Wordtracker scout

Zoektermonderzoek doen gemakkelijk en leuk houden? Dat kan met Wordtracker scout. Deze tool geeft inzicht in zoektermen op andere websites. Die zet je in als eventuele inspiratie voor jouw site. De interface is gemakkelijk, maar biedt toch veel opties. Zo blijft het leuk om mee te werken. 

Wat is Wordtracker scout?

Wordtracker scout is een gratis extensie voor je Chrome browser. De tool doet precies wat de naam aangeeft: woorden tracken. De interface is gemakkelijk te gebruiken. Met slechts 1 muisklik krijg je wat je nodig hebt. En dit kun je in het venster aanpassen aan je precieze wensen. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe Wordtracker scout werkt

Hoe dat werkt? Simpel. Je opent de extensie als je op een pagina bent. Dan zie je een woordenwolk op basis van de woorden op de pagina. Dit is de samenvatting. Het is mogelijk om andere tabs in de tool te openen. Dit zijn inzichten of zoektermen. Bij de zoektermen zie je welke zoektermen er op de pagina voorkomen, inclusief het aantal zoekopdrachten en de concurrentie. In percentages zie je de kansen voor dat zoekwoord. Bij inzichten zie je zoektermen, hoe vaak ze voorkomen op de pagina en hoe relevant ze zijn. 

Wordtracker scout _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoekwoorden en SEO zijn sterk met elkaar verbonden. Een zoekopdracht is hoe je wil dat iemand jouw site vindt. Het liefst sta je bovenaan in de zoekmachine. Zoekwoorden worden door zoekmachines geanalyseerd en deels aan de hand hiervan wordt bepaald hoe hoog jouw site komt in de zoekresultaten bij die zoekterm. Daarom is Wordtracker scout een handige tool om op zoek te gaan naar nieuwe zoektermen om te gebruiken voor je SEO. 

Ons advies

Deze tool is overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. In de tabs kun je bepalen wat je precies wil zien. Bijvoorbeeld alleen de meest relevante termen op een pagina in plaats van alle. Het is een simpele manier van zoektermonderzoek doen waar geen uitgebreide voorkennis voor vereist is. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Wordtracker Scout?

Wordtracker scout is extensie voor de webbrowser Chrome. De naam geeft exact aan wat het tooltje doet, namelijk tracken. Het pakket is zeer gebruikersvriendelijk en is bovendien gratis.

Wat is de impact van Wordtracker Scout op SEO?

Goede zoekwoorden en of zoektermen zijn van groot belang voor SEO. Het bepaalt voor een belangrijk deel de ranking van de zoekresultaten. Hoe relevanter en unieker ze zijn, des te beter. Daar kan Wordtracker Scout je goed bij helpen.

Voor wie hebben wij dit artikel over wordtracker scout geschreven?

Het artikel over wordtracker scout hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over wordtracker scout in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals wordtracker scout?

Wij schrijven over begrippen als wordtracker scout om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

wordtracker scout is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over wordtracker scout in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals wordtracker scout, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip wordtracker scout in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van wordtracker scout. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van wordtracker scout op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende wordtracker scout.

Het voorbeeld dat wij geven van wordtracker scout , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over wordtracker scout van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z