Umbraco

Ben je nieuw in het bouwen en onderhouden van een website, maar wil je dit wel doen? Dan is Umbraco een optie. Dit is een open-source technologie. Umbraco is een CMS, een content management systeem. Maar wel eentje die gemakkelijk is in gebruik. Zodat je weinig moeite hoeft te steken in het onderhouden van je site. 

Wat is Umbraco?

Umbraco CMS is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Het doel van Umbraco is om websites bouwen en onderhouden gemakkelijk te maken. Zodat iedereen in staat is dit te doen. De interface is simpel in plaats van vol met talloze opties en functies. Het creëren van content via Umbraco is intuïtief. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Simpel en uit te breiden

Dat maakt het werken met Umbraco gemakkelijk. De software is heel duidelijk. Je ziet precies wat je aan het doen bent met je content. Wie meer wil dan de versimpelde basis, kan extensies toevoegen om samen met Umbraco te gebruiken. Umbraco legt de focus op de content. De extensies maken het mogelijk om verder te gaan dan dat.

Het gratis webinar van Umbraco leert je omgaan met alle mogelijkheden van de software. Naast Umbraco CMS kun je betaalde producten van Umbraco aanschaffen. Bijvoorbeeld de Umbraco Cloud of Umbraco Uno. Umbraco Uno geeft je de optie om zelf widgets te bouwen uit andere widgets bijvoorbeeld. 

Umbraco _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een goede website heeft een betere positie op de zoekresultatenpagina. Dat wil zeggen een site met de juiste zoektermen, snelheid en content. Umbraco helpt vooral bij dat laatste. Content is waar hun expertise ligt. Dit is wel onderdeel van wat bijdraagt aan je SEO, maar heeft geen directe invloed. Een CMS als Umbraco is vooral bedoeld om je content te kunnen managen. Niet per definitie ook om dit je SEO te doen verbeteren. 

Ons advies

De basis van Umbraco is gratis. Dat is prettig. Wel zijn de aanvullende diensten betaald. De investering is relatief gering. Wat dat betreft is dit een prima keuze. Umbraco richt zich ook op verschillende markten en weet dus te bieden wat jij specifiek nodig hebt. Wat dat betreft is Umbraco een goede optie voor een CMS. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Umbraco?

Umbraco is Content Management Systeem, oftewel een CMS dat zeer eenvoudig in gebruik is. Je kunt je website dan ook op zeer gemakkelijke wijze onderhouden. De interface is zeer toegankelijk en intuïtief. Het platform is ook nog eens gratis. Echt een aanrader dus

Wat is de impact van Umbraco op SEO?

Umbraco helpt je bij het opzetten en onderhouden van een goede website met goede content, maar is niet specifiek gericht op het verbeteren van jouw SEO-proces.

Voor wie hebben wij dit artikel over umbraco geschreven?

Het artikel over umbraco hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over umbraco in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals umbraco?

Wij schrijven over begrippen als umbraco om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

umbraco is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over umbraco in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals umbraco, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip umbraco in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van umbraco. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van umbraco op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende umbraco.

Het voorbeeld dat wij geven van umbraco , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over umbraco van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z