Zo schrijf je een goede SEO tekst

Zo schrijf je een goede SEO tekst

Zelf aan de slag met het schrijven van een goede SEO tekst? Het is je als eigenaar van een website vast niet ontgaan dat SEO van groot belang is om online successen te behalen. En een belangrijk onderdeel van een succesvolle SEO strategie is het schrijven van wervende teksten met het gebruik van de juiste zoekwoorden. Hoe maak je een aantrekkelijke SEO tekst en waar moet je op letten? Ontdek alle bruikbare informatie over SEO schrijven.

Start met een zoekwoorden-analyse

Wanneer je goede content wilt maken, is het belangrijk om te weten voor wie je het schrijft en wat je wilt bereiken. Het product of de dienst die jij verkoopt valt waarschijnlijk binnen een bepaalde niche. Dit betekent dat er een specifieke doelgroep is waar jouw producten of diensten interessant voor zijn. Maar waar zoekt jouw doelgroep naar? Dit kun je achterhalen met een zoekwoorden-analyse. Doordat je weet waar je doelgroep naar zoekt op Google of een andere zoekmachine, kun je hier op inspelen met het schrijven van je SEO blog of tekst op een pagina van je website.

Waar moet je op letten bij SEO schrijven?

Bij SEO schrijven moet je op een aantal zaken letten. Zo is het van tevoren belangrijk om te weten wie je doelgroep is en welke zoekwoorden zij gebruiken. Maar een ander belangrijk punt is het doel waarmee je een SEO tekst schrijft. Wil je een bezoeker aanzetten tot het kopen van een product, of wil je dat een bezoeker zich inschrijft voor een nieuwsbrief of een offerte aanvraagt voor een bepaalde dienst? Stel het doel van de tekst vast, zo wordt het makkelijk om goede content te schrijven.

Verder is het belangrijk om niet alleen zo te schrijven dat je tekst aantrekkelijk is voor Google. Want de tekst moet ook nog steeds goed leesbaar zijn voor je doelgroep. Zorg daarom voor een goede balans tussen schrijven voor je doelgroep en voor de zoekmachine. Schrijf je SEO tekst vervolgens in de goede volgorde: de belangrijkste informatie bovenaan in een goede inleiding. Schrijf daarnaast korte alinea’s en zorg ervoor dat je tekst niet te lang is. Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers sneller afhaken. Grijp de lezer dus in de eerste zin aan en vermeld hier de belangrijkste informatie.

Meta-title en description

Ook belangrijk om toe te voegen aan je SEO blog: een meta description en meta-title. Dit zijn belangrijke elementen die ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent in Google. Verwerk je belangrijkste zoekwoord in de meta-title en maak de titel niet langer dan 65 tekens. Een goede meta description staat onder de meta-title en zorgt ervoor dat mensen enthousiast worden van wat ze lezen. Zo klikken ze sneller door naar je website. Hulp nodig voor je SEO tekst? Je kunt altijd een SEO schrijver inschakelen die de teksten voor jou schrijft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *