WhatFont

Ben jij benieuwd welke lettertypes je favoriete websites gebruiken? Dat achterhaal je heel gemakkelijk met WhatFont. Je gaat simpelweg met je muis over de tekst met het lettertype waar je interesse in hebt. Dan zie je direct om welk lettertype het gaat. Zo zet je WhatFont in.

Wat is WhatFont?

WhatFont is een extensie voor je browser. Deze extensie is onder andere beschikbaar voor Chrome en Firefox. Ook voor Safari is er een WhatFont extensie. De extensie WhatFont is gratis. Je mag er dus te allen tijde gebruik van maken. Het enige wat je hoeft te doen, is de extensie installeren.

Hoe het werkt

De extensie wordt ondersteund door andere tools. Daardoor kom je nu nog meer te weten over de lettertypes op een website. De betreffende tools zijn Typekit en Google Font API. Met deze combinatie zie je nog meer informatie van het lettertype. Bijvoorbeeld de grootte van het lettertype in pixels. Maar ook de kleurcode die is gebruikt. Evenals de andere lettertypes in dezelfde familie.

Zoals er bijvoorbeeld vaak een Bold en een Serif variant van een lettertype zijn. Geen enkele site heeft zo meer geheimen voor je wat betreft de lettertypes. Ook in afbeeldingen kunnen lettertypes herkend worden door de WhatFont extensie. Hiervan krijg je dan minder details te zien, omdat het moeilijker te herkennen is wat de juiste grootte moet zijn in een afbeelding. 

Whatfont _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

WhatFont staat los van de SEO. Het lettertype is niet iets dat wordt meegenomen in je ranking voor de zoekresultatenlijst. Wel heeft het lettertype van doen met je bezoekers. Een lettertype dat fijn leest houdt je bezoekers langer op je pagina dan een onleesbaar lettertype. Dit geldt ook voor de grootte en de kleur van je teksten.

Mijn advies

De extensie WhatFont is gratis en gemakkelijk in gebruik. Na het installeren hoef je alleen maar met je muis op een tekst of afbeelding stil te staan en zie je welk lettertype dit is. Dat kan vervelend zijn als je simpelweg online de krant probeert te lezen. Daar leer je op den duur mee omgaan. Of je kiest ervoor de extensie in een browser te installeren die je niet als default gebruikt. 

Veelgestelde vragen

Wat is Whatfont?

Het is een extensie die voor Chrome en Firefox beschikbaar is. De extensie whatfont kun je gebruiken in je browser. Voor Safari heb je een aparte Whatfont extensie. Je kunt gratis gebruik maken van de extensie. Jij hoeft alleen voor je browser deze extensie te installeren. Het is dan bruikbaar.

Wat is de impact van Whatfont op SEO?

De extensie staat los van de SEO. Het wordt niet meegenomen in de ranking voor je zoekresultatenlijst. Het lettertype is belangrijk voor je bezoekers van je website. Whatfont is een lettertype dat fijn leest. Bezoekers blijven langer op je pagina. De grootte en de kleur van teksten zijn ook belangrijk.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies