Framework

Bij het bouwen van een website krijg je met tal van zaken te maken. Onder andere het gebruik van een goed framework is belangrijk. Wat is een framework en hoe gebruik je dit? We leggen het hier aan je uit.

Wat is framework?

Een framework is een platform voor het bouwen van software applicaties. Men gebruikt een framework om een connectie te leggen met systeemsoftware of om hardware aan te sturen. Framework betekent raamwerk: het is als het ware een raamwerk voor het opbouwen van een structuur.

Het gebruik van een framework

Het gebruik van een framework biedt over het algemeen veel gemak. Het is een eenvoudige ondersteuning die het makkelijker maakt om een concept te realiseren. Je hoeft minder code in te voeren omdat de standaarden al aanwezig zijn. Een framework is te zien als een soort laag over programmeertaal. Een ontwikkelaar gebruikt geschreven code en voegt hier nieuwe code aan toe.

Er zijn meerdere voorbeelden van een framework en .NET is hier een van. Het framework .NET is beschikbaar onder Closed en Open Source licenties en biedt ondersteuning voor de bekendste bestuurssystemen. 

Framework _ Begrippenlijst

De impact van framework op SEO

Een framework heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van een bepaalde framework biedt zeker mogelijkheden voor het verbeteren van de SEO. Er zijn onder andere speciale SEO frameworks voor systemen als WordPress. Hiermee is het mogelijk je website te optimaliseren op verschillende gebieden, waardoor je de mogelijkheid hebt om online te groeien.

Mijn advies

Het gebruik van een framework zorgt niet alleen voor veel gemak, maar zorgt ook voor de nodige verbeteringen aan je website. 

We raden aan om gebruik te maken van een SEO framework voor je website. Het is mogelijk hier zelf mee aan de slag te gaan, maar dit is ook over te laten aan een professional. Het inschakelen van een SEO specialist of een webdesigner biedt veel mogelijkheden en zorgt ervoor dat je het optimale uit je website gaat halen, met alle gevolgen van dien.

Veelgestelde vragen

Wat is een Framework?

Een framework is een bepaald platform om softwareapplicaties te kunnen ontwikkelen. Vanuit het framework legt men de connectie met de systeemsoftware of ment gebruikt het om de hardware aan te sturen.

Wat is de impact van Framework op SEO?

Een framework zou eventueel impact op de SEO van een site kunnen hebben. Er zijn bijvoorbeeld speciale SEO frameworks voor platforms zoals WordPress. Hiermee kun je jouw website verder optimaliseren waardoor je een betere ranking krijgt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies