Wat is een landingspagina?

Wat is een landingspagina?

Wat is een landingspagina

Een landingspagina is een pagina op een site die is gebouwd en geschreven met als doel een conversie (bezoeker wordt klant). Een bezoeker komt op een landingspagina wanneer hij/zij een zoekopdracht in Google intypt. Maar bijvoorbeeld ook wanneer hij/zij op een online advertentie klikt, op een link uit een nieuwsbrief klikt of de URL direct intypt.

Wat is een landingspagina
Wat is een landingspagina

Een landingspagina is belangrijk voor twee punten: het beantwoorden van de vraag van de zoeker en een call-to-action. Een call-to-action op een landingspagina zien we vooral in de vorm van een bestelknop of inschrijving van een nieuwsbrief. 

Een landingspagina is dus: 

  • Een pagina waarop een bezoeker ‘landt’;
  • beantwoordt direct de zoekvraag van de (be)zoeker;
  • bevat een call-to-action;
  • Is actiegericht op conversies.

Het hebben van verschillende landingspagina’s is goed voor je website en SEO. Dit komt omdat een landingspagina is afgestemd op de wensen (zoekvraag) van de bezoeker en het levert daarom meer relevante bezoekers op. Ook de conversie zal omhoog gaan. Voorts is de pagina goed vindbaar, gericht op een specifiek product of dienst en zal je bouncepercentage lager zijn.

Het hebben van verschillende, gestructureerde landingspagina’s is geen vereiste. Wel raad ik het sterk aan om verschillende campagnes tot een succes te brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *