Builtwith

Je komt te weten wat voor technologieën een website gebruikt met Builtwith. Dit is een extensie die je kunt downloaden voor je browser. Hiermee zie je bijvoorbeeld of een website gebruik maakt van online shopping opties of Google Analytics. En de veranderende trends in technologieën voor websites.

Wat is Builtwith?

Builtwith is een extensie voor je browser. Wel moet je voor deze extensie betalen. Builtwith heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan informatie. De trends gaan terug tot en met 2008. Behalve informatie over technologie op sites, zijn er ook features zoals marktanalyse, cyberrisico audit en sales intelligence bij Builtwith. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Pakketten

De extensie is te downloaden voor Chrome, Firefox en Microsoft Edge. Er zijn verschillende pakketten. De eerste twee zijn voor individueel gebruik en geven toegang tot één systeem-inlog. Het basispakket is daarnaast ook beperkt in het aantal zoektermen, retail rapporten en technologieën. Hier zit een maximum van 2 aan. Bij het Pro pakket is dit allemaal onbeperkt. Ditzelfde geldt voor het Team pakket. Dit pakket heeft daarnaast dan weer onbeperkte inlogmogelijkheden. 

De informatie die je met de extensie ophaalt, kun je exporteren in Excel. Builtwith heeft een rijke hoeveelheid aan informatie om in te zetten. Met honderden miljoenen websites en honderden verschillende technologieën zorgt Builtwith dat jij zinvolle data tot je beschikking hebt. 

Builtwith _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De data en informatie hebben niet direct invloed op je SEO. Builtwith is een tool die informatie en rapportages voor je kan leveren. Daarmee moet je vervolgens zelf aan de slag. Het is een optie om die informatie te gebruiken voor je SEO strategie. Waarschijnlijk heb je meer aan de informatie in het kader van je concurrentiepositie. Omdat je kunt vergelijken wat je concurrenten inzetten op hun website. 

Ons advies

Builtwith is een extensie met een prijskaartje. Als klein bedrijf heb je hier misschien niet maandelijks een paarhonderd euro voor te besteden. Dan kun je misschien beter kijken naar de gratis variant, Whatruns. Met Builtwith krijg je wel veel gedetailleerdere informatie. Wie weet wat hij of zij daarmee kan doen, heeft hier wel baat bij. 

Laatst geupdate op 14 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Builtwith?

Builtwith is een browserextensie en bied je enorm veel inzichten en informatie op het vlak van internettechnologie, maar ook zaken als marktanalyses, cyberrisico’s et cetera. Je kunt terugkijken tot het jaar 2008. Een schat aan informatie dus, die helaas niet gratis is.

Wat is de impact van Builtwith op SEO?

Builtwith is een hulpmiddel dat je kan voorzien van rapporten en inzichten in verschillende onderwerpen. Het heeft geen directe impact op SEO. Wel kan je de informatie die het tool levert, gebruiken om je SEO-strategie te bepalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over builtwith geschreven?

Het artikel over builtwith hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over builtwith in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals builtwith?

Wij schrijven over begrippen als builtwith om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

builtwith is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over builtwith in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals builtwith, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip builtwith in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van builtwith. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van builtwith op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende builtwith.

Het voorbeeld dat wij geven van builtwith , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over builtwith van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z