Trending topic

Een trending topic is een onderwerp dat mensen in een korte periode veelvuldig bespreken op sociale media. Meestal gaat het om onderwerpen op Twitter. Soms zijn onderwerpen over de hele wereld trending, maar vaak gaat het om lokale aandacht. Meestal duurt de aandachtsperiode niet heel lang en volgen trending topics elkaar in hoog tempo op.

Wat is een trending topic?

Trending topic is een Engelse term waarmee we een populair onderwerp op social media platforms aanduiden. In korte tijd ontstaan veel discussies over een bepaald issue en krijgt dit veel zichtbaarheid. Meestal gaat het om onderwerpen die veel nieuwswaarde hebben. Vaak is een onderwerp maar voor korte tijd trending.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Wanneer is een onderwerp trending?

Bepaalde gebeurtenissen met een grote impact zorgen vaak voor een hausse aan berichten op social media. Dat kunnen wereldwijde nieuwsfeiten zijn zoals rampen, zonsverduisteringen enzovoorts. Maar ook onderwerpen op het gebied van muziek, lifestyle of sport. Deze topics genieten vaak korte tijd een grote aandacht maar verdwijnen snel weer in de vergetelheid.

Twitter houdt automatisch bij welke onderwerpen ineens populair zijn. Het gaat dus niet om onderwerpen die langzaam groeien. Maar juist om die topics die in korte tijd veel aandacht krijgen. Heel vaak zijn het kleine relletjes van celebrities en influencers die voor pieken zorgen.

Trending Topic _ Begrippenlijst

Trending topics en marketing

Voor een marketeer is het interessant om een trending topic te genereren. Hierdoor kan immers de zichtbaarheid van een merk, product of bedrijf in korte tijd sterk groeien. Je kunt dit doen door in te spelen op een actueel onderwerp dat relevant is voor jouw sector.

Eén van de belangrijkste dingen waarop je moet letten als je een trending topic wil creëren is het bedenken van een goede hashtag. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van video, mits dit bij jouw bedrijf past. Zorg daarnaast voor interactie met je doelgroep. Praat met ze en volg ze.

Ons advies

Een trending topic creëren kan gunstig uitpakken voor je bedrijf, als je het goed aanpakt. Er zijn social media gebruikers die er alles voor over hebben om maar zichtbaar te zijn en schuwen controverses niet. Dat moet je als bedrijf voorkomen. Voor je het weet loop je imagoschade op. Het is goed om actief te zijn op Twitter en andere platforms, maar volg bovenstaande tips. Het gaat niet alleen om een hoog bereik van je bericht, het gaat er uiteindelijk om dat je ook meer leads genereert.

Veelgestelde vragen

Wat is een Trending Topic?

Trending topic is een Engelstalige term waarmee we een op sociale media een populair onderwerp bedoelen. Dit zijn meestal de onderwerpen met veel nieuwswaarde waar in heel korte tijd heel veel discussie over ontstaat en daardoor erg in de picture staat. Meestal zwakt dit ook weer vrij snel af.

Wat is de impact van Trending Topic op SEO?

Het is voor marketeers zeer interessant om trending topics op sociale media te genereren. Dit kan er voor zorgen dat de naamsbekendheid van een product, of merk heel snel kan toenemen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door in te haken op een actueel onderwerp binnen jouw branche. Zorg wel dat je een goede interactie houdt met jouw doelgroep.

Voor wie hebben wij dit artikel over trending topic geschreven?

Het artikel over trending topic hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over trending topic in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals trending topic?

Wij schrijven over begrippen als trending topic om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

trending topic is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over trending topic in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals trending topic, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip trending topic in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van trending topic. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van trending topic op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende trending topic.

Het voorbeeld dat wij geven van trending topic , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over trending topic van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z