Front-end

Je wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk bezoekers jouw website vinden, hier blijven hangen en overgaat tot conversie. Een van de manieren waarop je dit bereikt is door middel van een goede front-end. Wat is front-end en wat is de impact hiervan op de SEO? Dat lees je hier!

Wat is front-end?

Front-end is een term om het zichtbare gedeelte van een website aan te tonen. Het is het gedeelte van een website met de elementen die de bezoeker te zien krijgt: ook wel de voorkant van een website genoemd. Een front-end developer zorgt voor een goede wisselwerking tussen de front-end en back-end van een website. 

Het belang van een goede ‘voorkant’

Als je een website opent op je laptop of mobiele telefoon, zal dit er voor jou heel normaal uitzien. Toch komen er heel wat codes bij kijken die niet voor jou zichtbaar zijn. Dat wat jij wel ziet, wordt ook wel front-end genoemd. Een goede front-end is erg belangrijk, omdat dit een website aantrekkelijk maakt. Het aanbieden van de juiste content is dan ook een groot onderdeel van een goede front-end. Hoe beter de front-end van een website, hoe sneller bezoekers over gaan op het doen van een aankoop of een andere conversie. 

Een goede weergave van de website op ieder apparaat, een overzichtelijke indeling en een duidelijke huisstijl zijn enkele belangrijke aspecten van een goede front-end. Dit regelt een developer in de back-end van een website.

Front-end _ Begrippenlijst

De impact van front-end op SEO

Front-end heeft zeker een grote impact op de SEO van een website. Hoe beter de front-end geregeld is, hoe aantrekkelijk jouw website is voor de bezoeker. Dit zorgt er weer voor dat jouw website geoptimaliseerd is voor conversie en daardoor ook hoger scoort in de zoekresultaten. Goede content is namelijk een belangrijk onderdeel van een front-end: dit is zichtbaar voor de bezoeker en moet interessant zijn en aanzetten tot actie. 

Mijn advies

Een website front-end optimaliseren is een van de belangrijkste zaken om je website hoog te laten scoren in de zoekmachine. We raden aan om zeker te investeren in het inschakelen van een front-end developer. Op deze manier haal je het optimale uit jouw website: je legt een goede basis voor de zoekmachine optimalisatie.

Veelgestelde vragen

Wat is front end?

Je wilt dat veel bezoekers jou website gaan vinden. Een manier waarop dit kan is een goede front-end. Het is een term om het zichtbare gedeelte van een website aan te tonen. Een website die veel elementen heeft krijgt de bezoeker dan te zien. De front-end wordt ook voorkant genoemd.

Wat is de impact van Front End op SEO?

De impact op de SEO is groot bij front-end. Een goede front-end die is ingericht met elementen wordt interessant voor bezoekers. Is de front-end goed gemaakt van je website dan wordt die aantrekkelijk voor de bezoeker. Goede content op de website is een onderdeel die belangrijk is voor een front-end.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies