Wederzijdse link

Hoger in de zoekresultaten terecht komen? Een van de termen die je in dit geval vaak voorbij ziet komen is de wederzijdse link. Wat is een wederzijdse link en hoe interessant is dit vandaag de dag nog voor de SEO van jouw website of pagina? We leggen het hier uitgebreid aan je uit en geven je advies. 

Wat is een wederzijdse link?

Een wederzijdse link is een koppeling tussen twee domeinen. Deze term krijgt daardoor ook wel de naam linkruil. Het is vaak een manier voor twee partijen om gratis te profiteren van een hogere positie in zoekresultaten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het ontstaan van de wederzijdse link

De wederzijdse link komt voort uit linkfarms: dit zijn zogenaamde groepen bedrijven met dezelfde doelgroep die samenwerken door links uit te wisselen. Dit leek lange tijd een manier om hoger in de zoekmachine te ranken. Met de aanpassing van het zoekalgoritme is het echter niet langer waardevol om dergelijke links te plaatsen. Dit geldt dan ook voor wederzijdse links.

De wederzijdse link bleek voor een bepaalde periode een manier voor twee websites om hoger in de zoekresultaten te komen: het bleek interessant voor beide partijen, omdat hier geen betaling of compensatie tegenover stond. 

Wederzijdse link _ Begrippenlijst

De impact van een wederzijdse link op de SEO

Een wederzijdse link heeft niet de impact op SEO die je wellicht zou verwachten. Het is in de eerste plaats voor Google vrij eenvoudig te achterhalen en dit betekent dat de meerwaarde voor SEO niet altijd even groot is. De waarde van een wederzijdse link is flink gedaald doordat Google het zoekalgoritme hierop heeft aangepast.

Ons advies

We raden aan om op zoek te gaan naar reguliere manieren om te linken, onder andere door middel van linkbait: dit zijn waardevolle links die iets toevoegen aan je website voor de bezoeker en voor de zoekmachine. Dit kost wel wat meer tijd en soms ook geld, maar je krijgt er wel waardevolle SEO voor terug. Dit is met wederzijdse links lang niet altijd het geval. Het is ook aan te raden een professional in te schakelen voor het bepalen van de beste SEO strategie.

Veelgestelde vragen

Wat is een wederzijdse link?

Heb je twee domeinen dan is een wederzijdse link een koppeling. Het wordt ook wel linkruil genoemd. Een wederzijdse link is een manier om gratis te profiteren van een hoge positie in zoekresultaten voor twee partijen. Zijn er bedrijven met dezelfde doelgroep dan kunnen ze door een wederzijdse links samenwerken.

Wat is de impact van Wederzijdse Link op SEO?

Het heeft niet de impact op SEO die je zou verwachten. Een wederzijdse link is voor google vrij snel te vinden. Het betekent dat de waarde van SEO niet altijd even groot is. Google heeft het zoekalgoritme hierop goed aangepast waardoor de waarde van een wederzijdse link flink is gedaald.

Voor wie hebben wij dit artikel over wederzijdse link geschreven?

Het artikel over wederzijdse link hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over wederzijdse link in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals wederzijdse link?

Wij schrijven over begrippen als wederzijdse link om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

wederzijdse link is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over wederzijdse link in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals wederzijdse link, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip wederzijdse link in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van wederzijdse link. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van wederzijdse link op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende wederzijdse link.

Het voorbeeld dat wij geven van wederzijdse link , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over wederzijdse link van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z