DotCMS

Wie een platform zoekt voor CMS dat gebruik maakt van JavaScript, moet bij DotCMS zijn. CMS staat voor content management system. Met DotCMS manage je dus de content van je website. Andere CMS platformen maken hierbij gebruik van andere scripttalen. DotCMS is gericht op het gebruik van JavaScript. 

Wat is DotCMS?

De software van DotCMS is open source. Je kunt een korte periode de software uitproberen. In principe is DotCMS dus een betaalde vorm van software. Je betaalt dan voor een flink aantal features die je helpen met het managen van je content. Het doel is dat je zo de optimale ervaring creëert van je merk voor je consumenten. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De basis van DotCMS

De interface van DotCMS maakt het gemakkelijk om je content in te richten. Je bekijkt hoe je nieuwe content wordt getoond op verschillende apparaten. Zo zie je de desktop, mobiele en tablet versie bijvoorbeeld. Dit bekijk je voordat je je nieuwe content publiceert. Dat voorkomt dat je achteraf issues ontdekt met je content en dit moet aanpassen na publicatie. Het gebruik van DotCMS vereist geen uitgebreide kennis van codeertalen. Met een zogenaamd drag-and-dropsysteem zet je je content in elkaar en krijg je zicht op je content. Die content is van belang voor de ervaring van je bezoekers en gebruikers. Dit zijn uiteindelijk ook je consumenten of potentiële consumenten. 

DotCMS _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Werkende content is van belang voor de SEO. SEO werkt niet alleen met de juiste zoektermen en snelle pagina’s. Wanneer er problemen met de content gedetecteerd worden, zal je website of pagina minder hoog in de zoekresultaten komen. Werkende content is dus behalve belangrijk voor je bezoeker ook belangrijk voor je SEO. 

Ons advies

De gebruiksvriendelijke interface van DotCMS maakt het een aantrekkelijke software. DotCMS onderscheidt zich door JavaScript als taal te gebruiken in de plaats van andere mogelijke talen. Het is een mooie manier om je content in orde te maken en de gebruikerservaring zo passend en aantrekkelijk mogelijk te maken. Het kan nooit kwaad om een demo aan te vragen. Dit is een gesprek van een half uur met een expert van DotCMS. 

Veelgestelde vragen

Wat is de impact van DotCMS op SEO?

Kwalitatief goede en werkende content is erg belangrijk voor SEO. Als er bepaalde problemen met de content worden geconstateerd, zal dit voor een lagere ranking zorgen. DotCMS helpt je om jouw content goed te beheren.

Voor wie hebben wij dit artikel over dotcms geschreven?

Het artikel over dotcms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over dotcms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals dotcms?

Wij schrijven over begrippen als dotcms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

dotcms is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over dotcms in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals dotcms, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip dotcms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van dotcms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van dotcms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende dotcms.

Het voorbeeld dat wij geven van dotcms , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over dotcms van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z