marlies Dekkers
Logo Samskip
Logo Hoffelijk
Logo Domein-Registreren
Logo Synmar

Mijn tarief als SEO specialist Amersfoort

Tijdens mijn werkzaamheden als SEO specialist Amersfoort werk ik met een vast uurtarief van € 75,- excl. BTW. Wanneer ik aan het werk ben voor mijn bestaande klantenbestand neem ik geen onaangekondigde belletjes aan. Mijn gemiste oproepen beantwoord ik gedurende vaste momenten door de dag heen. Zo krijgen mijn bestaande klanten, wanneer ze een uur van mij afnemen, daadwerkelijk een uur geconcentreerd werk van mij.

Door de vaste terugbel momenten door de dag heen kan ik gemiste oproepen snel beantwoorden. Zo houd ik de communicatielijn zo kort mogelijk en is snel schakelen om zaken af te stemmen geen probleem. Samen een SEO traject ingaan houdt vaak in dat er nauw contact dient te worden gehouden omtrent zaken. Ik ben naast het bellen tevens goed per mail bereikbaar. Wanneer je me een mailtje stuurt kun je binnen een dag antwoord verwachten.

Voor wie is een SEO specialist Amersfoort

Wil je graag beter worden gevonden met jouw website in de organische resultaten op relevante zoekwoorden? Dan is het inhuren van een SEO specialist Amersfoort een goede optie. SEO is een relatief ondoorzichtelijk vakgebied waardoor het voor veel ondernemers moeilijk is om dit zelf uit te voeren. Het aangaan van een samenwerking met een SEO specialist kan ervoor zorgen dat je met jouw onderneming veilig hogerop in Google komt.

Van projecten waarbij de gehele basis van de vindbaarheid moet worden gelegd (SEO-content & technische SEO) tot gehele SEO-trajecten. Of je nou producten verkoopt of diensten verleent, met de juiste zoekwoorden zorg ik ervoor dat jouw bedrijf bovenaan de pagina verschijnt. Voor mijn klanten voer ik verschillende werkzaamheden binnen mijn vakgebied uit. Deze werkzaamheden verschillen van het optimaliseren van enkel de technische SEO, het verkrijgen van off-page SEO signalen of het schrijven van SEO content. Ook verzorg ik gehele trajecten waarbij ik begin met het opstellen van een complete SEO strategie.

SEO Amersfoort

Ben je werkzaam in de buurt van Amersfoort en op zoek naar een SEO specialist Amersfoort? Vul een contactformulier in op mijn website. Ik neem contact op zodat we de details van het project voor handen kunnen bespreken. Je kunt mij ook direct een belletje geven, zo hebben we binnen een werkdag contact.

Waar werkt een SEO consultant aan?

Er zijn veel verschillende onderdelen waar een SEO consultant aan moet werken. Hieronder staan een aantal van de belangrijkste.

Technische SEO door een SEO consultant

Technische SEO

De technische SEO is een relatief lastig onderdeel binnen de zoekmachine optimalisatie. De technische SEO wordt in veel gevallen onder handen genomen door te beginnen met een uitgebreide SEO analyse van de website.

Op basis van deze technische analyse bepaald de SEO consultant wat er moet worden gedaan. Vaak hebben deze werkzaamheden te maken met de website snelheid, de interne links, de website structuur of de code achter de website.

SEO-content (op een scherm)

SEO content

De SEO Content is het onderdeel van SEO dat de richting van het traject bepaald. Het doel van dit onderdeel binnen de SEO is om de juiste content op de juiste pagina’s te plaatsen. Hier zitten een aantal belangrijke vereisten aan.

Iedere SEO consultant probeert bij dit onderdeel de kwaliteit van de content zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is het van vitaal belang om de zoekopdracht van de zoeker te beantwoorden met de juiste content.

Linkbuilding door een SEO consultant

Linkbuilding

Het link builden is voor een SEO consultant vaak het belangrijkste werk. De andere onderdelen zijn “voorwaardelijk” aan een goede vindbaarheid.

Het link builden is uiteindelijk wat de rankings gaat behalen en waarmee de online autoriteit aan Google kan worden getoond. Dit is dan ook de reden dat iedere SEO consultant hier het meest mee bezig is.

