RSS online

Je website moet goed leesbaar zijn voor de bezoeker, maar het is ook slim om de bezoeker op de hoogte te houden van veranderingen aan je site. Dit was lang mogelijk met RSS online. Wat is RSS online en wat heb je hier vandaag de dag nog aan? Het begrip leggen we hier aan je uit. 

Wat is RSS online?

RSS online is een afkorting voor Rich Site Summary. Dit is een manier om online content toegankelijk te maken voor gebruikers en applicaties. Dit gebeurt door middel van een systeem dat door de computer leesbaar is. RSS heeft ook andere benamingen, waaronder feed en kanaal. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

RSS: vroeger en nu

RSS online is een standaard tekstbestand voor data en is gemakkelijk te lezen door de computer. Het is met name interessant voor het verzamelen van nieuwe online content die de computer van website naar website of van website naar gebruiker stuurt. De content bestaat uit nieuwsberichten, blogs, artikelen en meer. RSS was vroeger de standaard voor het verzamelen van actuele informatie uit meerdere bronnen.

Vandaag de dag heeft RSS niet meer de populariteit van vroeger. Deze manier van data verzamelen is dan ook veel minder relevant. Deze functie, die al sinds 1999 bestaat, is lang niet meer zo belangrijk voor websites. Het is dan ook goed mogelijk om geen rekening te houden met RSS online bij het bepalen van je online strategie. 

RSS online _ Begrippenlijst

De impact van RSS online op SEO

RSS online heeft nauwelijks nog impact op de SEO van een website of pagina. Er zijn nauwelijks nog zoekmachines die hier gebruik van maken en ook populaire platformen als Twitter en Facebook hebben de RSS functie niet meer. HEt is daardoor niet meer relevant om mee te nemen in de online strategie voor zoekmachine optimalisatie

Ons advies

Er zijn behalve RSS online genoeg manieren waarop je jouw website relevant maakt voor de zoekmachine en beter vindbaar voor bezoeker. We raden aan om je te verdiepen andere facetten van gebruiksvriendelijkheid en SEO. Het is goed mogelijk een SEO specialist in te schakelen die jou helpt met het opstellen van een goede marketingstrategie waarmee het mogelijk is jouw doelen te behalen.

Veelgestelde vragen

Wat is RSS online?

RSS online is de afkorting van Rich Site Summary. Het is een methode om je online content op eenvoudige wijze te ontsluiten voor gebruikers of toepassingen. Men noemt RSS ook wel kanaal of feed.

Wat is de impact van RSS Online op SEO?

RSS online heeft vrijwel geen impact op SEO. Praktisch geen enkele zoekmachine maakt hier nog gebruik van. Dit geldt ook voor de sociale media als Facebook en Twitter.

Voor wie hebben wij dit artikel over rss online geschreven?

Het artikel over rss online hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over rss online in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rss online?

Wij schrijven over begrippen als rss online om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

rss online is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rss online in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals rss online, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip rss online in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rss online. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rss online op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rss online.

Het voorbeeld dat wij geven van rss online , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over rss online van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z