Black Hat SEO vs. White Hat SEO

Black Hat SEO vs. White Hat SEO

blackhat seo

In de wereld van online marketing zijn er veel manieren om je doelen te bereiken. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met SEO: Search Engine Optimalization. Dit is een onderdeel van online marketing en biedt de mogelijkheid om beter vindbaar te zijn in Google, onder andere door het schrijven van goede webteksten en het verbeteren van de technische aspecten van de website. SEO kan toegepast worden met verschillende technieken: Black Hat SEO en White Hat SEO. Wat deze technieken zijn en welke jij het beste kunt toepassen lees je hier.

blackhat seo
blackhat seo

Wat is Black Hat SEO?

Je bent nooit helemaal op de hoogte van de criteria die door Google worden gesteld om hoog in zoekresultaten te kunnen eindigen. Er worden wel richtlijnen geboden; door middel hiervan kun je op een veilige en kwalitatieve manier je SEO toepassen op je website om zo de beste resultaten te behalen. Wil je een hoge positie in Google? Dan is het slim om deze richtlijnen toe te passen op je website. Dit levert wel duurzame resultaten op, maar vaak kost dit wel wat tijd. Omdat het veel tijd kost, kiezen sommige mensen voor het gebruiken van Black Hat SEO technieken. Dit zijn manieren om zoekmachines bewust te manipuleren en zoekverkeer naar hun website te leiden, niet volgens de richtlijnen.

Black Hat SEO werkt wel en vaak ook snel, maar Google kan je altijd snel ontmaskeren. Wanneer Google ontdekt dat je deze technieken gebruikt, ben je gelijk van die hoge positie in Google verdwenen. Met Black Hat SEO focus je alleen op het snel scoren in de zoekresultaten, maar niet op gebruikservaring voor je bezoekers of op relevantie.

Wat is White Hat SEO?

White Hat SEO is het tegenovergestelde van Black Hat SEO. Dit is namelijk het toepassen van SEO volgens de richtlijnen die door Google gesteld zijn. Met White Hat SEO ben je dus bezig je website legaal te optimaliseren. Je loopt hierbij ook geen risico dat je jouw hoge positie in de zoekresultaten kwijtraakt. Wanneer je alles volgens de regels doet ben je verzekerd van een duurzaam resultaat waar je veel van kunt profiteren. Je website voldoet aan de SEO-normen en is daardoor beter vindbaar voor jouw doelgroep.

De beste optie

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk de beste resultaten, maar Black Hat SEO is hiervoor niet de beste oplossing. Het werkt wel snel, maar altijd voor onbepaalde tijd, omdat Google er altijd achter komt en je weer terug bij af bent. White Hat SEO is dan ook altijd de beste optie. Het is belangrijk om je doelgroep altijd centraal te zetten en relevante content te plaatsen. Wanneer je deze content optimaliseert volgens de regels heb je veel meer succes, vooral op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *