Wat is linkbuilding?

Hogere omzet door kwalitatieve links? Dat kan je nu zelf! Leer makkelijk jouw linkstructuur verbeteren tijdens onze cursus SEO. Gegarandeerd direct toepasbaar op jouw onderneming.

Definitie van linkbuilding

Linkbuilding omvat het proces van het verkrijgen van ‘backlinks’ naar jouw website. Een bezoeker gebruikt deze links om te navigeren op het internet. Google gebruikt dezelfde hyperlinks om jouw website te indexeren. Op basis hiervan maakt Google de rankingLinkbuilding wordt in de praktijk

Zorg dat jouw linkstructuur geperfectioneerd is! Blijf altijd kritisch op wie naar jouw pagina mag linken. Links geven waarde door aan jouw site, deze moeten dan ook van hoge kwaliteit zijn.

Hoe stel je linkbuilding strategie op

Heb je een website en levert die niets op? Dat is einde verhaal na het optimaliseren van jouw linkbuilding profiel (samen met een SEO-expert). 

Een linkbuilding strategie helpt je met het verkrijgen, monitoren en optimaliseren van de links op jouw website. Met het juiste plan, krijg je het meeste resultaat. Je wilt natuurlijk geen links mislopen of per ongeluk links van mindere kwaliteit die naar jouw website linken. 

Zo stel je een linkbuilding strategie op:

  • bepaal wie jouw doelgroep is;
  • vraag jezelf af welke websites relevant voor jouw website zijn;
  • welk doel wil je bereiken met linkbuilding;
  • schrijf op welke linkbuilding methoden bijdragen aan dit doel;
  • en ga aan de slag!

5 link building tips

Om alvast een tipje van de sluier weg te geven, hier 5 linkbuilding tips voor in 2021:

  1. wissel alleen links uit met kwalitatieve en relevante sites;
  2. schrijf gastartikelen;
  3. koop links van hoge kwaliteit;
  4. begin een blog;
  5. herstel broken backlinks.

Deze tips vormen het recept voor succesvolle SEO. Wil je weten hoe je jouw linkbuilding perfectioneert? We behandelen vakbegrippen en praktijkvoorbeelden uit verschillende branches. Zo ga je direct zelf aan de slag met linkbuilding voor jouw onderneming.

Wat is linkbuilding? | Opleidingen

Volg onze cursus linkbuilding

Zelf links verkrijgen van hoge kwaliteit? Leer hoe je dit zelf op een slimme manier doet tijdens onze SEO-cursus. Wij vertellen aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe wij zelf linkbuilding toepassen. Je krijgt een goed beeld van hoe linkbuilding er in de praktijk aan toe gaat.

Ralf van Veen, #1 SEO-freelancer/SEO-consultant van Nederland

SEO-specialisten blijven iedere dag op de hoogte van SEO veranderingen en updates vanuit Google. Dit vergt tijd en energie. Gelukkig hoef jij dat niet zelf te doen. 

De cursus wordt gegeven door Ralf van Veen. Eigenaar van een SEO-bureau in hartje Rotterdam. Met jarenlange ervaring als lead SEO-specialist voor verschillende A-merken, als SEO-auteur voor de grootste vakbladen, trainer en coach van development- en marketing teams deelt Ralf nu zijn ervaringen, werkwijze én geheimen.

Linkbuilding in de praktijk

Verhoog jouw positie in Google: optimaliseer jouw linkbuilding. Bereik jouw doelgroep door een succesvolle linkbuild strategie. 

Leer hoe je kwalitatieve links verkrijgt tijdens onze SEO-cursus. We laten zien hoe het er daadwerkelijk in de praktijk aan toe gaat. 

Je gaat direct aan de slag voor jouw eigen onderneming na het volgen van onze SEO-cursus. We hebben exclusief voor de training 3 volledige checklists opgesteld voor je content, techniek en linkbuilding.

Wat is linkbuilding? | Opleidingen 2

Veelgestelde vragen

Wij krijgen vaak dezelfde vragen over zoekmachine optimalisatie en onze training. Wij hebben alle antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Voor wie is de zoekmachine optimalisatie training?

Ondernemers, marketing professionals en zzp’ers met eigen website. Kortom, voor iedereen die online wil groeien als bedrijf en zijn/haar online vindbaarheid wil vergroten.De SEO-cursus is ook te volgen als je zelf geen website hebt en wel SEO vaardigheden wilt leren. Het is voor iedereen die de expertstatus beoogt binnen dit vakgebied.

Hoe meet je linkbuilding prestaties?

Er zijn verschillende linkbuilding statistieken waar je van op de hoogte moet zijn: domein autoriteit (Moz), pagina autoriteit en PageRank.Domein autoriteit is een score die aanduidt hoe sterk jouw domein is ten opzichte van andere domeinen. Deze score vertelt je hoe hoog jouw website zal scoren in Google.Volg de score en identificeer je direct eventuele problemen. Zo ben je er het snelste bij en werk je gelijk een oplossing uit.Pagina autoriteit is de score die aanduidt hoe waardevol jouw website is voor de bezoeker. Het is een goede tool om te oordelen of een link betrouwbaar is en goede kwaliteit levert.PageRank wordt berekend door Google en gebaseerd op de kwaliteit van links die naar de webpagina verwijzen. Iedere pagina die Google indexeert en rangschikt, krijgt een PageRank-score. De score van jouw pagina verandert voortdurend en wordt continu opnieuw uitgevoerd.

Moet ik technisch ingesteld zijn om mijn linkbuilding te optimaliseren?

Nee. Techniek is een belangrijk component van linkbuilding, echter is het niet nodig om ervaring met of een achtergrond in techniek te hebben.De kennis die wij aanreiken, formuleren wij op toegankelijke wijze. Wij leggen alles stapsgewijs uit zodat het voor iedereen te volgen is.Met behulp van onze 3 gratis checklists pas je gelijk de opgedane kennis toe op jouw onderneming.

Wat zijn de kosten van de zoekmachine optimalisatie cursus?

In de cursus zit inbegrepen:6 uur aan beeldmateriaal opgedeeld in behapbare stukken; de mogelijkheid om wanneer en waar jij wilt een jaar na aankoop de training terug te kijken; een uitgebreide checklist ten behoeve van het optimaliseren van jouw content; een complete technische SEO checklist die jou helpt de technische kant te optimaliseren; relevante casuïstieken uit verschillende branches.Het actuele tarief voor de training is in totaal €249. De factuur voor de trainingskosten ontvang je na de betaling. Na de training weet jij alles over SEO.