Tarieven

Mijn uurtarief

Ik werk met een vast uurtarief van € 75,- per uur (excl. BTW) voor mijn SEO werkzaamheden. Ik neem tijdens mijn werk voor mijn klanten geen onaangekondigde belletjes aan. Hier heb ik vaste tijden door de dag heen voor. Op deze manier krijgt de klant, wanneer ze mij voor een uur inhuren, ook daadwerkelijk 60 minuten geconcentreerd werk van mij.

Mijn rol in het project

Mijn rol varieert per project. Het komt voor dat ik aan de consulterende kant blijf. Op deze manier bespaart de klant uren en blijft de investering kleiner. Daarnaast komt het ook voor dat ik de implementatie van mijn bevindingen begeleid. De intensiteit hiervan is afhankelijk van de kennis, kunde en wens van de klant.

Het kan ook voorkomen dat ik de gehele implementatie van de bevindingen op me neem. Ik bespreek mijn bevindingen en het beoogde eindresultaat alvorens de daadwerkelijke implementatie.

Zelfvoorzienend

Tijdens de SEO trajecten probeer ik de klant zoveel mogelijk zelfvoorzienend te laten worden. Dit doe ik door al mijn documenten uitvoerig uit te leggen en de klant mee te nemen in mijn werkwijze.

Facturatie

Ik factureer al mijn werkzaamheden nadat ze zijn uitgevoerd. Ik verstuur de factuur aan het begin van de maand voor de werkzaamheden die zijn uitgevoerd in de maand daarvoor.

Mijn agenda

Doorgaans plan ik mijn agenda 2 weken vooruit met vaste werkzaamheden (taken / afspraken voor vaste klanten). In deze 2 weken probeer ik wel tijd vrij te houden voor sporadische werkzaamheden / dringende klussen.

Neem ik alle projecten aan?

Het gebeurt weleens dat ik aanvragen binnenkrijg van klanten in branches waarvoor ik al werk. Wanneer deze nieuwe klant een directe concurrent van een bestaande is moet ik het project overslaan.

Ik kijk, naast bovenstaande reden, tevens kritisch naar het bedrijf en de online doelstelling. Het kan voorkomen dat SEO niet het optimale marketinginstrument is voor het bedrijf in kwestie. Ook hier adviseer ik eerlijk en open in.

Opleiden / op locatie werken

Ik word ook gevraagd om in-house marketing teams meer over SEO te vertellen. Ook voor deze projecten vraag ik € 75,- per uur. Wel reken ik gemiddeld 2-4 uur extra voor het voorbereiden van de les, reistijd en de presentatie. 

Benieuwd naar jouw kansen in Google? Ik help graag.

Contact