Umbraco

Ben je nieuw in het bouwen en onderhouden van een website, maar wil je dit wel doen? Dan is Umbraco een optie. Dit is een open-source technologie. Umbraco is een CMS, een content management systeem. Maar wel eentje die gemakkelijk is in gebruik. Zodat je weinig moeite hoeft te steken in het onderhouden van je site. 

Wat is Umbraco?

Umbraco CMS is gratis te downloaden en gratis te gebruiken. Het doel van Umbraco is om websites bouwen en onderhouden gemakkelijk te maken. Zodat iedereen in staat is dit te doen. De interface is simpel in plaats van vol met talloze opties en functies. Het creëren van content via Umbraco is intuïtief. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Simpel en uit te breiden

Dat maakt het werken met Umbraco gemakkelijk. De software is heel duidelijk. Je ziet precies wat je aan het doen bent met je content. Wie meer wil dan de versimpelde basis, kan extensies toevoegen om samen met Umbraco te gebruiken. Umbraco legt de focus op de content. De extensies maken het mogelijk om verder te gaan dan dat.

Het gratis webinar van Umbraco leert je omgaan met alle mogelijkheden van de software. Naast Umbraco CMS kun je betaalde producten van Umbraco aanschaffen. Bijvoorbeeld de Umbraco Cloud of Umbraco Uno. Umbraco Uno geeft je de optie om zelf widgets te bouwen uit andere widgets bijvoorbeeld. 

Umbraco _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een goede website heeft een betere positie op de zoekresultatenpagina. Dat wil zeggen een site met de juiste zoektermen, snelheid en content. Umbraco helpt vooral bij dat laatste. Content is waar hun expertise ligt. Dit is wel onderdeel van wat bijdraagt aan je SEO, maar heeft geen directe invloed. Een CMS als Umbraco is vooral bedoeld om je content te kunnen managen. Niet per definitie ook om dit je SEO te doen verbeteren. 

Ons advies

De basis van Umbraco is gratis. Dat is prettig. Wel zijn de aanvullende diensten betaald. De investering is relatief gering. Wat dat betreft is dit een prima keuze. Umbraco richt zich ook op verschillende markten en weet dus te bieden wat jij specifiek nodig hebt. Wat dat betreft is Umbraco een goede optie voor een CMS. 

Veelgestelde vragen

Wat is Umbraco?

Umbraco is Content Management Systeem, oftewel een CMS dat zeer eenvoudig in gebruik is. Je kunt je website dan ook op zeer gemakkelijke wijze onderhouden. De interface is zeer toegankelijk en intuïtief. Het platform is ook nog eens gratis. Echt een aanrader dus

Wat is de impact van Umbraco op SEO?

Umbraco helpt je bij het opzetten en onderhouden van een goede website met goede content, maar is niet specifiek gericht op het verbeteren van jouw SEO-proces.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z