Joomla!

Een website maken is op diverse manieren mogelijk en met de komst van systemen als Joomla! is dit makkelijker dan ooit. Wat is Joomla! precies en hoe makkelijk is dit voor beginners? Je leest het hier!

Wat is Joomla!?

Joomla! is een CMS voor het bouwen van websites. Dit open source programma is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel mogelijkheden voor de ondernemer zonder technische kennis over websites. Joomla! is een alternatief voor WordPress.

Het gebruik van Joomla! voor beginners

WordPress is een van de meest bekende open source systemen voor het maken van een website, maar ook Joomla! krijgt steeds meer bekendheid. Ook dit systeem biedt de mogelijkheid om een website te bouwen op basis van kant-en-klare templates. Je bent hierdoor in staat een mooie website te bouwen op een eenvoudige wijze, waardoor het voor iedereen mogelijk is.

Het is wel belangrijk om enige basiskennis te hebben voordat je aan de slag gaat met een open source systeem als Joomla!. Het is mogelijk om bepaalde codes te gebruiken voor het optimaliseren van een website, bijvoorbeeld om het design van de website aan te passen.

Joomla! _ Begrippenlijst

De impact van Joomla! op SEO

Joomla! zelf heeft niet perse veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel de inrichting van de website en de werking van een site of pagina spelen een belangrijke rol. De website moet snel zijn, goede content bevatten en ook beschikken over andere SEO toepassingen, zoals meta-title en description. Met deze belangrijke vereisten is het ook mogelijk om een Joomla! website bovenaan in de zoekmachine te krijgen.

Mijn advies

Een eigen website bouwen? Dit is heel goed mogelijk met een gratis CMS als Joomla!. Dit systeem biedt veel mogelijkheden en is daarnaast ideaal voor het snel ontwikkelen van een website. 

We raden wel aan om een expert in te schakelen met verstand van code en andere zaken die bij het maken en onderhouden van een website komen kijken. Op deze manier ben je verzekerd van kwaliteit en goede zoekmachine optimalisatie voor de website.

Veelgestelde vragen

Wat is Joomla?

Joomla is een opensource Content Management System waarmee je websites kunt opzetten. Het is een alternatief voor Wordpress en er handig in gebruik. Je hoeft er niet al te veel kennis voor te bezitten.

Wat is de impact van Joomla op SEO?

Joomla heeft als CMS niet direct veel impact op SEO. Je moet er voor zorgen dat je een snelle en gebruikersvriendelijke website bouwt die je van goede content voorziet. Lukt dat je, dan komt het zeker goed met de ranking in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z