Framework

Bij het bouwen van een website krijg je met tal van zaken te maken. Onder andere het gebruik van een goed framework is belangrijk. Wat is een framework en hoe gebruik je dit? We leggen het hier aan je uit.

Wat is framework?

Een framework is een platform voor het bouwen van software applicaties. Men gebruikt een framework om een connectie te leggen met systeemsoftware of om hardware aan te sturen. Framework betekent raamwerk: het is als het ware een raamwerk voor het opbouwen van een structuur.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gebruik van een framework

Het gebruik van een framework biedt over het algemeen veel gemak. Het is een eenvoudige ondersteuning die het makkelijker maakt om een concept te realiseren. Je hoeft minder code in te voeren omdat de standaarden al aanwezig zijn. Een framework is te zien als een soort laag over programmeertaal. Een ontwikkelaar gebruikt geschreven code en voegt hier nieuwe code aan toe.

Er zijn meerdere voorbeelden van een framework en .NET is hier een van. Het framework .NET is beschikbaar onder Closed en Open Source licenties en biedt ondersteuning voor de bekendste bestuurssystemen. 

Framework _ Begrippenlijst

De impact van framework op SEO

Een framework heeft mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van een bepaalde framework biedt zeker mogelijkheden voor het verbeteren van de SEO. Er zijn onder andere speciale SEO frameworks voor systemen als WordPress. Hiermee is het mogelijk je website te optimaliseren op verschillende gebieden, waardoor je de mogelijkheid hebt om online te groeien.

Ons advies

Het gebruik van een framework zorgt niet alleen voor veel gemak, maar zorgt ook voor de nodige verbeteringen aan je website. 

We raden aan om gebruik te maken van een SEO framework voor je website. Het is mogelijk hier zelf mee aan de slag te gaan, maar dit is ook over te laten aan een professional. Het inschakelen van een SEO specialist of een webdesigner biedt veel mogelijkheden en zorgt ervoor dat je het optimale uit je website gaat halen, met alle gevolgen van dien.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Framework?

Een framework is een bepaald platform om softwareapplicaties te kunnen ontwikkelen. Vanuit het framework legt men de connectie met de systeemsoftware of ment gebruikt het om de hardware aan te sturen.

Wat is de impact van Framework op SEO?

Een framework zou eventueel impact op de SEO van een site kunnen hebben. Er zijn bijvoorbeeld speciale SEO frameworks voor platforms zoals WordPress. Hiermee kun je jouw website verder optimaliseren waardoor je een betere ranking krijgt.

Voor wie hebben wij dit artikel over framework geschreven?

Het artikel over framework hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over framework in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals framework?

Wij schrijven over begrippen als framework om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

framework is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over framework in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals framework, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip framework in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van framework. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van framework op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende framework.

Het voorbeeld dat wij geven van framework , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over framework van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z