Sitefinity

Wil jij een platform met de optimale digitale ervaring? Daar is Sitefinity een optie voor. Dit is onderdeel van Progress. Naast Sitefinity zijn er de Sitefinity Cloud, Sitefinity Insight en Ucommerce voor Sitefinity. Hiermee pak je het optimaliseren van je gebruikerservaring volledig aan. 

Wat is Sitefinity?

Met Sitefinity zorg je dat content over meerdere kanalen gedeeld en gezien wordt. Sitefinity helpt dit optimaliseren. Het is dus ook een CMS tool. Er zijn drie varianten van Sitefinity. Dit zijn de Professional, Online marketing en Enterprise. Iedere variant geeft je toegang tot verschillende dingen, zodat het aanbod past bij wat jij nodig hebt van een CMS. 

Voorbeeld/inhoudelijk

Bij de Online marketing en Enterprise variant hoort bijvoorbeeld ook het onderdeel Experience Management. Dit is weer niet van toepassing op de Professional variant. Deze variant kan gebruikt worden door 10 mensen tegelijkertijd. Bij de andere varianten kan dit met 15 mensen tegelijk. 

Sitefinity geeft je de mogelijkheid om content op verschillende apparaten te beheren. Zo weet je overal hoe je content getoond wordt. Van smartwatch tot computerscherm. Sitefinity Insight geeft je inzicht in je consumenten. Hun gedrag op je website bijvoorbeeld. Daar speel je dan weer op in met je content. Zo helpt Sitefinity je met je content voor een betere gebruikerservaring.

Sitefinity _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Over het algemeen hebben content management systemen geen directe invloed op de SEO. Wanneer je je content op een goede manier inzet, trek je wel meer gebruikers en bezoekers naar je website. Dat wordt ook meegenomen in de ranglijsten van zoekmachines: het aantal bezoekers. Hoe meer bezoekers, hoe hoger je positie. Zo heeft Sitefinity indirect invloed op de SEO. Je gebruikt Sitefinity namelijk om je content en dus website te verbeteren en zo bezoekers te werven.

Mijn advies

De gerichte varianten van Sitefinity zijn prettig ten opzichte van meer algemene aanbieders van een CMS. Ontwikkelaars hebben baat bij Sitefinity. Als startend bedrijf is een andere CMS waarschijnlijk beter voor je geschikt. Grote bedrijven zullen het niet redden met een maximum van 15 gebruikers tegelijk op Sitefinity. 

Veelgestelde vragen

Wat is Sitefinity?

Je zorgt met sitefinity dat content van je website over meerdere kanalen gedeeld en gezien wordt. Sitefinity is een CMS tool en helpt je met het optimaliseren. Er zijn drie varianten. Je hebt online marketing, enterprise en de professional van sitefinity. Bij elke variant heb je toegaan tot verschillende dingen.

Wat is de impact van Sitefinity op SEO?

Content management systemen hebben geen directe invloed op de SEO. Sitefinity heeft indirecte invloed. Het is belangrijk dat je de content goed inzet op de website. Je trekt dan meer bezoekers aan en dat wordt meegenomen in de ranglijsten van zoekmachines. Heb je meer bezoekers dan wordt je positie beter.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies