Squarespace

Wil je een website bouwen maar weet je niet zo goed hoe? Begin dan bijvoorbeeld bij Squarespace. Je betaalt hier om gemakkelijk een website te kunnen bouwen. Daarbij krijg je ondersteuning van het platform voor zaken als SEO. Alle soorten websites kun je starten met Squarespace.

Wat is Squarespace?

Een website van Squarespace kan bijvoorbeeld een webshop zijn of juist een blog. Het ligt maar net aan wat jij probeert te verkopen. Verhalen, producten of diensten. Squarespace biedt de mogelijkheid om een website te bouwen. Wel moet je enig verstand hebben van websites bouwen. 

Hoe je werkt met Squarespace

Het werkt heel simpel. Je begint met een template en een gratis proefversie. Het eerste jaar kun je een gratis domeinnaam aanmaken. Met de bouwtools van Squarespace maak je jouw site eigen. Dit doe je door foto’s en teksten toe te voegen. En door te bepalen welke kleuren en lettertypes je inzet. Er is zelfs een online tool om een logo te maken. Wie zich er liever zelf niet over buigt om de website te bouwen, kan een Squarespace expert hiervoor inschakelen. De trial duurt twee weken. Hierna kost het geld om je Squarespace website en de bijbehorende tools van Squarespace te behouden. 

Squarespace _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Squarespace helpt je in de bouw van je website. Dus ook met de SEO. Dit is onderdeel van de hulptools van het platform. In die zin heeft Squarespace invloed op de SEO. Je bepaalt wat voor doel je site heeft. Aan de hand daarvan zorgt Squarespace ook voor de nodige aspecten om in te zetten op je site voor jouw doel. Behalve hulp bij SEO, levert Squarespace dus ook wat extra ondersteuning voor je online marketing. 

Mijn advies

Squarespace is een mooi platform waarmee je een site gemakkelijk kunt bouwen. Je hoeft geen volledige kennis te hebben over websites bouwen om hiermee een mooie en effectieve site neer te zetten. Dit is een mooi startpunt wanneer je niet de tijd hebt om te investeren in het leren bouwen van een site. De user interface is erg gebruiksvriendelijk. 

Veelgestelde vragen

Wat is Squarespace?

Squarespace is een platform waar je eenvoudig een website, blog of webshop kunt opzetten. Het platform is niet gratis maar je krijgt wel goede ondersteuning, ook op het vlak van SEO. Het gaat niet helemaal automatisch. Je moet dus wel enige kennis hebben van het ontwikkelen van een website.

Wat is de impact van Squarespace op SEO?

Squarespace ondersteunt je bij het opzetten va je website. Een van de beschikbare hulpmiddelen is de SEO-ondersteuning. Je hoeft alleen aan te geven wat het doel van je site is. Op basis van de door jou gegeven input zal Squarespace de nodige aspecten aanleveren die je helpen om dit doel te bereiken. Op deze manier heeft Squarespace wel degelijk enige invloed op SEO maar helpt het pakket je ook bij je online marketingactiviteiten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z