Front-end

Je wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk bezoekers jouw website vinden, hier blijven hangen en overgaat tot conversie. Een van de manieren waarop je dit bereikt is door middel van een goede front-end. Wat is front-end en wat is de impact hiervan op de SEO? Dat lees je hier!

Wat is front-end?

Front-end is een term om het zichtbare gedeelte van een website aan te tonen. Het is het gedeelte van een website met de elementen die de bezoeker te zien krijgt: ook wel de voorkant van een website genoemd. Een front-end developer zorgt voor een goede wisselwerking tussen de front-end en back-end van een website. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van een goede ‘voorkant’

Als je een website opent op je laptop of mobiele telefoon, zal dit er voor jou heel normaal uitzien. Toch komen er heel wat codes bij kijken die niet voor jou zichtbaar zijn. Dat wat jij wel ziet, wordt ook wel front-end genoemd. Een goede front-end is erg belangrijk, omdat dit een website aantrekkelijk maakt. Het aanbieden van de juiste content is dan ook een groot onderdeel van een goede front-end. Hoe beter de front-end van een website, hoe sneller bezoekers over gaan op het doen van een aankoop of een andere conversie. 

Een goede weergave van de website op ieder apparaat, een overzichtelijke indeling en een duidelijke huisstijl zijn enkele belangrijke aspecten van een goede front-end. Dit regelt een developer in de back-end van een website.

Front-end _ Begrippenlijst

De impact van front-end op SEO

Front-end heeft zeker een grote impact op de SEO van een website. Hoe beter de front-end geregeld is, hoe aantrekkelijk jouw website is voor de bezoeker. Dit zorgt er weer voor dat jouw website geoptimaliseerd is voor conversie en daardoor ook hoger scoort in de zoekresultaten. Goede content is namelijk een belangrijk onderdeel van een front-end: dit is zichtbaar voor de bezoeker en moet interessant zijn en aanzetten tot actie. 

Ons advies

Een website front-end optimaliseren is een van de belangrijkste zaken om je website hoog te laten scoren in de zoekmachine. We raden aan om zeker te investeren in het inschakelen van een front-end developer. Op deze manier haal je het optimale uit jouw website: je legt een goede basis voor de zoekmachine optimalisatie.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is front end?

Je wilt dat veel bezoekers jou website gaan vinden. Een manier waarop dit kan is een goede front-end. Het is een term om het zichtbare gedeelte van een website aan te tonen. Een website die veel elementen heeft krijgt de bezoeker dan te zien. De front-end wordt ook voorkant genoemd.

Wat is de impact van Front End op SEO?

De impact op de SEO is groot bij front-end. Een goede front-end die is ingericht met elementen wordt interessant voor bezoekers. Is de front-end goed gemaakt van je website dan wordt die aantrekkelijk voor de bezoeker. Goede content op de website is een onderdeel die belangrijk is voor een front-end.

Voor wie hebben wij dit artikel over front-end geschreven?

Het artikel over front-end hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over front-end in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals front-end?

Wij schrijven over begrippen als front-end om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

front-end is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over front-end in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals front-end, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip front-end in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van front-end. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van front-end op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende front-end.

Het voorbeeld dat wij geven van front-end , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over front-end van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z