MozBar

Wil je vanuit je browser inzicht in je SEO kansen krijgen? Dat kan met MozBar. MozBar geeft direct de statistieken weer van een pagina. Het doel van MozBar is je helpen met het inzichtelijk maken van SEO kansen. Dit doet MozBar door de SEO voor je te versimpelen.

Wat is MozBar?

MozBar is een extensie voor je browser. MozBar download je voor je Chrome browser. Het is mogelijk vergelijkingen tussen pagina’s te maken wat betreft SEO en deze analysedetails te exporteren naar een CSV document. MozBar geeft je inzicht in paginaelementen en biedt de mogelijkheid zoektermen en links te vinden en categoriseren.

Hoe je MozBar inzet

De Keyword Explorer geeft inzicht in welke zoektermen er zijn gebruikt om op je pagina terecht te komen. Zo krijg je inzicht in waar je bezoekers naar op zoek zijn. Hierbij krijg je ook suggesties voor zoekwoorden. De Link Explorer zoekt naar kansen om je SEO positie te bevorderen met gebruik van links. Rank Tracking is een feature van MozBar waarmee je inzicht krijgt in hoe je zoektermen je ranking beïnvloeden. Met Site Crawl spoor je eventuele problemen met je site of pagina op, zodat je deze kunt verhelpen.

Dan is er nog Page Optimization. Hier zie je hoe je je pagina kunt optimaliseren en wat je huidige score voor een pagina is wat betreft performance. 

Mozbar _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Al deze features dragen bij aan het verbeteren van je ranking. Dus heeft MozBar impact op de SEO. Goede en efficiënte links en zoektermen zorgen voor een hogere ranking. Problemen met je site verlagen je positie op resultatenlijsten. Met de crawler haal je die uit je site en zorg je weer voor een betere positie. 

Mijn advies

MozBar heeft vier abonnementen. Alle vier zijn betaalde abonnementen. Hoe duurder, hoe meer opties en functies je van MozBar krijgt. Je hebt voldoende aan het basispakket als je een klein bedrijf bent of nieuw bent op het gebied van SEO. Grotere abonnementen zijn meer toepasselijk wanneer je een groter bedrijf hebt. Je krijgt bij duurdere pakketten bijvoorbeeld meer zoektermen en crawls. 

Veelgestelde vragen

Wat is Mozbar?

MozBar is een uitbreiding op de webbrowser Chrome. Het is een heel handige en gratis SEO tool. Het helpt je om meer inzicht te krijgen in de concurrentie. Het brengt informatie over websites in beeld zoals het aantal links dat naar de site verwijst.

Wat is de impact van Mozbar op SEO?

De impact van deze tool op SEO is groot. Mozbar heeft diverse opties die je helpen de kwaliteit van je website en links te verbeteren. Als je kwalitatief goede en relevante links opneemt, zorgt dit voor een hogere klassering in de zoekresultaten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z