Link Grabber

Wil je moeiteloos links van een pagina halen? Gebruik bijvoorbeeld Link Grabber. Deze tool zet je in om op een pagina alle links bij elkaar te verzamelen. Vervolgens kopieer of exporteer je ze naar een document. Bijvoorbeeld een Excel. Je leest hieronder meer over Link Grabber. 

Wat is Link Grabber?

Link Grabber doet precies wat de naam zegt. Het pakt links op. Die krijg je daardoor in een bestand. Zo heb je snel een overzicht van de links die op een pagina gevonden worden door Link Grabber. Link Grabber is een extensie voor je Chrome browser. De extensie is gratis.

Hoe werkt Link Grabber?

Het doel van Link Grabber is om te achterhalen welke links er op een pagina te vinden zijn. Dit kunnen links naar andere pagina’s van de site zijn of naar andere websites. Als je de extensie gedownload hebt, ga je ermee aan de slag. Je klikt op het icoontje van de extensie en ziet in een nieuwe tab alle links van die pagina. Er zijn verschillende opties die je hier kunt aan- en uitschakelen. Bijvoorbeeld om alleen interne of juist externe links te zien of links te groeperen op domeinnaam. Zo creëer je een lijst met de links die voor jou relevant zijn. Die kun je dan gemakkelijk kopiëren of exporteren. 

Link Grabber _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Links zijn van groot belang voor je SEO. Deze tool vertelt je echter weinig over de links. Je krijgt een overzicht van de links, maar geen informatie over de links zelf. Je weet bijvoorbeeld niet of de zoekmachines deze links als sterk of juist niet sterk beschouwen. En alleen sterke links dragen bij aan de SEO. 

Mijn advies

Het kan handig zijn om een overzicht te hebben van links op een pagina. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar nieuwe links die voor jou interessant zijn. Of om gemakkelijk en snel te zien of er nog links naar een website met een verouderde domeinnaam staan bijvoorbeeld. Verder heeft deze tool je niet veel te bieden op het gebied van SEO of het analyseren van links. Het geeft wel een duidelijk overzicht van links. 

Veelgestelde vragen

Wat is Link Grabber?

Link Grabber is een gratis extensie voor Chrome. Het pakt links op en zet die over naar een bestand. Zo krijg je snel inzicht in de links die Link Grabber op een pagina vindt.

Wat is de impact van Link Grabber op SEO?

Links zijn erg belangrijk binnen SEO. Link Grabber geeft je een overzicht van de links, maar vertelt je maar heel weinig over de inhoud. Het laat bijvoorbeeld niet zien of het een sterke link is of juist niet. Voor SEO zijn alleen sterke links van belang.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z