Shopify

Een webshop runnen doe je niet zomaar, maar er zijn vandaag de dag veel programma’s beschikbaar die dit makkelijker maken. Een van je mogelijkheden is Shopify. Wat is Shopify en hoe werkt dit precies? Dat lees je hier!

Wat is Shopify?

Shopify is een e-commerce platform dat je gebruikt voor het bouwen van een website met een webshop. Het is een software voor webshops dat geschikt is voor beginners en gevorderden. Een professionele webwinkel maken is dan ook goed mogelijk met Shopify.

De werking van Shopify

Shopify is niet gratis en biedt diverse abonnementen voor het gebruik: zo is het mogelijk te kiezen voor diverse modellen van Shopify. Het meest geavanceerde model heeft ook de meest uitgebreide functies en dus de beste mogelijkheden, maar ook de hoogste prijs. Het is mogelijk om een proefperiode af te sluiten waarmee je op je gemak kennis maakt met Shopify en de mogelijkheden.

Het gebruik van Shopify is gemakkelijk, ook voor beginners. Met name de back-end van een webshop is overzichtelijk en is voorzien van een duidelijke structuur. Hiermee heb je veel inzicht in je webshop, bezoekers, orders, producten en ben je in staat het uiterlijk van de shop aan te passen.

Shopify _ Begrippenlijst

De impact van Shopify op SEO

Shopify zelf heeft niet veel impact op de SEO van een webshop of pagina, maar wel de wijze waarop je een pagina invult. Het is belangrijk om de juiste tools en plugins in te zetten voor optimalisatie van de website voor de zoekmachine. Zorg onder andere voor de juiste content, maar ook voor goede technische SEO, waar ook de snelheid van de shop onder valt. Hoe beter de webshop is ingevuld en hoe beter deze werkt, hoe meer relevante bezoekers je krijgt. 

Mijn advies

Het starten van een webshop begint met een idee, maar je hebt uiteindelijk ook een software nodig waarmee je jouw website opstart. Shopify is een van de programma’s waarmee je jouw webshop bouwt.

We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden van Shopify en deze te vergelijken met andere platformen, zoals Prestashop en Magento. Ook is het inschakelen van een developer een aanrader: op deze manier haal je altijd het optimale uit je webshop.

Veelgestelde vragen

Wat is Shopify?

Shopify is een bekend e-commerce platform waarmee je een webshop kunt opzetten. Het platform is zowel voor de gevorderden als beginners geschikt. Naast een kleine eenvoudige webshop, kun je dus ook een zeer professionele en geavanceerde webshop opzetten.

Wat is de impact van Shopify op SEO?

Shopify zelf heeft een invloed op de SEO van jouw webshop. Om te zorgen dat jouw webshop goed gevonden wordt, is het wel van belang dat je goede en relevante content hebt. Ook zal de webshop goed in elkaar moeten steken en een goede performance hebben. Dit zorgt voor een goede ranking en dus veel bezoekers en omzet.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies