SEO-campagne

Een SEO-campagne heeft invloed op de omzet die met een website kan worden gegenereerd. Dat is namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers van de website. Of een website voldoende vaak wordt bezocht en welke bezoekers langskomen kan worden beïnvloed met de inrichting van de website. Vooral de juiste zoekwoorden zijn belangrijk. Om het maximale uit een website te halen loont het om een SEO-campagne op te zetten.

Wat is een SEO-campagne?

Bij een SEO-campagne wordt er een reeks activiteiten uitgevoerd die allemaal tot doel hebben om de positie van de website in de ranking van zoekmachines te verbeteren. Het effect daarvan is dat er kwalitatief betere bezoekers naar de website komen, die bereid zijn om aankopen te doen.

Een hogere ranking zal er ook toe leiden dat er meer bezoekers naar de website komen. Een SEO-campagne bestaat uit een combinatie van optimalisatie van de content, de techniek achter de website en het creëren van backlinks.

Voorbeelden van SEO-campagne

In een SEO-campagne wordt volgens een vaste volgorde en structuur gewerkt. Data is erg belangrijk. Daarom wordt gestart met een onderzoek naar de zoekwoorden die in de zoekmachines worden gebruikt. Vervolgens vindt er een zoekwoordenonderzoek van jouw site plaats, evenals een SEO-analyse, een SEO-audit, on page optimalisatie en een linkbuilding campagne.

Het is zaak om al deze aspecten zorgvuldig te benaderen. De effecten van een SEO-campagne zijn pas na een aantal maanden zichtbaar. Als pas dan blijkt dat de ranking juist daalt kost het veel tijd en moeite om dat te herstellen.

SEO-campagne | Begrippenlijst

Het belang van SEO-campagne

Een SEO-campagne is een goed instrument om de vindbaarheid van je website te vergroten. Ook kan ermee worden bereikt dat de bezoekers aan je website ook echt een oplossing vinden. Ofwel, ze doen een aankoop. Een SEO-campagne zorgt dus niet alleen getalsmatig voor meer bezoekers, maar heeft ook een positief effect op de conversie.

De impact van SEO-campagne

Een SEO-campagne kan het verschil uitmaken tussen een succesvolle bedrijf en een bedrijf dat een strijd voert om zijn bestaansrecht. Een SEO-campagne lijkt wat dat betreft sterk op een succesvolle reclame-actie. Het verschil is, dat het effect van een SEO-campagne jarenlang aanhoudt.

Mijn advies

Een SEO-campagne helpt om meer klanten en oplossingen bij elkaar te brengen. Daarom is de aanbeveling om vanaf de start van een bedrijf voortdurend bezig te zijn met een SEO-campagne. Dat kan worden uitbesteed aan specialisten.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 6 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies