Webpagetest.org

Uitgebreid je paginasnelheid testen? Dat kan met Webpagetest.org. Deze tool is zeer gedetailleerd en geeft dan ook veel informatie over allerlei aspecten. Je hoeft niet te betalen om de snelheid van je pagina te testen. Alternatieven zijn niet zo uitgebreid als Webpagetest.org. 

Wat is Webpagetest.org?

Sinds 2008 is Webpagetest.org een open-source tool. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van deze site. Dat geeft aan dat het een waardevolle tool is. De site is onderdeel van Google. Dat maakt de data die gegeven worden dan ook betrouwbaar. Dit komt immers over het algemeen van Google. 

Hoe de site werkt

Je gebruikt Webpagetest.org door naar de site te gaan. Hier vul je in welke URL je wil bekijken. Daarnaast geef je parameters aan. Bijvoorbeeld de locatie en de browser. Of zelfs de connectie. Er zijn allerlei instellingen die je hiernaast aan- en uit kunt schakelen voor de analyse. Dit is waar het complexer wordt. Een simpele test is ook een mogelijkheid. Hierbij voer je de URL in en wat voor device je wil testen. Opties die aangevinkt kunnen worden zijn een herhaaltest en een Lighthouse audit. Een herhaaltest laadt de pagina een tweede keer. Zo ben je zekerder dat je resultaten de snelheid goed weergeven. 

Webpagetest.org _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Zoektermen zijn belangrijk voor SEO, maar dit geldt ook voor paginasnelheid. Juist omdat Webpagetest.org zo gedetailleerd is, is deze tool handig voor je SEO. Met uitgebreide informatie en inzichten over verschillende aspecten kun je gericht verbeteringen uitvoeren. Zo zorg je voor een sneller pagina. Een snellere pagina leidt tot een hogere positie in de zoekresultaten. Zodoende is Webpagetest.org een interessante tool om in te zetten voor je SEO. 

Mijn advies

Voor een ervaren iemand is Webpagetest.org misschien kinderspel. Wie nieuw is in SEO en het tracken en monitoren van websites, heeft wat meer moeite met het ontcijferen van deze website. Er zijn allerlei instellingen die je moet begrijpen om er iets uit te kunnen halen. Desondanks is het een handige site. En bovendien is het gratis. 

Veelgestelde vragen

Wat is Webpagetest.org?

Webpagetest.org is een gratis open-source tool van Google waarmee je onder andere de snelheid van een pagina kunt testen. De tool geeft je uitgebreide informatie over verschillende aspecten.

Wat is de impact van Webpagetest.org op SEO?

De vele inzichten die Webpagetest.org je geeft, stellen je in staat om verbeteringen door te voeren op het vlak van performance. De snelheid van je pagina is een van de zaken die van belang zijn voor SEO. Je zult er uiteindelijk een hogere positie in de zoekresultaten mee bereiken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z