Squarespace

Wil je een website bouwen maar weet je niet zo goed hoe? Begin dan bijvoorbeeld bij Squarespace. Je betaalt hier om gemakkelijk een website te kunnen bouwen. Daarbij krijg je ondersteuning van het platform voor zaken als SEO. Alle soorten websites kun je starten met Squarespace.

Wat is Squarespace?

Een website van Squarespace kan bijvoorbeeld een webshop zijn of juist een blog. Het ligt maar net aan wat jij probeert te verkopen. Verhalen, producten of diensten. Squarespace biedt de mogelijkheid om een website te bouwen. Wel moet je enig verstand hebben van websites bouwen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe je werkt met Squarespace

Het werkt heel simpel. Je begint met een template en een gratis proefversie. Het eerste jaar kun je een gratis domeinnaam aanmaken. Met de bouwtools van Squarespace maak je jouw site eigen. Dit doe je door foto’s en teksten toe te voegen. En door te bepalen welke kleuren en lettertypes je inzet. Er is zelfs een online tool om een logo te maken. Wie zich er liever zelf niet over buigt om de website te bouwen, kan een Squarespace expert hiervoor inschakelen. De trial duurt twee weken. Hierna kost het geld om je Squarespace website en de bijbehorende tools van Squarespace te behouden. 

Squarespace _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Squarespace helpt je in de bouw van je website. Dus ook met de SEO. Dit is onderdeel van de hulptools van het platform. In die zin heeft Squarespace invloed op de SEO. Je bepaalt wat voor doel je site heeft. Aan de hand daarvan zorgt Squarespace ook voor de nodige aspecten om in te zetten op je site voor jouw doel. Behalve hulp bij SEO, levert Squarespace dus ook wat extra ondersteuning voor je online marketing

Ons advies

Squarespace is een mooi platform waarmee je een site gemakkelijk kunt bouwen. Je hoeft geen volledige kennis te hebben over websites bouwen om hiermee een mooie en effectieve site neer te zetten. Dit is een mooi startpunt wanneer je niet de tijd hebt om te investeren in het leren bouwen van een site. De user interface is erg gebruiksvriendelijk. 

Veelgestelde vragen

Wat is Squarespace?

Squarespace is een platform waar je eenvoudig een website, blog of webshop kunt opzetten. Het platform is niet gratis maar je krijgt wel goede ondersteuning, ook op het vlak van SEO. Het gaat niet helemaal automatisch. Je moet dus wel enige kennis hebben van het ontwikkelen van een website.

Wat is de impact van Squarespace op SEO?

Squarespace ondersteunt je bij het opzetten va je website. Een van de beschikbare hulpmiddelen is de SEO-ondersteuning. Je hoeft alleen aan te geven wat het doel van je site is. Op basis van de door jou gegeven input zal Squarespace de nodige aspecten aanleveren die je helpen om dit doel te bereiken. Op deze manier heeft Squarespace wel degelijk enige invloed op SEO maar helpt het pakket je ook bij je online marketingactiviteiten.

Voor wie hebben wij dit artikel over squarespace geschreven?

Het artikel over squarespace hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over squarespace in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals squarespace?

Wij schrijven over begrippen als squarespace om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

squarespace is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over squarespace in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals squarespace, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip squarespace in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van squarespace. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van squarespace op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende squarespace.

Het voorbeeld dat wij geven van squarespace , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over squarespace van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z