Canvas CMS

Een content management systeem van Roya is Canvas CMS. Het is onderdeel van een platform, het Canvas® Platform. Daarbij horen dus CMS, maar ook CRM. CMS staat voor content management systeem. CRM staat voor customer relationship management. Beide richten zich op de klant. CRM gaat over de relatie, CMS over de website content.

Wat is Canvas CMS?

Canvas CMS is bedoeld om je klanten de optimale ervaring te geven in het gebruik van je website. Canvas CMS maakt dat gemakkelijk met een gebruiksvriendelijke interface. Je kunt content gemakkelijk verplaatsen en Canvas CMS biedt widgets die hieraan bijdragen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Hoe Canvas CMS te werk gaat

Canvas CMS heeft voor iedere website een eigen cloud drive. Met die cloud drive kun je altijd en overal bij je content. Zo kun je van verschillende locaties met je content aan de slag. Canvas CMS kan gebruikt worden vanaf verschillende apparaten. De software van Canvas CMS is AMP gecertificeerd. Het systeem van Canvas CMS is intuïtief. Zo bouw je gemakkelijk aan je website. Met API’s integreer je je data van verschillende kanalen. Het doel van Roya en indirect van Canvas CMS is midden- en kleinbedrijven helpen met hun groei als bedrijf. 

Canvas CMS _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Een effectieve website met de juiste content die ook nog snel laadt kan invloed hebben op de SEO. Dit is geen directe invloed. Op termijn zal een effectieve site meer bezoekers opleveren. Dat verhoogt je positie in zoekresultaten. Directe invloed heeft Canvas CMS dus niet op je SEO. Het platform en de software zijn vooral bedoeld om je content te optimaliseren voor de bezoekers van je website. 

Ons advies

Er zijn verschillende content management systemen. Canvas CMS is niet een specifiek uitzonderlijke hierin. Wel zijn ze specifiek gericht op het MKB. Als jij met jouw bedrijf in die categorie valt, is Canvas CMS een interessante optie om te overwegen. Voor grotere bedrijven is dit minder interessant. 

Veelgestelde vragen

Wat is Canvas CMS?

Canvas CMS is een CMS oplossing van Roya en maakt deel uit van het Canvas Platform. Naast een CMS bevat dit ook een CRM module. De CMS is gericht op de content van de website en is bedoeld om jouw klanten een goede gebruikerservaring te geven tijdens hun bezoek op jouw website.

Wat is de impact van Canvas CMS op SEO?

Een directe impact op de SEO heeft Canvas CMS niet. Maar een goedwerkende website met relevante content heeft dit natuurlijk wel. Hierdoor zal je namelijk meer bezoekers trekken en dat is weer gunstig voor jouw positie in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over canvas cms geschreven?

Het artikel over canvas cms hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over canvas cms in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals canvas cms?

Wij schrijven over begrippen als canvas cms om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

canvas cms is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over canvas cms in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals canvas cms, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip canvas cms in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van canvas cms. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van canvas cms op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende canvas cms.

Het voorbeeld dat wij geven van canvas cms , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over canvas cms van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z