Kentico

Geen technische achtergrond maar wel graag zelf een website beheren? Dan is het onder andere mogelijk om voor het platform Kentico te kiezen. Wat is Kentico en in hoeverre is dit aan te raden wanneer je een website gaat starten? Dat leggen we hier graag aan je uit.

Wat is Kentico?

Kentico is een platform dat CMS combineert met e-commerce en online marketing tools. Het is hiermee vergelijkbaar met Hubspot. Het platform Kentico is te gebruiken voor zowel websites als webshops en communityplatforms. Het is vooral ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en om het beheer van een website zo makkelijk en overzichtelijk mogelijk te maken. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van Kentico

Met een platform als Kentico is het mogelijk om het voor jezelf erg makkelijk te maken. Je hebt de mogelijkheid meerdere websites vanuit één plek te beheren en daarnaast heb je de complete controle over het design van je webshop. Het slimme retailplatform integreert snel met externe systemen zoals CRM en ERP en is hiermee ideaal voor e-commerce.

Kentico biedt een praktisch systeem voor marketing automation, leadscoring, formulieren en nog veel meer. Het gebruiksgemak van Kentico zorgt ervoor dat je ook zonder technische kennis zelf aan de slag gaat. Het is meteen mogelijk zelf content te beheren, maar voor het runnen van de hele site is een korte training een aanrader.

Kentico _ Begrippenlijst

De impact van Kentico op de SEO

Kentico heeft zelf geen impact op de SEO van een website of pagina. Het is wel mogelijk om door het juiste gebruik van dit platform goede resultaten te boeken. Met onder andere de marketing tools is het steeds beter mogelijk een goede gebruikerservaring te bieden: goede marketing zorgt voor betere vindbaarheid en meer verkeer, en daarmee ook voor betere resultaten.   

Ons advies

Het gebruik van een goede en overzichtelijke CMS is van groot belang voor het creëren van een succesvolle website. Hecht je veel waarde aan marketing? Je hebt dan veel aan een platform als Kentico.

We raden aan om te kijken naar de mogelijkheden die Kentico te bieden heeft, om zo te zien of dit voor jou een aantrekkelijke optie is. Een vergelijkbare optie voor CMS met marketingtool is Hubspot. Vergelijk Kentico met Hubspot om te bepalen wat voor jou de juiste keuze is.

Veelgestelde vragen

Wat is Kentico?

Kentico is een platform dat is bedoeld om het beheer van een website te vereenvoudigen en de gebruikerservaring te verbeteren. Je moet het zien als een combinatie van een CMS met e-commerce en online marketingtools. Het platform is bruikbaar voor zowel webshops als websites maar ook communicatieplatforms.

Wat is de impact van Kentico op SEO?

Kentico zelf heeft geen directe impact op SEO. Natuurlijk is het wel zo dat je met goede marketingtools en een goede gebruikerservaring een groter publiek bereikt. Dit leidt weer tot meer verkeer naar je site en uiteindelijk tot betere resultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over kentico geschreven?

Het artikel over kentico hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over kentico in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals kentico?

Wij schrijven over begrippen als kentico om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

kentico is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over kentico in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals kentico, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip kentico in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van kentico. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van kentico op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende kentico.

Het voorbeeld dat wij geven van kentico , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over kentico van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z