SmushIt

Wil jij de kwaliteit van de afbeeldingen op je site behouden, maar ook een snelle laadsnelheid? Dat kan met SmushIt. Deze gratis plug-in voor WordPress maakt het mogelijk om de formaten aan te passen en de laadsnelheid van je pagina tegelijkertijd te optimaliseren. En dit doet de plug-in zonder af te doen aan de kwaliteit van je afbeelding. 

Wat is SmushIt?

SmushIt is dus een gratis plug-in voor WordPress. Specifiek is de plug-in bedoeld om afbeeldingen te optimaliseren. Ze onderscheiden zich door je afbeeldingen niet alleen in formaat aan te passen, maar door dit te doen zonder kwaliteitsverlies. Dit geldt niet alleen voor afbeeldingen op je site, maar ook voor opgeslagen afbeeldingen.  

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat kun je met SmushIt?

Nadat je de plug-in voor WordPress hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je aan de slag met SmushIt. Dit geeft je de mogelijkheid afbeeldingen te strippen van onnodige data. Met resizing kies je een maximale afmeting voor al je afbeeldingen. Grotere afbeeldingen worden hiernaar aangepast. Met de detectie feature wordt duidelijk welke afbeeldingen zorgen voor het trager laden van je pagina. Een fijne tool die onderdeel is van de plug-in is de bulk smush. Met een muisklik optimaliseer en comprimeer je daarmee tot 50 afbeeldingen. Tot 5MB kun je gratis je afbeeldingen optimaliseren met SmushIt. 

Smushit _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact van SmushIt op SEO heeft vooral te maken met de laadsnelheid van je pagina. Dit is een onderdeel van wat wordt meegenomen in het bepalen van jouw positie in de lijst met zoekresultaten. Een snellere laadsnelheid betekent een hogere positie. Grote afbeeldingen hebben soms lang nodig om te laden. Met SmushIt optimaliseer je juist die afbeeldingen om zo je laadsnelheid korter te maken. Dat is goed voor je plek op de resultatenlijst. En dat zonder kwaliteit te verliezen in je afbeelding.

Ons advies

De plug-in van SmushIt is niet altijd noodzakelijk. Wanneer je veel gebruik maakt van afbeeldingen, met name grote afbeeldingen, dan is deze plug-in erg handig. Bijvoorbeeld wanneer je hoge kwaliteit foto’s op je site wil plaatsen van je product of bedrijf. Bovendien is SmushIt gratis. Je hebt dus niets te verliezen wat dat betreft. 

Veelgestelde vragen

Wat is Smushit?

SmushIt is een plug-in voor WordPress, waarmee afbeeldingen kunnen worden geoptimaliseerd. Je kunt er bijvoorbeeld het formaat mee wijzigen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Je kunt het voor afbeeldingen op je site gebruiken, maar voor die je hebt opgeslagen. Erg handig en ook nog eens gratis.

Wat is de impact van Smushit op SEO?

Door afbeeldingen met Smushit te verkleinen, verhoog je de laadsnelheid van je pagina. Dit is een van de onderdelen die bij SEO belangrijk zijn en waarmee je een betere ranking in de zoekresultaten kunt behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over smushit geschreven?

Het artikel over smushit hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over smushit in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals smushit?

Wij schrijven over begrippen als smushit om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

smushit is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over smushit in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals smushit, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip smushit in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van smushit. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van smushit op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende smushit.

Het voorbeeld dat wij geven van smushit , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over smushit van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z