Link Grabber

Wil je moeiteloos links van een pagina halen? Gebruik bijvoorbeeld Link Grabber. Deze tool zet je in om op een pagina alle links bij elkaar te verzamelen. Vervolgens kopieer of exporteer je ze naar een document. Bijvoorbeeld een Excel. Je leest hieronder meer over Link Grabber. 

Wat is Link Grabber?

Link Grabber doet precies wat de naam zegt. Het pakt links op. Die krijg je daardoor in een bestand. Zo heb je snel een overzicht van de links die op een pagina gevonden worden door Link Grabber. Link Grabber is een extensie voor je Chrome browser. De extensie is gratis.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werkt Link Grabber?

Het doel van Link Grabber is om te achterhalen welke links er op een pagina te vinden zijn. Dit kunnen links naar andere pagina’s van de site zijn of naar andere websites. Als je de extensie gedownload hebt, ga je ermee aan de slag. Je klikt op het icoontje van de extensie en ziet in een nieuwe tab alle links van die pagina. Er zijn verschillende opties die je hier kunt aan- en uitschakelen. Bijvoorbeeld om alleen interne of juist externe links te zien of links te groeperen op domeinnaam. Zo creëer je een lijst met de links die voor jou relevant zijn. Die kun je dan gemakkelijk kopiëren of exporteren. 

Link Grabber _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Links zijn van groot belang voor je SEO. Deze tool vertelt je echter weinig over de links. Je krijgt een overzicht van de links, maar geen informatie over de links zelf. Je weet bijvoorbeeld niet of de zoekmachines deze links als sterk of juist niet sterk beschouwen. En alleen sterke links dragen bij aan de SEO. 

Ons advies

Het kan handig zijn om een overzicht te hebben van links op een pagina. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar nieuwe links die voor jou interessant zijn. Of om gemakkelijk en snel te zien of er nog links naar een website met een verouderde domeinnaam staan bijvoorbeeld. Verder heeft deze tool je niet veel te bieden op het gebied van SEO of het analyseren van links. Het geeft wel een duidelijk overzicht van links. 

Veelgestelde vragen

Wat is Link Grabber?

Link Grabber is een gratis extensie voor Chrome. Het pakt links op en zet die over naar een bestand. Zo krijg je snel inzicht in de links die Link Grabber op een pagina vindt.

Wat is de impact van Link Grabber op SEO?

Links zijn erg belangrijk binnen SEO. Link Grabber geeft je een overzicht van de links, maar vertelt je maar heel weinig over de inhoud. Het laat bijvoorbeeld niet zien of het een sterke link is of juist niet. Voor SEO zijn alleen sterke links van belang.

Voor wie hebben wij dit artikel over link grabber geschreven?

Het artikel over link grabber hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over link grabber in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals link grabber?

Wij schrijven over begrippen als link grabber om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

link grabber is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over link grabber in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals link grabber, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip link grabber in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van link grabber. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van link grabber op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende link grabber.

Het voorbeeld dat wij geven van link grabber , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over link grabber van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z