Link Miner

Achterhalen welke sterke backlinks je concurrentie gebruikt op de site? Gebruik dan LinkMiner. Deze tool achterhaalt backlinks voor een URL die jij invoert. Je ziet ook hoe sterk die backlinks zijn. Daarmee krijg je inzicht in potentiële backlinks voor jouw eigen site. 

Wat is LinkMiner?

LinkMiner is een feature van de tool Mangools. Deze tool geeft inzicht in de backlinks van een site of pagina en geeft aan hoe sterk deze links zijn. Je kunt de eerste 10 dagen gratis gebruik maken van LinkMiner en andere tools van Mangools. Daarna zijn er verschillende abonnementen. Daarmee krijg je ook toegang tot andere handige features van Mangools. 

Wat kun je met backlinks?

Backlinks zijn links van externe sites die naar jouw pagina’s linken. Daar heb je niet altijd invloed op, omdat je niet in controle bent over die websites. Met LinkMiner krijg je in ieder geval inzicht in de backlinks. Dit kan van jou zelf zijn of van je concurrentie. Voor je eigen website kun je de tool inzetten om te achterhalen welke backlinks een negatief effect hebben voor jouw site. Dit zijn backlinks van websites die irrelevant zijn of als minder sterk gezien worden. Bij je concurrentie kun je zien welke sterke backlinks zij hebben. Die kun je in LinkMiner direct opslaan, zodat je weet waar je backlinks kunt proberen te halen voor jouw site. 

LinkMiner _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact van linkbuilding op SEO is vrij groot. Linkbuilding is de belangrijkste factor voor je ranking in zoekmachines. Met LinkMiner krijg je inzicht in de links. Zowel de sterke als de minder sterke. Daarop speel je dan in om je positie in de zoekresultaten te verhogen. Dat is hoe LinkMiner ondersteuning biedt voor je SEO.

Mijn advies

LinkMiner is een onderdeel van Mangools en je schaft bij Mangools een abonnement aan met nog vier andere tools. Dit zijn KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher en SiteProfiler. Deze tools zijn ook waardevol voor je SEO. En je betaalt voor Mangools relatief weinig. Hiervoor krijg je een verzameling aan zinvolle SEO tools. Die tools zijn goed in te zetten voor nieuwkomers, maar ook voor meer ervaren SEO’ers. 

Veelgestelde vragen

Wat is Linkminer?

LinkMiner is een opties die in de tool Mangools beschikbaar is. Het geeft je inzicht in de backlinks van een website of pagina en hoe sterk deze backlinks zijn. Naast LinkMiner bevat Mangools dus nog meer SEO-tools.

Wat is de impact van Linkminer op SEO?

Linkbuilding speelt een belangrijke rol in de bepaling van je positie in de zoekresultaten. LinkMiner geeft je dus inzichten in de sterke en zwakkere links. Deze informatie kun je dus gebruiken om een hogere ranking in de zoekresultaten te behalen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z