Wix

Een website bouwen? Vandaag de dag hoeft dit niet veel tijd en geld te kosten: het is onder andere mogelijk via Wix. Wat is Wix, hoe werkt dit en is het slim om dit te gebruiken? We geven je hier alle belangrijke informatie die je nodig hebt om een beslissing te maken. 

Wat is Wix?

Wix is een web builder waarmee het mogelijk is zelf een website te bouwen. Wix is een van de meest bekende webbuilders vandaag de dag. Deze online tool maakt het heel goed mogelijk om snel een mooie website te maken, zonder dat dit veel moeite kost. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het gemak van Wix

Vroeger was het maken van een website ingewikkeld en liet je dit liever over aan een goede programmeur met veel ervaring. Met de komst van platformen als WordPress en Wix is het nog makkelijker om een website te maken en heb je hier eigenlijk nauwelijks hulp bij nodig. Bij Wix ben je voorzien van alle mogelijkheden en maak je heel gemakkelijk een eigen website. 

Wix staat onder andere bekend om het drag and drop systeem: dit maakt het mogelijk om eenvoudig en snel tekstvakken of afbeeldingen te plaatsen op een pagina. Je hebt de keuze uit heel veel thema’s en ondanks de vele gebruikers die jou al voorgingen, krijg je bij Wix altijd een unieke website. 

Wix _ Begrippenlijst

De impact van Wix op de SEO

Wix zelf heeft niet perse veel impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van het platform Wix voor het maken van een website biedt wel genoeg mogelijkheden om SEO en marketing tools toe te passen. Onder andere met betrekking tot de content op je website is het goed mogelijk om Wix te gebruiken: de Wix SEO tool zorgt ervoor dat je jouw gebruikers een goede ervaring biedt, evenals de zoekmachine. 

Ons advies

Een website van Wix is niet alleen SEO vriendelijk, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je bezoekers een prettige gebruikerservaring biedt. We raden aan om Wix en WordPress met elkaar te vergelijken: WordPress is flexibeler, maar een Wix website vereist weer geen technisch onderhoud. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou de meest aantrekkelijke optie is.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is WIX?

Wix is een bekende webbuilder waarmee je een eigen website kunt bouwen. Je kunt met deze webbuilder op een snelle manier een mooie website maken. Het zal je niet veel moeite kosten om een website te maken. Je kunt met wix webbuilder en zonder enige ervaring een mooie website creëren.

Wat is de impact van Wix op SEO?

De webbuilder wix zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het platform biedt je wel mogelijkheden om SEO en marketing tools toe te passen. Een website van wix is niet alleen SEO vriendelijk maar zorgt ook ervoor dat je bezoekers een prettige gebruikerservaring hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over wix geschreven?

Het artikel over wix hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over wix in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals wix?

Wij schrijven over begrippen als wix om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

wix is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over wix in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals wix, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip wix in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van wix. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van wix op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende wix.

Het voorbeeld dat wij geven van wix , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over wix van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z