SEO-aspecten

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Het doel daarvan is om zo hoog mogelijk terecht te komen in de gratis organische zoekresultaten van zoekmachines. Er zijn diverse SEO-aspecten die daarbij een rol spelen.

Die hebben als resultaat dat jouw content goed aansluit op de vragen die door bezoekers in de zoekmachines worden gesteld. Naast de inhoudelijke SEO-aspecten moet je zorg dragen voor de technische aspecten, zoals dat je website gemakkelijk wordt geïndexeerd.

Wat zijn SEO-aspecten?

De belangrijkste SEO-aspecten die ervoor zorgen dat jouw website hoog in de organische ranking terecht komt zijn laten zien dat jouw website relevant is, zorgen voor een goede indexering en content maken die een pasklaar antwoord geeft op de zoekvraag van de bezoekers.

SEO-aspecten | Begrippenlijst

Voorbeelden van SEO-aspecten

Laten zien dat je site relevant is doe je door zorg te dragen voor externe links van belangrijke websites met een hoge ranking hebben. Door de content op de bezoekers vraag af te stemmen laat je zien op de hoogte te zijn van de zoekintentie. Google Analytics is daarbij een handig hulpmiddel.

Als de zoekintentie niet klopt blijven bezoekers maar kort op je site en heb je veel bounces. Een goede indexering maak je met behulp van een duidelijke websitestructuur en een sitemap. Er zijn nog meer SEO-aspecten die invloed hebben, maar dit zijn de belangrijkste.

Het belang van SEO-aspecten

Het is bij de SEO-aspecten goed om je te realiseren dat On-Page SEO, dus de dingen die je op je eigen pagina’s doet, het gemakkelijkst zijn te realiseren. Want je hebt de volledige controle over de inhoud van je eigen website. Om goede content te creëren met de juiste zoekwoorden en om de interne links goed te gebruiken, is het nuttig om externe specialisten in te schakelen.

Bij Off-Page SEO, zoals linkbuilding en marketing via social media ben je deels afhankelijk van of anderen jouw content verder willen helpen verspreiden.

De impact van SEO-aspecten

De impact van SEO-aspecten kan enorm groot zijn. Door er zorg voor te dragen dat alle drie de onderdelen van de SEO-aspecten goed verzorgd zijn, kan je website bovenaan de organische zoekresultaten komen te staan. Dat betekent dat het aantal bezoekers aan je site enorm zal stijgen en dat je omzet sterk toeneemt.

Mijn advies

Alle SEO-aspecten samen dragen bij aan een goede ranking, met effecten voor de lange termijn. Daarom is het advies om veel aandacht te besteden aan alle SEO-aspecten.

Werken op basis van een SEO-strategie.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 31 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies