Zoekmachine vriendelijk

Het is niet zo moeilijk om een website zoekmachine vriendelijk te maken. Je moet er alleen even goed voor gaan zitten en een aantal trucs toepassen. Het zoekmachine vriendelijk maken is soms best tijdrovend, maar het is zeker de moeite waard.

Want dan zal je website hoger in de gratis zoekresultaten van zoekmachines staan. Dat betekent automatisch dat er meer bezoekers op je website terecht komen.

Wat is zoekmachine vriendelijk?

Dat een website zoekmachine vriendelijk is, is puur een kwestie van techniek. De crawlers van de zoekmachines moeten in staat zijn om je website snel en correct te indexeren. Dat kan door gebruik te maken van pakkende titels, metadata en tussenkoppen.

Die worden gelezen door de zoekmachines, die daardoor ‘begrijpen’ waar de content over gaat. Aanvullend kun je gebruik maken van de titels en tags van afbeeldingen, en door de instellingen van video’s zo te zetten, dat de bezoekers niet snel worden afgeleid.

Zoekmachine vriendelijk | Begrippenlijst

Voorbeelden van zoekmachine vriendelijk

Gebruikers van zoekmachines zijn heel vaak op zoek naar antwoorden op vragen die te maken hebben met de plaats waar ze zich bevinden. Met een zoekopdracht naar winkels of restaurants wordt bijna altijd een locatie in de buurt gezocht. Daar kun je gebruik van maken als je een cadeauwinkel in Badhoevedorp hebt.

Zet dan een afbeelding van de winkel op je site, met als naam cadeauwinkel-in-badhoevedorp.jpg. In de tag van de afbeelding kan een zoekwoord worden verwerkt.

Het belang van zoekmachine vriendelijke websites

Als alle websites goed door de zoekmachines kunnen worden gelezen verhoogt dat de kwaliteit van het internet. Elke bezoeker krijgt dan in het ideale geval een passend antwoord op zijn zoekvraag. Dat is in het belang van de bezoekers, maar zeker ook van de websites. Want die krijgen bezoekers, die langer op de website blijven, en die bereid zijn om aankopen te doen in een eventuele webshop.

De impact van zoekmachine vriendelijke content

Zoekmachine vriendelijke content helpt niet alleen om een goede ranking te krijgen. Doordat je gedwongen bent om na te denken over de structuur van de pagina’s en de website zijn deze ook beter leesbaar door de bezoekers van de website.

Mijn advies

Besteed ruim voldoende aandacht aan het schrijven en zoekmachine vriendelijk maken van de content op de website. Om websites technisch aan alle eisen te laten voldoen wordt geadviseerd om deze te maken in een bekend content management systeem, zoals WordPress.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 17 oktober 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies