RSS online

Je website moet goed leesbaar zijn voor de bezoeker, maar het is ook slim om de bezoeker op de hoogte te houden van veranderingen aan je site. Dit was lang mogelijk met RSS online. Wat is RSS online en wat heb je hier vandaag de dag nog aan? Het begrip leggen we hier aan je uit. 

Wat is RSS online?

RSS online is een afkorting voor Rich Site Summary. Dit is een manier om online content toegankelijk te maken voor gebruikers en applicaties. Dit gebeurt door middel van een systeem dat door de computer leesbaar is. RSS heeft ook andere benamingen, waaronder feed en kanaal. 

RSS: vroeger en nu

RSS online is een standaard tekstbestand voor data en is gemakkelijk te lezen door de computer. Het is met name interessant voor het verzamelen van nieuwe online content die de computer van website naar website of van website naar gebruiker stuurt. De content bestaat uit nieuwsberichten, blogs, artikelen en meer. RSS was vroeger de standaard voor het verzamelen van actuele informatie uit meerdere bronnen.

Vandaag de dag heeft RSS niet meer de populariteit van vroeger. Deze manier van data verzamelen is dan ook veel minder relevant. Deze functie, die al sinds 1999 bestaat, is lang niet meer zo belangrijk voor websites. Het is dan ook goed mogelijk om geen rekening te houden met RSS online bij het bepalen van je online strategie. 

RSS online _ Begrippenlijst

De impact van RSS online op SEO

RSS online heeft nauwelijks nog impact op de SEO van een website of pagina. Er zijn nauwelijks nog zoekmachines die hier gebruik van maken en ook populaire platformen als Twitter en Facebook hebben de RSS functie niet meer. HEt is daardoor niet meer relevant om mee te nemen in de online strategie voor zoekmachine optimalisatie. 

Ons advies

Er zijn behalve RSS online genoeg manieren waarop je jouw website relevant maakt voor de zoekmachine en beter vindbaar voor bezoeker. We raden aan om je te verdiepen andere facetten van gebruiksvriendelijkheid en SEO. Het is goed mogelijk een SEO specialist in te schakelen die jou helpt met het opstellen van een goede marketingstrategie waarmee het mogelijk is jouw doelen te behalen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat rss online inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over rss online geschreven?

Het artikel over rss online hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over rss online hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over rss online in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals rss online?

Wij schrijven over begrippen als rss online om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Rss online is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over rss online en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip rss online in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van rss online. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van rss online op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende rss online.

Het voorbeeld dat wij geven van rss online geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over rss online van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z