Builtwith

Je komt te weten wat voor technologieën een website gebruikt met Builtwith. Dit is een extensie die je kunt downloaden voor je browser. Hiermee zie je bijvoorbeeld of een website gebruik maakt van online shopping opties of Google Analytics en de veranderende trends in technologieën voor websites.

Wat is Builtwith?

Builtwith is een betaalde extensie voor je browser waarmee je de online vindbaarheid van je website kunt verbeteren en hoger in Google kunt komen. Builtwith heeft dan ook een uitgebreid aanbod aan informatie om je SEO campagne te bespoedigen. De trends gaan terug tot en met 2008. Behalve informatie over technologie op sites, zijn er ook features zoals marktanalyse, cyberrisico audit en sales intelligence bij Builtwith. 

Pakketten

De extensie is te downloaden voor Chrome, Firefox en Microsoft Edge. Er zijn verschillende pakketten. De eerste twee zijn voor individueel gebruik en geven toegang tot één systeem-inlog. Het basispakket is daarnaast ook beperkt in het aantal zoektermen, retail rapporten en technologieën. Hier zit een maximum van 2 aan. Bij het Pro pakket is dit allemaal onbeperkt. Ditzelfde geldt voor het Team pakket. Dit pakket heeft daarnaast dan weer onbeperkte inlogmogelijkheden. 

De informatie die je met de extensie ophaalt, kun je exporteren in Excel. Builtwith heeft een rijke hoeveelheid aan informatie om in te zetten. Met honderden miljoenen websites en honderden verschillende technologieën zorgt Builtwith dat jij zinvolle data tot je beschikking hebt. 

Builtwith _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De data en informatie hebben niet direct invloed op je SEO of lokale SEO. Builtwith is een tool die informatie en rapportages voor je kan leveren. Daarmee moet je vervolgens zelf aan de slag. Het is een optie om die informatie te gebruiken voor je SEO strategie. Waarschijnlijk heb je meer aan de informatie in het kader van je concurrentiepositie. Omdat je kunt vergelijken wat je concurrenten inzetten op hun website. 

Mijn advies

Builtwith is een extensie met een prijskaartje. Als klein bedrijf heb je hier misschien niet maandelijks een paarhonderd euro voor te besteden. Dan kun je misschien beter kijken naar de gratis variant, Whatruns. Met Builtwith krijg je wel veel gedetailleerdere informatie. Wie weet wat hij of zij daarmee kan doen, heeft hier wel baat bij. 

Veelgestelde vragen

Wat is Builtwith?

Builtwith is een browserextensie en bied je enorm veel inzichten en informatie op het vlak van internettechnologie, maar ook zaken als marktanalyses, cyberrisico’s et cetera. Je kunt terugkijken tot het jaar 2008. Een schat aan informatie dus, die helaas niet gratis is.

Wat is de impact van Builtwith op SEO?

Builtwith is een hulpmiddel dat je kan voorzien van rapporten en inzichten in verschillende onderwerpen. Het heeft geen directe impact op SEO. Wel kan je de informatie die het tool levert, gebruiken om je SEO-strategie te bepalen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 november 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies