Wix

Een website bouwen? Vandaag de dag hoeft dit niet veel tijd en geld te kosten: het is onder andere mogelijk via Wix. Wat is Wix, hoe werkt dit en is het slim om dit te gebruiken? We geven je hier alle belangrijke informatie die je nodig hebt om een beslissing te maken. 

Wat is Wix?

Wix is een web builder waarmee het mogelijk is zelf een website te bouwen. Wix is een van de meest bekende webbuilders vandaag de dag. Deze online tool maakt het heel goed mogelijk om snel een mooie website te maken, zonder dat dit veel moeite kost. 

Het gemak van Wix

Vroeger was het maken van een website ingewikkeld en liet je dit liever over aan een goede programmeur met veel ervaring. Met de komst van platformen als WordPress en Wix is het nog makkelijker om een website te maken en heb je hier eigenlijk nauwelijks hulp bij nodig. Bij Wix ben je voorzien van alle mogelijkheden en maak je heel gemakkelijk een eigen website. 

Wix staat onder andere bekend om het drag and drop systeem: dit maakt het mogelijk om eenvoudig en snel tekstvakken of afbeeldingen te plaatsen op een pagina. Je hebt de keuze uit heel veel thema’s en ondanks de vele gebruikers die jou al voorgingen, krijg je bij Wix altijd een unieke website. 

Wix _ Begrippenlijst

De impact van Wix op de SEO

Wix zelf heeft niet perse veel impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van het platform Wix voor het maken van een website biedt wel genoeg mogelijkheden om SEO en marketing tools toe te passen. Onder andere met betrekking tot de content op je website is het goed mogelijk om Wix te gebruiken: de Wix SEO tool zorgt ervoor dat je jouw gebruikers een goede ervaring biedt, evenals de zoekmachine. 

Mijn advies

Een website van Wix is niet alleen SEO vriendelijk, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je bezoekers een prettige gebruikerservaring biedt. We raden aan om Wix en WordPress met elkaar te vergelijken: WordPress is flexibeler, maar een Wix website vereist weer geen technisch onderhoud. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou de meest aantrekkelijke optie is.

Veelgestelde vragen

Wat is WIX?

Wix is een bekende webbuilder waarmee je een eigen website kunt bouwen. Je kunt met deze webbuilder op een snelle manier een mooie website maken. Het zal je niet veel moeite kosten om een website te maken. Je kunt met wix webbuilder en zonder enige ervaring een mooie website creëren.

Wat is de impact van Wix op SEO?

De webbuilder wix zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Het platform biedt je wel mogelijkheden om SEO en marketing tools toe te passen. Een website van wix is niet alleen SEO vriendelijk maar zorgt ook ervoor dat je bezoekers een prettige gebruikerservaring hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies