TYPO3

Voor het maken van een website zijn heel wat handige systemen beschikbaar, waarmee je snel een kwalitatieve website bouwt. Een van de beschikbare opties is TYPO3. Wat is TYPO3 en welke functies heeft dit systeem? Dat lees je hier! 

Wat is TYPO3?

TYPO3 is een Content Management Systeem en is voor het maken van een website. TYPO3 is gratis en is onder andere vergelijkbaar met WordPress en Drupal. Het systeem staat bekend als zeer flexibel, onder andere voor het toevoegen van extensies zonder extra code. 

Maak kennis met de functies van TYPO3

Het systeem TYPO3 heeft een aantal handige functies waar je optimaal gebruik van maakt. Het is goed mogelijk om zowel een kleinschalige als zeer uitgebreide website te bouwen met dit systeem. Op het gebied van structuur wijkt TYPO3 niet af van andere systemen. Content en layout zijn gescheiden en er is duidelijk onderscheid tussen front-end en back-end van een webpagina.

Om een website in te vullen maak je bij TYPO3 gebruik van pagina’s. Hiervoor is het mogelijk diverse media te gebruiken. Het is ook goed mogelijk om bepaalde aanvullingen toe te passen: dit is mogelijk met de Extension Manager.

TYPO3 _ Begrippenlijst

De impact van TYPO3 op SEO

TYPO3 zelf heeft niet veel impact op de SEO van een website of pagina. Net als bij ieder ander systeem draait het ook bij TYPO3 om de inhoud van de pagina en de snelheid van de pagina. Het is dan ook belangrijk om een goed werkende website te bouwen die niet alleen snel laadt, maar ook voorzien is van de juiste content. Op deze manier is je website beter vindbaar voor relevante bezoekers en daarmee ook relevante traffic. Dit zorgt voor zoekmachine optimalisatie van de website. 

Mijn advies

We raden aan om altijd een expert in te schakelen voor het bouwen van een website, ook als het gaat om een TYPO3 website. Een professional op het gebied van websites weet als geen ander hoe je een snelle en goed werkende website maakt die niet alleen prettig in gebruik is, maar ook voor de nodige optimalisatie zorgt voor de zoekmachine.

Veelgestelde vragen

Wat is Typo3?

Het is een content management systeem en die kun je gebruiken bij het maken van een website. Je kunt heel flexibel met het systeem werken. Zonder een extra code kun je extensies toevoegen. Je kunt optimaal gebruiken maken van de handige functies van het systeem. Elke website kun je bouwen.

Wat is de impact van Typo3 op SEO?

De impact op de SEO van typo3 is niet veel van een website of pagina. Het draait allemaal om de inhoud en de snelheid van de pagina. Het is voor jou belangrijk om een goede website te bouwen die niet alleen snel laadt maar ook de juiste inhoudelijke content heeft.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z