Wordtracker scout

Zoektermonderzoek doen gemakkelijk en leuk houden? Dat kan met Wordtracker scout. Deze tool geeft inzicht in zoektermen op andere websites. Die zet je in als eventuele inspiratie voor jouw site. De interface is gemakkelijk, maar biedt toch veel opties. Zo blijft het leuk om mee te werken. 

Wat is Wordtracker scout?

Wordtracker scout is een gratis extensie voor je Chrome browser. De tool doet precies wat de naam aangeeft: woorden tracken. De interface is gemakkelijk te gebruiken. Met slechts 1 muisklik krijg je wat je nodig hebt. En dit kun je in het venster aanpassen aan je precieze wensen. 

Hoe Wordtracker scout werkt

Hoe dat werkt? Simpel. Je opent de extensie als je op een pagina bent. Dan zie je een woordenwolk op basis van de woorden op de pagina. Dit is de samenvatting. Het is mogelijk om andere tabs in de tool te openen. Dit zijn inzichten of zoektermen. Bij de zoektermen zie je welke zoektermen er op de pagina voorkomen, inclusief het aantal zoekopdrachten en de concurrentie. In percentages zie je de kansen voor dat zoekwoord. Bij inzichten zie je zoektermen, hoe vaak ze voorkomen op de pagina en hoe relevant ze zijn. 

Wordtracker scout _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoekwoorden en SEO zijn sterk met elkaar verbonden. Een zoekopdracht is hoe je wil dat iemand jouw site vindt. Het liefst sta je bovenaan in de zoekmachine. Zoekwoorden worden door zoekmachines geanalyseerd en deels aan de hand hiervan wordt bepaald hoe hoog jouw site komt in de zoekresultaten bij die zoekterm. Daarom is Wordtracker scout een handige tool om op zoek te gaan naar nieuwe zoektermen om te gebruiken voor je SEO. 

Mijn advies

Deze tool is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. In de tabs kun je bepalen wat je precies wil zien. Bijvoorbeeld alleen de meest relevante termen op een pagina in plaats van alle. Het is een simpele manier van zoektermonderzoek doen waar geen uitgebreide voorkennis voor vereist is. 

Veelgestelde vragen

Wat is Wordtracker Scout?

Wordtracker scout is extensie voor de webbrowser Chrome. De naam geeft exact aan wat het tooltje doet, namelijk tracken. Het pakket is zeer gebruikersvriendelijk en is bovendien gratis.

Wat is de impact van Wordtracker Scout op SEO?

Goede zoekwoorden en of zoektermen zijn van groot belang voor SEO. Het bepaalt voor een belangrijk deel de ranking van de zoekresultaten. Hoe relevanter en unieker ze zijn, des te beter. Daar kan Wordtracker Scout je goed bij helpen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies