Google SERPs bookmarklet

Wil je snel een overzicht van de zoekresultaten bij een zoekterm in een zoekmachine? Dan heb je iets aan de Google SERPs bookmarklet. Je zet de tool in om de resultaten direct op te slaan in een Excelbestand. Zo kun je het overzicht bewaren en hier later verder mee werken. 

Wat is Google SERPs bookmarklet?

Google SERPs bookmarklet is een browser extensie. De bookmarklet zorgt ervoor dat je resultaten meteen naar een document worden omgezet. SERP staat voor search engine results page. Dus de pagina met zoekresultaten van de zoekmachine. Bijvoorbeeld Google. De links naar de zoekresultaten op de pagina worden omgezet in een Excelbestand. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe werk je met Google SERPs bookmarklet

Het werkt heel simpel. Je begint met het installeren van de Google SERPs bookmarklet op je browser. Daarna ga je ermee aan de slag. Je opent de extensie en voert een zoekopdracht uit. Of andersom. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de zoekresultaten met hun links op te slaan. Dit wordt dan opgeslagen in een Exceldocument. Het is aan jou waar dit document wordt opgeslagen. Later kun je terugkijken naar je verzamelde links. 

Google SERPs Bookmarklet _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Google SERPs bookmarklet heeft geen directe invloed op de SEO. Het kan wel inzichten leveren in de zoekresultaten bij een bepaalde term. Zo zie je bijvoorbeeld als je op meerdere momenten de lijst opslaat, hoe hoog of laag jouw eigen site staat. Ook zie je of er veranderingen zijn bij andere websites hun positie. Aan de hand daarvan is het mogelijk te bepalen waar dat aan ligt en hoe jij dat voor jouw SEO kunt gebruiken.

Ons advies

Dat is wel een aardige omweg van het gebruik van de tool tot aan praktische inzet. Wij zien dan ook niet bijster veel waarde in deze tool. Het kan tijd schelen voor je research wanneer je de resultaten met hun links al eerder hebt verzameld, dat wel. Daarbuiten levert het niet veel op om zoekresultaten op te slaan in een overzichtelijk document. 

Veelgestelde vragen

Wat is Google SERPS Bookmarklet?

Google SERPs bookmarklet is extensie voor de webbrowser. De Bookmarklet regelt dat de links van de zoekresultaten in één keer naar een Excel-document worden omgezet.

Wat is de impact van Google Serps Bookmarklet op SEO?

Google SERPs bookmarklet heeft geen directe impact op SEO. Wel kan het je inzicht geven in de resultaten van een zoekopdracht met een specifieke zoekterm. Hieruit zou je weer mogelijke verbeteringen kunnen destilleren.

Voor wie hebben wij dit artikel over google serps bookmarklet geschreven?

Het artikel over google serps bookmarklet hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over google serps bookmarklet in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals google serps bookmarklet?

Wij schrijven over begrippen als google serps bookmarklet om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

google serps bookmarklet is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over google serps bookmarklet in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals google serps bookmarklet, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip google serps bookmarklet in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van google serps bookmarklet. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van google serps bookmarklet op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende google serps bookmarklet.

Het voorbeeld dat wij geven van google serps bookmarklet , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over google serps bookmarklet van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z