Google+

Social network platformen zijn populairder dan ooit en ook voor bedrijven heeft dit toegevoegde waarde. Een bekende naam is Google+, een platform dat inmiddels niet meer bestaat. Meer weten over Google +? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat is Google +?

Google + is een sociale netwerksite die in 2011 werd uitgebracht en in 2019 ook weer werd stopgezet. Dit platform werd waarschijnlijk gestart als poging om de dominante positie van Facebook te laten wankelen: Google zelf heeft dit nooit bevestigd. Google + werd het op één na grootste medium, maar sloot per 1 april 2019.

Alles over het ontstaan en verdwijnen van Google +

Met Google + was het onder andere mogelijk voor geregistreerde gebruikers om kringen aan te maken. In deze kringen konden vrienden elkaar toevoegen en was het mogelijk om per groep berichten te delen. Verder was het mogelijk om als groep te videobellen en YouTube video’s te bekijken. Door de jaren heen werden verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo werd de layout van een pagina aangepast aan het gebruikte apparaat: hiermee was het mogelijk voor gebruikers om de pagina snel te bekijken. Hoewel er ook een bedrijfsintegratie voor Google + was, is dit in 2019 ook stopgezet.

Google+ | Begrippenlijst

De impact van Google + op SEO

Google + is niet meer actief, maar in het verleden had dit platform wel degelijk impact op SEO. Aangezien Google de eigenaar is van Google +, is het voor bedrijven aantrekkelijk om dit platform te gebruiken: het zou meer invloed hebben op de sociale signalen van zoekmachines. Google + heeft een groot voordeel gegeven als het gaat om de eigen factoren van ranking in de zoekmachine. In dat opzicht heeft Google + zeker een impact gehad op de SEO.

Mijn advies

Hoewel het niet meer mogelijk is om Google + te gebruiken, raden we het zeker aan om als bedrijf gebruik te maken van social network platformen. Hiermee creëer je niet alleen bekendheid, maar is het ook goed mogelijk om interactie te onderhouden met jouw klanten.Dit alles draagt bij aan een goede SEO.

Veelgestelde vragen

Wat is Google?

Google is een groot internetbedrijf dat vooral bekend is door de zoekmachine die men aanbiedt voor gebruik op het internet. Hierin kun je een zoekopdracht geven naar een bepaald iets of iemand. Aan de hand van jouw opdracht krijg je diverse links te zien naar websites die aan jouw verzoek voldoen. Daarnaast zijn heeft Google nog diverse andere SEO gerelateerde tools.

Wat is de impact van Google op SEO?

Google heeft alles te maken met SEO. Het staat vrijwel gelijk aan elkaar. Er zijn welleswaar andere zoekmachines, maar Google is verreweg de belangrijkste. Bij SEO ga je jouw website optimaliseren voor Google. Hoe beter jij aan de criteria van Google voldoet, des te hoger jouw ranking in de zoekresultaten. Hoe hoger jij in deze resultaten staat, des te groter de kans is dat een potentiële bezoeker op jouw link klikt.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies