Wie ben ik?

Mijn carrière

Je kunt veel over mijn carrière lezen op mijn LinkedIn pagina. Een toelichting van wat je daar zult vinden met de nadruk op online marketing:

Sinds 2013 houd ik mij bezig met online marketing. Vanaf deze periode heb ik verschillende rollen vervuld allen met betrekking tot SEO.

Na mijn periode bij het snelstgroeiende online marketing bureau van Nederland ben ik direct als freelance SEO specialist aan de slag gegaan. In het begin deed ik dat onder de naam Creative Ambition.

Met Creative Ambition bood ik meer dan alleen SEO aan. In samenwerking met andere freelancers boden wij bijna alle facetten van online marketing aan. Gedurende deze periode heb ik ook een bedrijf opgezet dat zich richt op het ontwikkelen van online marketing strategieën voor de kleinere ondernemer. Deze online marketing strategieën leggen de focus op de combinatie tussen SEO en CRO.

Tijdens deze periode heb ik ontdekt dat ik de meeste energie haal uit de combinatie van SEO en ondernemerschap. Dit is de reden dat ik na deze periode door ben gegaan onder mijn eigen naam en als SEO freelancer.

Vanaf eind 2015 werk ik full-time aan SEO opdrachten voor klanten uit allerlei branches en van verschillende formaten. Vanaf deze periode houd ik mij o.a. bezig met de volgende werkzaamheden:

– SEO strategieën                   – Website architectuur   
– Zoekwoordonderzoeken   – Interne link strategieën
– SEO Content                        – Technische website audits
– On-page SEO strategieën  – E-A-T en YMYL onderzoek / optimalisatie
– Panda optimalisatie           – Penguin penalty herstel (traject)
– Backlinkprofiel analyse      – Linkbuilding
– Lokale SEO                           – Inrichten GMB en GSC
– Semantiek                            – Duplicate content oplossen
– Google Page Speed            – Websitesnelheid
– XML sitemap audit             – Rel=canonical optimalisatie
– Schema markup                 – Yoast SEO (WordPress)
– Internationale SEO            – Internationale zoekwoordonderzoeken
– Faceted navigation            – SEO voor webshops
– Mobiele SEO                       – Advies omtrent YouTube SEO
– Backlinks disavowen         – Interim SEO specialist 

Mijn vrije tijd 

Het grootste gedeelte van mijn vrije tijd spendeer ik op de squashbaan. Bij Victoria speel ik landelijk eerste divisie en ben ik team captain van heren 2. 
 
Bij Tick in de Nick geef ik vrijwillig op de dinsdag en donderdag avond squashtraining aan beginnende en gevorderde spelers.

Verder speel ik graag tennis met vrienden, golf ik en ben ik héél goed in het ontdekken van nieuwe koffietentjes in Rotterdam.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of laat een gratis SEO scan doen!

Gratis SEO scanVrijblijvende offerte

Een greep uit mijn publicaties

Als SEO specialist word ik vaak gevraagd om publicaties te schrijven voor toonaangevende online magazines binnen de branche van de online marketing. Dit doe ik vaker wel dan niet op de momenten dat ik hier daadwerkelijk tijd voor heb. Hieronder kun je een aantal van de platformen vinden waardoor ik ben gepubliceerd.

Twinkle Magazine

TwinkleMagazine is één van de grootste en meest toonaangevende online magazines wanneer het aankomt op vakgebieden binnen de online marketing.

FrankWatching

Frankwatching is een grote nationale verzamelbank van kennis over alle disciplines binnen de online marketing. Ze leggen de nadruk op de nieuwste ontwikkelingen.

Expand Online

Expand Online (nu Dept) is één van de grootste online marketing bureau’s van Europa. Ik ben hier in 2015 en begin 2016 werkzaam geweest als consultant.

DutchCowboys

DutchCowboys is een online magazine dat zich richt op de nieuwste ontwikkelingen binnen de online marketing. Het publiceert artikelen over alle disciplines binnen marketing.

TamTam

TamTam (nu Dept) is één van de grootste online marketing bureau’s van Europa. TamTam biedt nu als Dept alle disciplines binnen de online marketing aan.

MarketingFacts

Media Hotspot publiceert artikelen binnen de online marketing. Over allerlei verschillende disciplines binnen deze branche en de laatste ontwikkelingen.

Dutch IT Channel

Dutch IT Channel publiceert artikelen over alles wat te maken heeft met business en IT.

Emerce

Emerce is een vaktijdschrift dat gaat over innovatie, marketing en digitalisering van het bedrijfsleven.

Marketingtribune

Marketing Tribune is een verzamelplaats van kwalitatieve artikelen over online marketing. Alles wat met digital te maken heeft wordt hier gedeeld.

Bloeise

Bloeise richt zich op de laatste feitjes omtrent de online kanalen SEO, SEA en CRO. Deze specialisatie is uniek in de online vaktijdschriften voor marketing.

WebWinkelCommunity

WebWinkelCommunity is één van de grootste vaktijdschriften voor alles omtrent webshops. Van SEO tot de CRO van de webshops.

LB Media

LB Media publiceert artikelen die met online marketing te maken hebben. De focus hierbij ligt op de laaste nieuwtjes en weetjes vanuit deze online kanalen.