Compleet SEO traject

SEO Analyses

Een SEO consultant is altijd bezig met het analyseren van de website, het gedrag van de zoeker en de activiteiten in de zoekmachines. De data die hierop komt wordt gebruikt om de strategie van het traject in te richten.

Daarnaast wordt de er op basis van de data beslissingen gemaakt voor de richting die het bedrijf (zowel online als offline) in gaat.

Ik ben Ralf, een SEO consultant

Even voorstellen, ik ben Ralf van Veen. Een SEO consultant werkzaam voor een breed scala aan (inter)nationale klanten. Ik werk al meer dan 8 jaar in de online marketing waarvan ongeveer 4 jaar als freelance SEO consultant. Ik richt mij op alle verschillende facetten van SEO waaronder linkbuilding, technische SEO en SEO content.

Door mijn gespecialiseerde ervaring als SEO consultant zie ik bij mijn projecten al snel wat het laaghangend fruit is. Ik werk als allround freelance SEO consultant mee aan projecten van verschillende formaten en die zich in verschillende stadia bevinden.

Hoe ga ik als SEO consultant te werk?

Mijn werk als SEO consultant kenmerkt zich als transparant en duurzaam. Ik werk met een werkwijze waarbij mijn klanten langdurig resultaat behalen. Wanneer ik werk aan de content van een website doe ik dit in eerste instantie voor de bezoeker, niet voor Google. Wanneer ik een linkbuilding strategie opstel doe ik dit om de naamsbekendheid te verhogen, niet in eerste instantie om de rankings te verbeteren.

De strategie van een SEO consultant

Voor ieder project stel ik een aparte strategie op. Deze strategie baseer ik onder andere op de markt, concurrentie, huidige rankings en hoe oud de website is. Het is van belang om een duidelijk strategie op te stellen voor ieder project en deze adequaat uit te voeren.

Wanneer ik de strategie heb opgesteld stuur ik deze naar mijn klant. Bij deze strategie verstuur ik een maandelijkse planning waardoor mijn werkzaamheden volledig transparant zijn. Tijdens het traject verstuur ik maandelijks een rapportage met daarin de werkzaamheden van de maand en wat er volgende maand gaat gebeuren.

Het uitvoeren van een SEO traject is in de meeste gevallen alleen mogelijk wanneer twee partijen samenwerken. De klant weet vaak het meeste van de markt en de branche. Ik weet weer veel van de zoekmachines waardoor er een 1 + 1 = 3 effect onstaat. Tijdens ieder project als SEO consultant werk ik in nauw overleg samen met de klant om het project tot een goed einde te brengen.

Implementeer ik al mijn bevindingen?

Dit verschilt per project waaraan ik help als SEO consultant freelance. Bij sommige projecten blijf ik puur als consultant aangesloten en voer ik de verschillende onderzoeken uit om de vraagstukken te beantwoorden. Bij andere projecten help ik ook bij de implementatie van mijn bevindingen. In de praktijk zijn dit vaak de kleinere projecten waar geen developers aanwezig zijn om de bevindingen te implementeren. Het is daarbij tevens afhankelijk van het CMS dat wordt gebruikt. De meeste websites maken gebruik van het CMS WordPress. Met WordPress is het relatief eenvoudig om de bevindingen erin te zetten. Er zijn ook veel websites gebouwd op een custom CMS waarbij er minder mogelijkheden zijn. Deze CMS’en zijn vaak gebouwd door een websitebouw partij en niet gemaakt voor algemene aanpassingen (zoals WordPress).

Hoe werkt Google?

Als SEO consultant krijg ik vaak de vraag hoe Google werkt. Dit leg ik graag uit aan mijn klanten. Het is allereerst goed om te weten dat Google gebruikmaakt van Googlebot en Googlebot Mobile. Tegenwoordig zijn er meer dan 50% van de websites “Mobile first” geïndexeerd. Dit houdt in dat Google een grotere nadruk legt op de mobiele versie van de website. Deze transitie is erg belangrijk. Niet alleen voor de SEO van de website, ook voor de gebruiksvriendelijkheid.

Tijdens mijn werkzaamheden richt ik mij voornamelijk op Google. De andere zoekmachines hebben soortgelijke algoritmen die alleen een aantal jaar achterlopen op dat van Google. Wanneer een website wordt geoptimaliseerd voor Google houdt dit in dat de website vaak ook goed presteert in Bing en Yahoo.

Crawlen, indexeren en renderen

Het is goed om te weten dat Google hetzelfde door websites heengaat als bezoekers. Google gebruikt interne en externe hyperlinks om van pagina naar pagina te gaan. Dit is ook een van de redenen dat het erg belangrijk is om genoeg interne links op een website te hebben. Zo wordt het makkelijker voor Google gemaakt om de website te crawlen, renderen en indexeren.

Wanneer Google en pagina crawled downloadt hij een HTML document. Iedere webpagina is immers een HTML document met daarin verwijzingen naar andere (CSS/JS) bestanden. Een HTML document is eigenlijk het raamwerk van een pagina en zorgt ervoor dat alle elementen op de juiste plek staan.

Wanneer het HMTL document is gedownload parseert Google deze. Google leest hierbij het gehele HTML document en volgt alle links naar de andere bestanden. Zo krijgt Google een goed idee van hoe de pagina eruitziet.

De JS bestanden zijn echter relatief lastig voor de zoekmachines. Dit komt doordat JS, integendeel tot CSS en HTML, nog moet worden uitgevoerd. Alle KB’s aan JS zijn dus een stuk zwaarder dan CSS en HTML.

Wanneer Google alles heeft gedownload worden de JS bestanden in de tweede wachtrij gezet. Deze wachten op de renderer van Google om nog te worden uitgevoerd. Het is dus van belang dat alle elementen die nodig zijn om hoog te ranken gelijk worden geleverd aan de Googlebot. Alles moet dus in de initiële HTML bestand worden opgenomen. Denk hierbij aan de meta tags, content en afbeeldingen.

Crawl budget

Google gebruikt voor iedere pagina dat moet worden geïndexeerd een beetje crawl budget. Een website krijgt een bepaalde hoeveelheid crawl budget vanuit Google toegekend om de website te laten crawlen. Dit crawl budget kun je efficiënter gebruiken door bijvoorbeeld de website sneller maken of minder code te gebruiken. Zo gebruikt de Googlebot steeds een beetje minder crawl budget om de pagina’s correct te indexeren. Ik maak als SEO consultant freelance ook vaak crawl budget analyses waarbij de kritisch kijken naar de manier waarop Google de website kan crawlen.

Waarom een SEO consultant inschakelen?

Als SEO consultant schiet ik te hulp bij bedrijven die actief zijn in allerlei verschillende branches. Van de bouw en vastgoed, consultancy tot de facilitaire dienstverlening. Iedere branche kan van hoge posities binnen Google profiteren. Hieronder een aantal redenen die bedrijven kunnen hebben om een professionele SEO consultant in te schakelen.

De gehele klantenreis

De gehele klantenreis

Het laten uitvoeren van een SEO traject door een gespecialiseerde SEO consultant ondersteunt verschillende onderdelen van de klantenreis. Hierbij is het belangrijkste om de juiste zoekwoorden voor iedere stap van de klantenreis uit te zoeken. Van generieke zoekwoorden waarbij de naamsbkeendheid van een bedrijf wordt verbeterd tot de long-tail zoekwoorden. De long-tail zoekwoorden zijn vaak zoekopdrachten met meerdere zoekwoorden die gericht een product of dienst beschrijven. De kans dat deze zoekers converteren is erg groot.

SEO consultancy voor B2B

SEO consultancy voor B2B

SEO is hét marketingkanaal voor online B2B marketing. Om jouw doelgroep succesvol te bereiken is een goede SEO strategie vereist. 57% van de B2B marketeers zegt dat SEO de grootste impact heeft op hun leadgeneratie.

89% van de B2B beslissingsmakers gebruikt het internet om hun keuze te maken. 90% hiervan maakt gebruik van de zoekmachines. Kortom: Jouw doelgroep is aanwezig in de zoekmachines en op zoek naar jouw dienstverlening. Hier aanwezig zijn is een vereiste voor jouw marketingstrategie!

SEO consultancy voor B2C

SEO consultancy voor B2C

Het uitvoeren van een SEO traject door een SEO consultant voor een B2C bedrijf is van vitaal belang. Wanneer een bedrijf niet aanwezig is in de zoekmachines en haar concurrenten wel kan dit schadelijk zijn voor de continuïteit van het bedrijf.

Op iedere dag van het jaar krijgt Google meer dan 63.000 zoekopdrachten per seconde. Voor iedere branche zijn er altijd potentiële klanten op zoek naar jouw producten.

