Google+

Social network platformen zijn populairder dan ooit en ook voor bedrijven heeft dit toegevoegde waarde. Een bekende naam is Google +, een platform dat inmiddels niet meer bestaat. Meer weten over Google +? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is Google +?

Google + is een sociale netwerksite die in 2011 werd uitgebracht en in 2019 ook weer werd stopgezet. Dit platform werd waarschijnlijk gestart als poging om de dominante positie van Facebook te laten wankelen: Google zelf heeft dit nooit bevestigd. Google + werd het op één na grootste medium, maar sloot per 1 april 2019.

Alles over het ontstaan en verdwijnen van Google +

Met Google + was het onder andere mogelijk voor geregistreerde gebruikers om kringen aan te maken. In deze kringen konden vrienden elkaar toevoegen en was het mogelijk om per groep berichten te delen. Verder was het mogelijk om als groep te videobellen en YouTube video’s te bekijken. Door de jaren heen werden verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de layout van een pagina aangepast aan het gebruikte apparaat: hiermee was het mogelijk voor gebruikers om de pagina snel te bekijken. Hoewel er ook een bedrijfsintegratie voor Google + was, is dit in 2019 ook stopgezet.

Google+ | Begrippenlijst

De impact van Google + op SEO

Google + is niet meer actief, maar in het verleden had dit platform wel degelijk impact op SEO. Aangezien Google de eigenaar is van Google +, is het voor bedrijven aantrekkelijk om dit platform te gebruiken: het zou meer invloed hebben op de sociale signalen van zoekmachines. Google + heeft een groot voordeel gegeven als het gaat om de eigen factoren van ranking in de zoekmachine. In dat opzicht heeft Google + zeker een impact gehad op de SEO.

Ons advies

Hoewel het niet meer mogelijk is om Google + te gebruiken, raden we het zeker aan om als bedrijf gebruik te maken van social network platformen. Hiermee creëer je niet alleen bekendheid, maar is het ook goed mogelijk om interactie te onderhouden met jouw klanten.Dit alles draagt bij aan een goede SEO.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat google+ inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over google+ geschreven?

Het artikel over google+ hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over google+ hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over google+ in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google+?

Wij schrijven over begrippen als google+ om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Google+ is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google+ en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip google+ in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google+. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google+ op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google+.

Het voorbeeld dat wij geven van google+ geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over google+ van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z