Trigger

Wil je dat de bezoekers op jouw website overgaan tot het doen van een aankoop of het ondernemen van actie? Een trigger doet mogelijk wonderen. Wat is een trigger en wat is de impact hiervan op SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een trigger?

Een trigger is een manier om klanten aan te zetten tot het doen van een aankoop. Door dit op het juiste moment te doen, is de kans dat klanten overgaan tot conversie een stuk groter. Deze strategie toepassen op websites is goed mogelijk.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorbeelden van een trigger op websites

Het gebruik van een trigger bij potentiële klanten verhoogt de kans op conversie. Stel: een bezoeker komt op jouw website. Het sturen van een welkomstbericht is een voorbeeld van een trigger. Een welkomstbericht schept een band tussen aanbieder en koper.

Wat zijn de mogelijkheden voor het gebruik van een trigger op een website? Een gepersonaliseerde nieuwsbrief sturen is een van de opties. Een andere optie is het sturen van een persoonlijke kortingscode, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Een klant is dan eerder geneigd een aankoop te doen.

trigger

De impact van een trigger op SEO

Een trigger zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van on-site triggers is wel een manier om de activiteit en conversie op een website te verhogen.

Is er sprake van veel (relevante) activiteit op je website? Dit gaat ook niet onopgemerkt bij Google en is een manier om hoger in de zoekmachine te ranken. Indirect is het inzetten van triggers zeker een methode om goede resultaten te behalen op een website.

Ons advies

Het inzetten van triggers op de website biedt zeker mogelijkheden voor het verhogen van de conversie op een website.

We raden aan om triggers op de juiste momenten in te stellen. Onder andere het sturen van een verwelkoming en het belonen van loyaliteit met een kortingscode zijn veel gebruikte en succesvolle voorbeelden van een trigger. Zorg er wel voor dat je niet teveel triggers inzet; dit schrikt een klant wellicht juist af.

Veelgestelde vragen

Wat is een trigger?

Via een trigger kun je klanten aanzetten tot een aankoop van jouw product of dienst. Als je dit op juiste wijze en het goede moment doet, vergroot je de kans dat bezoeker dit ook daadwerkelijk doen.

Wat is de impact van Trigger op SEO?

Een directe impact op SEO is er niet. Wel kun je door de toepassing van triggers de conversie op jouw site verhogen. Het is ook zo dat als er veel relevante activiteit op jouw site plaatsvindt, Google dit zeker opmerkt en beloont met een goede ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over trigger geschreven?

Het artikel over trigger hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over trigger in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals trigger?

Wij schrijven over begrippen als trigger om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

trigger is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over trigger in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals trigger, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip trigger in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van trigger. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van trigger op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende trigger.

Het voorbeeld dat wij geven van trigger , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over trigger van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z