Joomla!

Een website maken is op diverse manieren mogelijk en met de komst van systemen als Joomla! is dit makkelijker dan ooit. Wat is Joomla! precies en hoe makkelijk is dit voor beginners? Je leest het hier!

Wat is Joomla!?

Joomla! is een CMS voor het bouwen van websites. Dit open source programma is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel mogelijkheden voor de ondernemer zonder technische kennis over websites. Joomla! is een alternatief voor WordPress.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van Joomla! voor beginners

WordPress is een van de meest bekende open source systemen voor het maken van een website, maar ook Joomla! krijgt steeds meer bekendheid. Ook dit systeem biedt de mogelijkheid om een website te bouwen op basis van kant-en-klare templates. Je bent hierdoor in staat een mooie website te bouwen op een eenvoudige wijze, waardoor het voor iedereen mogelijk is.

Het is wel belangrijk om enige basiskennis te hebben voordat je aan de slag gaat met een open source systeem als Joomla!. Het is mogelijk om bepaalde codes te gebruiken voor het optimaliseren van een website, bijvoorbeeld om het design van de website aan te passen.

Joomla! _ Begrippenlijst

De impact van Joomla! op SEO

Joomla! zelf heeft niet perse veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel de inrichting van de website en de werking van een site of pagina spelen een belangrijke rol. De website moet snel zijn, goede content bevatten en ook beschikken over andere SEO toepassingen, zoals meta-title en description. Met deze belangrijke vereisten is het ook mogelijk om een Joomla! website bovenaan in de zoekmachine te krijgen.

Ons advies

Een eigen website bouwen? Dit is heel goed mogelijk met een gratis CMS als Joomla!. Dit systeem biedt veel mogelijkheden en is daarnaast ideaal voor het snel ontwikkelen van een website. 

We raden wel aan om een expert in te schakelen met verstand van code en andere zaken die bij het maken en onderhouden van een website komen kijken. Op deze manier ben je verzekerd van kwaliteit en goede zoekmachine optimalisatie voor de website.

Veelgestelde vragen

Wat is Joomla?

Joomla is een opensource Content Management System waarmee je websites kunt opzetten. Het is een alternatief voor Wordpress en er handig in gebruik. Je hoeft er niet al te veel kennis voor te bezitten.

Wat is de impact van Joomla op SEO?

Joomla heeft als CMS niet direct veel impact op SEO. Je moet er voor zorgen dat je een snelle en gebruikersvriendelijke website bouwt die je van goede content voorziet. Lukt dat je, dan komt het zeker goed met de ranking in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over joomla! geschreven?

Het artikel over joomla! hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over joomla! in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals joomla!?

Wij schrijven over begrippen als joomla! om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

joomla! is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over joomla! in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals joomla!, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip joomla! in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van joomla!. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van joomla! op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende joomla!.

Het voorbeeld dat wij geven van joomla! , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over joomla! van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z