Webpagetest.org

Uitgebreid je paginasnelheid testen? Dat kan met Webpagetest.org. Deze tool is zeer gedetailleerd en geeft dan ook veel informatie over allerlei aspecten. Je hoeft niet te betalen om de snelheid van je pagina te testen. Alternatieven zijn niet zo uitgebreid als Webpagetest.org. 

Wat is Webpagetest.org?

Sinds 2008 is Webpagetest.org een open-source tool. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van deze site. Dat geeft aan dat het een waardevolle tool is. De site is onderdeel van Google. Dat maakt de data die gegeven worden dan ook betrouwbaar. Dit komt immers over het algemeen van Google. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe de site werkt

Je gebruikt Webpagetest.org door naar de site te gaan. Hier vul je in welke URL je wil bekijken. Daarnaast geef je parameters aan. Bijvoorbeeld de locatie en de browser. Of zelfs de connectie. Er zijn allerlei instellingen die je hiernaast aan- en uit kunt schakelen voor de analyse. Dit is waar het complexer wordt. Een simpele test is ook een mogelijkheid. Hierbij voer je de URL in en wat voor device je wil testen. Opties die aangevinkt kunnen worden zijn een herhaaltest en een Lighthouse audit. Een herhaaltest laadt de pagina een tweede keer. Zo ben je zekerder dat je resultaten de snelheid goed weergeven. 

Webpagetest.org _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoektermen zijn belangrijk voor SEO, maar dit geldt ook voor paginasnelheid. Juist omdat Webpagetest.org zo gedetailleerd is, is deze tool handig voor je SEO. Met uitgebreide informatie en inzichten over verschillende aspecten kun je gericht verbeteringen uitvoeren. Zo zorg je voor een sneller pagina. Een snellere pagina leidt tot een hogere positie in de zoekresultaten. Zodoende is Webpagetest.org een interessante tool om in te zetten voor je SEO. 

Ons advies

Voor een ervaren iemand is Webpagetest.org misschien kinderspel. Wie nieuw is in SEO en het tracken en monitoren van websites, heeft wat meer moeite met het ontcijferen van deze website. Er zijn allerlei instellingen die je moet begrijpen om er iets uit te kunnen halen. Desondanks is het een handige site. En bovendien is het gratis. 

Veelgestelde vragen

Wat is Webpagetest.org?

Webpagetest.org is een gratis open-source tool van Google waarmee je onder andere de snelheid van een pagina kunt testen. De tool geeft je uitgebreide informatie over verschillende aspecten.

Wat is de impact van Webpagetest.org op SEO?

De vele inzichten die Webpagetest.org je geeft, stellen je in staat om verbeteringen door te voeren op het vlak van performance. De snelheid van je pagina is een van de zaken die van belang zijn voor SEO. Je zult er uiteindelijk een hogere positie in de zoekresultaten mee bereiken.

Voor wie hebben wij dit artikel over webpagetest.org geschreven?

Het artikel over webpagetest.org hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over webpagetest.org in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals webpagetest.org?

Wij schrijven over begrippen als webpagetest.org om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

webpagetest.org is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over webpagetest.org in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals webpagetest.org, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip webpagetest.org in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van webpagetest.org. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van webpagetest.org op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende webpagetest.org.

Het voorbeeld dat wij geven van webpagetest.org , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over webpagetest.org van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z