Linkbait

Interessante informatie aanbieden op je website?Het is dan ook zeker aan te raden gebruik te maken van linkbait. Wat is linkbait en in hoeverre heeft dit impact op de SEO van een website of pagina? Hier lees je de antwoorden op deze vragen en geven we advies. 

Wat is linkbait?

Linkbait is interessante content op een website. Het is voor andere websites zeer interessant om een link naar deze content te plaatsen op hun eigen website. Een linkbait heeft diverse vormen: van een grappige video tot een informatieve pagina. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De meerwaarde van linkbait

In de wereld van zoekmachine optimalisatie is linken erg belangrijk. Het linken naar relevante pagina’s of websites die naar jouw pagina linken bieden veel meerwaarde wanneer je als website hoger in de ranking terecht wilt komen. Een effectieve linkbait draagt ook bij aan goede SEO. Idealiter produceer je als website een linkbait, waardoor webmasters volop links naar jouw pagina leggen. Dit is in de praktijk niet altijd even makkelijk.

Een linkbait creëren is onder andere mogelijk door te schrijven over populaire onderwerpen. Anderzijds is het ook mogelijk om content te produceren met uitgebreide en diepgaande informatie.

Linkbait _ Begrippenlijst

De impact van linkbait op de SEO

Een linkbait biedt veel waarde voor de SEO van een website of pagina. Het is erg gemakkelijk om zelf te linken naar andere websites of pagina’s. Het kost je geen tijd om de content zelf te maken maar je creëert meerwaarde voor je eigen website en voor je bezoekers. Dit biedt veel mogelijkheden voor de zoekmachine optimalisatie van jouw website. 

Ons advies

We raden aan om gebruik te maken van waardevolle en kwalitatieve links: het biedt meerwaarde voor je website op SEO gebied en is daarnaast ook een manier om een website interessanter te maken voor de bezoeker

Het verkrijgen van links is niet altijd even makkelijk: het kost wat tijd en moeite, maar je krijgt daar wel waardevolle content voor terug. Het is ook altijd aan te raden om een SEO specialist in te schakelen die deze zaken voor je oppakt. Dit scheelt je veel tijd.

Veelgestelde vragen

Wat is Linkbait?

Met Linkbait bedoelen we interessante content die je op jouw website kunt plaatsen. Je kunt het zien als een lokmiddel. Voor andere websites kan het namelijk interessant zijn om een link op te nemen naar deze content. Linkbait is er in diverse vormen. Zo kan het een interessant artikel zijn, maar ook een grappige video.

Wat is de impact van Linkbait op SEO?

Een Linkbait heeft een grote waarde voor jouw SEO. Het is heel eenvoudig om zelf een link te maken naar bepaalde websites. Je bent er nauwelijks tijd aan kwijt maar je zorgt wel voor een meerwaarde voor jouw site die de bezoekers zeker zullen waarderen.

Voor wie hebben wij dit artikel over linkbait geschreven?

Het artikel over linkbait hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over linkbait in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals linkbait?

Wij schrijven over begrippen als linkbait om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

linkbait is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over linkbait in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals linkbait, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip linkbait in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van linkbait. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van linkbait op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende linkbait.

Het voorbeeld dat wij geven van linkbait , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over linkbait van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z