Front-end

Je wilt natuurlijk dat zo veel mogelijk bezoekers jouw website vinden, hier blijven hangen en overgaat tot conversie. Een van de manieren waarop je dit bereikt is door middel van een goede front-end. Wat is front-end en wat is de impact hiervan op de SEO? Dat lees je hier!

Wat is front-end?

Front-end is een term om het zichtbare gedeelte van een website aan te tonen. Het is het gedeelte van een website met de elementen die de bezoeker te zien krijgt: ook wel de voorkant van een website genoemd. Een front-end developer zorgt voor een goede wisselwerking tussen de front-end en back-end van een website. 

Het belang van een goede ‘voorkant’

Als je een website opent op je laptop of mobiele telefoon, zal dit er voor jou heel normaal uitzien. Toch komen er heel wat codes bij kijken die niet voor jou zichtbaar zijn. Dat wat jij wel ziet, wordt ook wel front-end genoemd. Een goede front-end is erg belangrijk, omdat dit een website aantrekkelijk maakt. Het aanbieden van de juiste content is dan ook een groot onderdeel van een goede front-end. Hoe beter de front-end van een website, hoe sneller bezoekers over gaan op het doen van een aankoop of een andere conversie. 

Een goede weergave van de website op ieder apparaat, een overzichtelijke indeling en een duidelijke huisstijl zijn enkele belangrijke aspecten van een goede front-end. Dit regelt een developer in de back-end van een website.

Front-end _ Begrippenlijst

De impact van front-end op SEO

Front-end heeft zeker een grote impact op de SEO van een website. Hoe beter de front-end geregeld is, hoe aantrekkelijk jouw website is voor de bezoeker. Dit zorgt er weer voor dat jouw website geoptimaliseerd is voor conversie en daardoor ook hoger scoort in de zoekresultaten. Goede content is namelijk een belangrijk onderdeel van een front-end: dit is zichtbaar voor de bezoeker en moet interessant zijn en aanzetten tot actie. 

Ons advies

Een website front-end optimaliseren is een van de belangrijkste zaken om je website hoog te laten scoren in de zoekmachine. We raden aan om zeker te investeren in het inschakelen van een front-end developer. Op deze manier haal je het optimale uit jouw website: je legt een goede basis voor de zoekmachine optimalisatie.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat front-end inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over front-end geschreven?

Het artikel over front-end hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over front-end hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over front-end in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals front-end?

Wij schrijven over begrippen als front-end om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Front-end is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over front-end en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip front-end in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van front-end. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van front-end op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende front-end.

Het voorbeeld dat wij geven van front-end geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over front-end van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z