SmushIt

Wil jij de kwaliteit van de afbeeldingen op je site behouden, maar ook een snelle laadsnelheid? Dat kan met SmushIt. Deze gratis plug-in voor WordPress maakt het mogelijk om de formaten aan te passen en de laadsnelheid van je pagina tegelijkertijd te optimaliseren. En dit doet de plug-in zonder af te doen aan de kwaliteit van je afbeelding. 

Wat is SmushIt?

SmushIt is dus een gratis plug-in voor WordPress. Specifiek is de plug-in bedoeld om afbeeldingen te optimaliseren. Ze onderscheiden zich door je afbeeldingen niet alleen in formaat aan te passen, maar door dit te doen zonder kwaliteitsverlies. Dit geldt niet alleen voor afbeeldingen op je site, maar ook voor opgeslagen afbeeldingen.  

Wat kun je met SmushIt?

Nadat je de plug-in voor WordPress hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je aan de slag met SmushIt. Dit geeft je de mogelijkheid afbeeldingen te strippen van onnodige data. Met resizing kies je een maximale afmeting voor al je afbeeldingen. Grotere afbeeldingen worden hiernaar aangepast. Met de detectie feature wordt duidelijk welke afbeeldingen zorgen voor het trager laden van je pagina. Een fijne tool die onderdeel is van de plug-in is de bulk smush. Met een muisklik optimaliseer en comprimeer je daarmee tot 50 afbeeldingen. Tot 5MB kun je gratis je afbeeldingen optimaliseren met SmushIt. 

Smushit _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact van SmushIt op SEO heeft vooral te maken met de laadsnelheid van je pagina. Dit is een onderdeel van wat wordt meegenomen in het bepalen van jouw positie in de lijst met zoekresultaten. Een snellere laadsnelheid betekent een hogere positie. Grote afbeeldingen hebben soms lang nodig om te laden. Met SmushIt optimaliseer je juist die afbeeldingen om zo je laadsnelheid korter te maken. Dat is goed voor je plek op de resultatenlijst. En dat zonder kwaliteit te verliezen in je afbeelding.

Mijn advies

De plug-in van SmushIt is niet altijd noodzakelijk. Wanneer je veel gebruik maakt van afbeeldingen, met name grote afbeeldingen, dan is deze plug-in erg handig. Bijvoorbeeld wanneer je hoge kwaliteit foto’s op je site wil plaatsen van je product of bedrijf. Bovendien is SmushIt gratis. Je hebt dus niets te verliezen wat dat betreft. 

Veelgestelde vragen

Wat is Smushit?

SmushIt is een plug-in voor WordPress, waarmee afbeeldingen kunnen worden geoptimaliseerd. Je kunt er bijvoorbeeld het formaat mee wijzigen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Je kunt het voor afbeeldingen op je site gebruiken, maar voor die je hebt opgeslagen. Erg handig en ook nog eens gratis.

Wat is de impact van Smushit op SEO?

Door afbeeldingen met Smushit te verkleinen, verhoog je de laadsnelheid van je pagina. Dit is een van de onderdelen die bij SEO belangrijk zijn en waarmee je een betere ranking in de zoekresultaten kunt behalen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z