Wordt gevonden door bovenaan de zoekresultaten te staan en domineer je markt.

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Jouw doelgroep is op zoek naar je

Een groot voordeel van zoekmachine optimalisatie is dat jouw doelgroep op zoek is naar jouw diensten. Wanneer ze door middel van de zoekmachines op jouw website komen is de kans groot dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen.

In tegenstelling tot marketingkanalen zoals Facebook, Instagram of LinkedIn. Dit zijn marketingkanalen die kunnen worden gecategoriseerd als “pushmarketing”. Met deze kanalen wordt de doelgroep benadert.

Bij SEO benadert de doelgroep jouw bedrijf (omdat zij op zoek zijn naar jouw diensten). Dit heet pullmarketing en zorgt in de praktijk voor veel hogere conversie ratio’s.

Het werk van een SEO specialist Amersfoort: on-page SEO

Een gedeelte van het werk van een SEO consultant vindt plaats op de website. Dit bestaat voornamelijk uit de SEO content en technische SEO. Beiden factoren wegen zwaar mee in de uiteindelijke organische posities.

De technische SEO beslaat alle werkzaamheden die van invloed zijn op het crawlen en indexeren van de website door Google. Er kan vooral bij grotere websites vaak veel winst worden behaald met een goede technische optimalisatieslag. Ik kan als SEO consultant zowel bijdragen aan de technische SEO strategie als het daadwerkelijk uitvoeren van de bepaalde punten.

De SEO content blijft steeds belangrijker worden. Voor mijn werkzaamheden als SEO consultant schrijf ik van tijd tot tijd zelf SEO content. Voor veel klanten instrueer ik de in-house copywriters en draag ik bij door een content strategie op te stellen.

Het werk van een SEO specialist

Het werk van een SEO specialist Amersfoort: off-page SEO

Waar de technische SEO en SEO content in de eerste maanden wordt uitgevoerd is de off-page SEO een doorlopend proces. De off-page SEO complimenteert de werkzaamheden op de website en zorgt samen voor een 1 + 1 = 3 effect. Ik adviseer mijn klanten in de meeste gevallen om de linkbuild activiteiten parallel te laten lopen aan de activiteiten op de website.

Het is van belang bij het linkbuilden dat dit een natuurlijk proces is. Het aantal verkregen backlinks wordt verspreid over de maanden van het totale project. Zo ziet ook Google dat dit op een natuurlijk wijze wordt gedaan. In mijn 8 jaar als SEO consultant heb ik het nog niet zien voorkomen dat een klant van mij een penalty van Google heeft gekregen.

SEO specialist Amersfoort en off-page SEO

Veelgestelde vragen

Wat is een SEO consultant?

Een SEO consultant is iemand die ervoor zorgt dat een website organisch hogerop komt in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Het doel van een SEO consultant is het verhogen van het aantal organische bezoekers en daarbij de omzet die door de website wordt gegenereerd.

Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

Met SEO kom je organisch hogerop in Google. Het voordeel hiervan is dat met SEO het resultaat langdurig is en je niet per klik hoeft te betalen.

Met SEA betaal je voor iedere klik naar de website maar sta je wel direct bovenaan.

Vaak zijn de bezoekers die op een organisch resultaat (SEO) klikken van hogere kwaliteit dan de bezoekers die door een advertentie (SEA) binnenkomen.

Waarom een SEO consultant?

Meer dan 90% van alle Nederlanders begint zijn of haar zoektocht naar een bedrijf in de zoekmachines.

Wanneer je op dit moment aanwezig bent kun je kwalitatieve bezoekers naar je website verkrijgen.

In de praktijk ligt de conversieratio van organische bezoekers hoger dan die van bezoekers uit advertenties.

Het voordeel is dat de zoeker al een bepaalde mate van interesse in het bedrijf toont door naar een relevant onderwerp binnen Google te zoeken.

Wat levert SEO op?

SEO levert een hoger aantal relevante bezoekers uit de zoekmachines op.

De waarde van SEO wordt vaak berekend door de volgende formule: conversieratio X CTR X zoekvolume X prijs van je product/dienst.

Daarnaast zorgt een goede SEO specialist voor een hogere websitesnelheid en toegankelijkheid van een website.

Dit levert niet alleen een betere vindbaarheid op, ook de conversie wordt hierdoor gestimuleerd.