Trigger

Wil je dat de bezoekers op jouw website overgaan tot het doen van een aankoop of het ondernemen van actie? Een trigger doet mogelijk wonderen. Wat is een trigger en wat is de impact hiervan op SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een trigger?

Een trigger is een manier om klanten aan te zetten tot het doen van een aankoop. Door dit op het juiste moment te doen, is de kans dat klanten overgaan tot conversie een stuk groter. Deze strategie toepassen op websites is goed mogelijk.

Voorbeelden van een trigger op websites

Het gebruik van een trigger bij potentiële klanten verhoogt de kans op conversie. Stel: een bezoeker komt op jouw website. Het sturen van een welkomstbericht is een voorbeeld van een trigger. Een welkomstbericht schept een band tussen aanbieder en koper.

Wat zijn de mogelijkheden voor het gebruik van een trigger op een website? Een gepersonaliseerde nieuwsbrief sturen is een van de opties. Een andere optie is het sturen van een persoonlijke kortingscode, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Een klant is dan eerder geneigd een aankoop te doen.

trigger

De impact van een trigger op SEO

Een trigger zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van on-site triggers is wel een manier om de activiteit en conversie op een website te verhogen.

Is er sprake van veel (relevante) activiteit op je website? Dit gaat ook niet onopgemerkt bij Google en is een manier om hoger in de zoekmachine te ranken. Indirect is het inzetten van triggers zeker een methode om goede resultaten te behalen op een website.

Ons advies

Het inzetten van triggers op de website biedt zeker mogelijkheden voor het verhogen van de conversie op een website.

We raden aan om triggers op de juiste momenten in te stellen. Onder andere het sturen van een verwelkoming en het belonen van loyaliteit met een kortingscode zijn veel gebruikte en succesvolle voorbeelden van een trigger. Zorg er wel voor dat je niet teveel triggers inzet; dit schrikt een klant wellicht juist af.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat trigger inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over trigger geschreven?

Het artikel over trigger hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over trigger hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over trigger in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals trigger?

Wij schrijven over begrippen als trigger om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Trigger is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over trigger en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip trigger in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van trigger. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van trigger op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende trigger.

Het voorbeeld dat wij geven van trigger geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over trigger van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z