Shopify

Een webshop runnen doe je niet zomaar, maar er zijn vandaag de dag veel programma’s beschikbaar die dit makkelijker maken. Een van je mogelijkheden is Shopify. Wat is Shopify en hoe werkt dit precies? Dat lees je hier!

Wat is Shopify?

Shopify is een e-commerce platform dat je gebruikt voor het bouwen van een website met een webshop. Het is een software voor webshops dat geschikt is voor beginners en gevorderden. Een professionele webwinkel maken is dan ook goed mogelijk met Shopify.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van Shopify

Shopify is niet gratis en biedt diverse abonnementen voor het gebruik: zo is het mogelijk te kiezen voor diverse modellen van Shopify. Het meest geavanceerde model heeft ook de meest uitgebreide functies en dus de beste mogelijkheden, maar ook de hoogste prijs. Het is mogelijk om een proefperiode af te sluiten waarmee je op je gemak kennis maakt met Shopify en de mogelijkheden.

Het gebruik van Shopify is gemakkelijk, ook voor beginners. Met name de back-end van een webshop is overzichtelijk en is voorzien van een duidelijke structuur. Hiermee heb je veel inzicht in je webshop, bezoekers, orders, producten en ben je in staat het uiterlijk van de shop aan te passen.

Shopify _ Begrippenlijst

De impact van Shopify op SEO

Shopify zelf heeft niet veel impact op de SEO van een webshop of pagina, maar wel de wijze waarop je een pagina invult. Het is belangrijk om de juiste tools en plugins in te zetten voor optimalisatie van de website voor de zoekmachine. Zorg onder andere voor de juiste content, maar ook voor goede technische SEO, waar ook de snelheid van de shop onder valt. Hoe beter de webshop is ingevuld en hoe beter deze werkt, hoe meer relevante bezoekers je krijgt. 

Ons advies

Het starten van een webshop begint met een idee, maar je hebt uiteindelijk ook een software nodig waarmee je jouw website opstart. Shopify is een van de programma’s waarmee je jouw webshop bouwt.

We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden van Shopify en deze te vergelijken met andere platformen, zoals Prestashop en Magento. Ook is het inschakelen van een developer een aanrader: op deze manier haal je altijd het optimale uit je webshop.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Shopify?

Shopify is een bekend e-commerce platform waarmee je een webshop kunt opzetten. Het platform is zowel voor de gevorderden als beginners geschikt. Naast een kleine eenvoudige webshop, kun je dus ook een zeer professionele en geavanceerde webshop opzetten.

Wat is de impact van Shopify op SEO?

Shopify zelf heeft een invloed op de SEO van jouw webshop. Om te zorgen dat jouw webshop goed gevonden wordt, is het wel van belang dat je goede en relevante content hebt. Ook zal de webshop goed in elkaar moeten steken en een goede performance hebben. Dit zorgt voor een goede ranking en dus veel bezoekers en omzet.

Voor wie hebben wij dit artikel over shopify geschreven?

Het artikel over shopify hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over shopify in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals shopify?

Wij schrijven over begrippen als shopify om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

shopify is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over shopify in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals shopify, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip shopify in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van shopify. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van shopify op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende shopify.

Het voorbeeld dat wij geven van shopify , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over shopify van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z