Trigger

Wil je dat de bezoekers op jouw website overgaan tot het doen van een aankoop of het ondernemen van actie? Een trigger doet mogelijk wonderen. Wat is een trigger en wat is de impact hiervan op SEO? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is een trigger?

Een trigger is een manier om klanten aan te zetten tot het doen van een aankoop. Door dit op het juiste moment te doen, is de kans dat klanten overgaan tot conversie een stuk groter. Deze strategie toepassen op websites is goed mogelijk.

Voorbeelden van een trigger op websites

Het gebruik van een trigger bij potentiële klanten verhoogt de kans op conversie. Stel: een bezoeker komt op jouw website. Het sturen van een welkomstbericht is een voorbeeld van een trigger. Een welkomstbericht schept een band tussen aanbieder en koper.

Wat zijn de mogelijkheden voor het gebruik van een trigger op een website? Een gepersonaliseerde nieuwsbrief sturen is een van de opties. Een andere optie is het sturen van een persoonlijke kortingscode, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Een klant is dan eerder geneigd een aankoop te doen.

trigger

De impact van een trigger op SEO

Een trigger zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Het gebruik van on-site triggers is wel een manier om de activiteit en conversie op een website te verhogen.

Is er sprake van veel (relevante) activiteit op je website? Dit gaat ook niet onopgemerkt bij Google en is een manier om hoger in de zoekmachine te ranken. Indirect is het inzetten van triggers zeker een methode om goede resultaten te behalen op een website.

Mijn advies

Het inzetten van triggers op de website biedt zeker mogelijkheden voor het verhogen van de conversie op een website.

We raden aan om triggers op de juiste momenten in te stellen. Onder andere het sturen van een verwelkoming en het belonen van loyaliteit met een kortingscode zijn veel gebruikte en succesvolle voorbeelden van een trigger. Zorg er wel voor dat je niet teveel triggers inzet; dit schrikt een klant wellicht juist af.

Veelgestelde vragen

Wat is een trigger?

Via een trigger kun je klanten aanzetten tot een aankoop van jouw product of dienst. Als je dit op juiste wijze en het goede moment doet, vergroot je de kans dat bezoeker dit ook daadwerkelijk doen.

Wat is de impact van Trigger op SEO?

Een directe impact op SEO is er niet. Wel kun je door de toepassing van triggers de conversie op jouw site verhogen. Het is ook zo dat als er veel relevante activiteit op jouw site plaatsvindt, Google dit zeker opmerkt en beloont met een goede ranking.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z