Uberall

Overal aanwezig zijn als bedrijf of merk doe je met Uberall. Deze dienst helpt je met een allround zichtbaarheid. Dit zorgt er weer voor dat je klanten aan je kunt binden. Ze kunnen je vinden op verschillende platformen wanneer jij Uberall inzet om dit te realiseren. 

Wat is Uberall?

Uberall is een dienst die zorgt voor een allround aanwezigheid van je bedrijf of merk. Dit is vrij intensief om zelf te doen en met name om dit bij te houden. Uberall richt zich met name op lokale aanwezigheid. Wanneer je bedrijf meerdere locaties heeft, bijvoorbeeld, worden die locaties gevonden door mensen die daar in de buurt wonen of leven. 

Near me branding van Uberall

Met het control center manage je alle platformen en bedrijfslocaties in één gemakkelijk overzicht. Dit is één van de producten die hoort bij Uberall. Met listings zorg je dat consumenten in de buurt jouw bedrijf zien. Je reputatie manage je met Uberall’s Engage tool. Houd je social media content bijvoorbeeld up to date. Een andere tool van Uberall is de ‘in de buurt’ advertentie. Die genereert doorgaans meer consumenten voor je bedrijf en naar je site. Uberall’s tools richten zich op de zogenoemde ‘near me branding’. De focus van de tools richt zich dus op consumenten die bij je bedrijf in de buurt zitten. 

Uberall _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Alle tools dragen indirect bij aan de SEO. Wel op de zeer lokaal gerichte SEO. Dat is ook waarmee Uberall hun diensten wil verkopen. Juist het lokale is wat voor hen van waarde is en waarbij zij jou helpen. De tools zorgen zeker dat er meer verkeer naar jouw website geleid wordt. Ook kom je hoger in zoekresultaten voor lokale zoekopdrachten.

Mijn advies

Het platform Uberall is dus zeer gericht. Dit kan in de groeifase van je bedrijf juist goed van pas komen. Je betaalt bij Uberall voor de services, maar er is geen standaardaanbod waaruit je kunt kiezen. Je doet een aanvraag en ontvangt een persoonlijke offerte. Wie van lokaal wil uitgroeien tot meer, doet er wijs aan hierin te investeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is Uberall?

De dienst Uberall zorgt ervoor dat jouw merk of bedrijf een goede zichtbaarheid heeft. De dienst richt zich vooral op een lokale aanwezigheid. Erg handig als jouw bedrijf meerdere locaties heeft. Mensen die op zoek zijn naar jouw producten of diensten krijgen dan de vestiging van jouw bedrijf te zien waar zij leven of zich bevinden.

Wat is de impact van Uberall op SEO?

Het is juist het lokale karakter wat Uberall zo waardevol maakt. Uberall heeft dan ook direct invloed op jouw SEO. De tool zorgt voor meer bezoekers op jouw site. Bij lokale zoekopdrachten zal je een veel hogere ranking krijgen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z