Google+

Social network platformen zijn populairder dan ooit en ook voor bedrijven heeft dit toegevoegde waarde. Een bekende naam is Google +, een platform dat inmiddels niet meer bestaat. Meer weten over Google +? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is Google +?

Google + is een sociale netwerksite die in 2011 werd uitgebracht en in 2019 ook weer werd stopgezet. Dit platform werd waarschijnlijk gestart als poging om de dominante positie van Facebook te laten wankelen: Google zelf heeft dit nooit bevestigd. Google + werd het op één na grootste medium, maar sloot per 1 april 2019.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Alles over het ontstaan en verdwijnen van Google +

Met Google + was het onder andere mogelijk voor geregistreerde gebruikers om kringen aan te maken. In deze kringen konden vrienden elkaar toevoegen en was het mogelijk om per groep berichten te delen. Verder was het mogelijk om als groep te videobellen en YouTube video’s te bekijken. Door de jaren heen werden verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de layout van een pagina aangepast aan het gebruikte apparaat: hiermee was het mogelijk voor gebruikers om de pagina snel te bekijken. Hoewel er ook een bedrijfsintegratie voor Google + was, is dit in 2019 ook stopgezet.

Google+ | Begrippenlijst

De impact van Google + op SEO

Google + is niet meer actief, maar in het verleden had dit platform wel degelijk impact op SEO. Aangezien Google de eigenaar is van Google +, is het voor bedrijven aantrekkelijk om dit platform te gebruiken: het zou meer invloed hebben op de sociale signalen van zoekmachines. Google + heeft een groot voordeel gegeven als het gaat om de eigen factoren van ranking in de zoekmachine. In dat opzicht heeft Google + zeker een impact gehad op de SEO.

Ons advies

Hoewel het niet meer mogelijk is om Google + te gebruiken, raden we het zeker aan om als bedrijf gebruik te maken van social network platformen. Hiermee creëer je niet alleen bekendheid, maar is het ook goed mogelijk om interactie te onderhouden met jouw klanten.Dit alles draagt bij aan een goede SEO.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Google?

Google is een groot internetbedrijf dat vooral bekend is door de zoekmachine die men aanbiedt voor gebruik op het internet. Hierin kun je een zoekopdracht geven naar een bepaald iets of iemand. Aan de hand van jouw opdracht krijg je diverse links te zien naar websites die aan jouw verzoek voldoen. Daarnaast zijn heeft Google nog diverse andere SEO gerelateerde tools.

Wat is de impact van Google op SEO?

Google heeft alles te maken met SEO. Het staat vrijwel gelijk aan elkaar. Er zijn welleswaar andere zoekmachines, maar Google is verreweg de belangrijkste. Bij SEO ga je jouw website optimaliseren voor Google. Hoe beter jij aan de criteria van Google voldoet, des te hoger jouw ranking in de zoekresultaten. Hoe hoger jij in deze resultaten staat, des te groter de kans is dat een potentiële bezoeker op jouw link klikt.

Voor wie hebben wij dit artikel over google+ geschreven?

Het artikel over google+ hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google+ in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google+?

Wij schrijven over begrippen als google+ om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google+ is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google+ in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google+, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google+ in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google+. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google+ op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google+.

Het voorbeeld dat wij geven van google+ , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google+ van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z