Link Miner

Achterhalen welke sterke backlinks je concurrentie gebruikt op de site? Gebruik dan LinkMiner. Deze tool achterhaalt backlinks voor een URL die jij invoert. Je ziet ook hoe sterk die backlinks zijn. Daarmee krijg je inzicht in potentiële backlinks voor jouw eigen site. 

Wat is LinkMiner?

LinkMiner is een feature van de tool Mangools. Deze tool geeft inzicht in de backlinks van een site of pagina en geeft aan hoe sterk deze links zijn. Je kunt de eerste 10 dagen gratis gebruik maken van LinkMiner en andere tools van Mangools. Daarna zijn er verschillende abonnementen. Daarmee krijg je ook toegang tot andere handige features van Mangools. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wat kun je met backlinks?

Backlinks zijn links van externe sites die naar jouw pagina’s linken. Daar heb je niet altijd invloed op, omdat je niet in controle bent over die websites. Met LinkMiner krijg je in ieder geval inzicht in de backlinks. Dit kan van jou zelf zijn of van je concurrentie. Voor je eigen website kun je de tool inzetten om te achterhalen welke backlinks een negatief effect hebben voor jouw site. Dit zijn backlinks van websites die irrelevant zijn of als minder sterk gezien worden. Bij je concurrentie kun je zien welke sterke backlinks zij hebben. Die kun je in LinkMiner direct opslaan, zodat je weet waar je backlinks kunt proberen te halen voor jouw site. 

LinkMiner _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De impact van linkbuilding op SEO is vrij groot. Linkbuilding is de belangrijkste factor voor je ranking in zoekmachines. Met LinkMiner krijg je inzicht in de links. Zowel de sterke als de minder sterke. Daarop speel je dan in om je positie in de zoekresultaten te verhogen. Dat is hoe LinkMiner ondersteuning biedt voor je SEO.

Ons advies

LinkMiner is een onderdeel van Mangools en je schaft bij Mangools een abonnement aan met nog vier andere tools. Dit zijn KWFinder, SERPChecker, SERPWatcher en SiteProfiler. Deze tools zijn ook waardevol voor je SEO. En je betaalt voor Mangools relatief weinig. Hiervoor krijg je een verzameling aan zinvolle SEO tools. Die tools zijn goed in te zetten voor nieuwkomers, maar ook voor meer ervaren SEO’ers. 

Veelgestelde vragen

Wat is Linkminer?

LinkMiner is een opties die in de tool Mangools beschikbaar is. Het geeft je inzicht in de backlinks van een website of pagina en hoe sterk deze backlinks zijn. Naast LinkMiner bevat Mangools dus nog meer SEO-tools.

Wat is de impact van Linkminer op SEO?

Linkbuilding speelt een belangrijke rol in de bepaling van je positie in de zoekresultaten. LinkMiner geeft je dus inzichten in de sterke en zwakkere links. Deze informatie kun je dus gebruiken om een hogere ranking in de zoekresultaten te behalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over link miner geschreven?

Het artikel over link miner hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over link miner in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals link miner?

Wij schrijven over begrippen als link miner om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

link miner is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over link miner in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals link miner, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip link miner in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van link miner. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van link miner op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende link miner.

Het voorbeeld dat wij geven van link miner , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over link miner van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z