WhatFont

Ben jij benieuwd welke lettertypes je favoriete websites gebruiken? Dat achterhaal je heel gemakkelijk met WhatFont. Je gaat simpelweg met je muis over de tekst met het lettertype waar je interesse in hebt. Dan zie je direct om welk lettertype het gaat. Zo zet je WhatFont in.

Wat is WhatFont?

WhatFont is een extensie voor je browser. Deze extensie is onder andere beschikbaar voor Chrome en Firefox. Ook voor Safari is er een WhatFont extensie. De extensie WhatFont is gratis. Je mag er dus te allen tijde gebruik van maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de extensie installeren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe het werkt

De extensie wordt ondersteund door andere tools. Daardoor kom je nu nog meer te weten over de lettertypes op een website. De betreffende tools zijn Typekit en Google Font API. Met deze combinatie zie je nog meer informatie van het lettertype. Bijvoorbeeld de grootte van het lettertype in pixels. Maar ook de kleurcode die is gebruikt. Evenals de andere lettertypes in dezelfde familie.

Zoals er bijvoorbeeld vaak een Bold en een Serif variant van een lettertype zijn. Geen enkele site heeft zo meer geheimen voor je wat betreft de lettertypes. Ook in afbeeldingen kunnen lettertypes herkend worden door de WhatFont extensie. Hiervan krijg je dan minder details te zien, omdat het moeilijker te herkennen is wat de juiste grootte moet zijn in een afbeelding. 

Whatfont _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

WhatFont staat los van de SEO. Het lettertype is niet iets dat wordt meegenomen in je ranking voor de zoekresultatenlijst. Wel heeft het lettertype van doen met je bezoekers. Een lettertype dat fijn leest houdt je bezoekers langer op je pagina dan een onleesbaar lettertype. Dit geldt ook voor de grootte en de kleur van je teksten.

Ons advies

De extensie WhatFont is gratis en gemakkelijk in gebruik. Na het installeren hoef je alleen maar met je muis op een tekst of afbeelding stil te staan en zie je welk lettertype dit is. Dat kan vervelend zijn als je simpelweg online de krant probeert te lezen. Daar leer je op den duur mee omgaan. Of je kiest ervoor de extensie in een browser te installeren die je niet als default gebruikt. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Whatfont?

Het is een extensie die voor Chrome en Firefox beschikbaar is. De extensie whatfont kun je gebruiken in je browser. Voor Safari heb je een aparte Whatfont extensie. Je kunt gratis gebruik maken van de extensie. Jij hoeft alleen voor je browser deze extensie te installeren. Het is dan bruikbaar.

Wat is de impact van Whatfont op SEO?

De extensie staat los van de SEO. Het wordt niet meegenomen in de ranking voor je zoekresultatenlijst. Het lettertype is belangrijk voor je bezoekers van je website. Whatfont is een lettertype dat fijn leest. Bezoekers blijven langer op je pagina. De grootte en de kleur van teksten zijn ook belangrijk.

Voor wie hebben wij dit artikel over whatfont geschreven?

Het artikel over whatfont hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over whatfont in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals whatfont?

Wij schrijven over begrippen als whatfont om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

whatfont is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over whatfont in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals whatfont, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip whatfont in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van whatfont. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van whatfont op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende whatfont.

Het voorbeeld dat wij geven van whatfont , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over whatfont van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z